Бай *** се казва китайска манекенка
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Бай *** се казва китайска манекенка
Тая ше я пропусна щото после немога да се похваля.
39 PFC CSKA Sofia BUL 25 0 98 41 16 41 140 144 98 -4
147 PFC CSKA-Sofia JSC BUL 4 0 16 8 1 7 29 28 17 1

147 PFC CSKA-Sofia JSC BUL 4 0 16 8 1 7 29 28 17 1

shwepi написа:Тая ше я пропусна щото после немога да се похваля.
Тогава можеш да боднеш Путко Мафани,това име е вървежно за похвала.
Имаше и една атлетка,ако не се лъжа бе от Американска Самоа казва се Лиза Мишпека.
Сетих се,и за един английски депутат Фанети Мазакура.
Стара " новина" 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
organzata написа:shwepi написа:Тая ше я пропусна щото после немога да се похваля.
Тогава можеш да боднеш Путко Мафани,това име е вървежно за похвала.
Имаше и една атлетка,ако не се лъжа бе от Американска Самоа казва се Лиза Мишпека.
Сетих се,и за един английски депутат Фанети Мазакура.
Играчът на Валенсия Куро Торес

Леевски, оле

- dreben23
- Контакти:
Лошите журналисти пак са си направили труда да скрият презимето.
[offtopic]Бай Бай ...
Ще си сложа сам точките, защото съм професионалист и не бива да ме цензурира някой друг. 
Може пък някой от родителите й да е посещавал България и са се сблъсквали и с трите имена, а иначе цялото в момента е на мода!
[/offtopic]
Чак сега разбрах какво значи абревиатурата на една от най-големите медии в света - B. B. C.

[offtopic]Бай Бай ...

Може пък някой от родителите й да е посещавал България и са се сблъсквали и с трите имена, а иначе цялото в момента е на мода!

Чак сега разбрах какво значи абревиатурата на една от най-големите медии в света - B. B. C.

***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
- Себастиан Фетел
- Контакти:
В ЦСКА преди време имаше някакъв азиатец на име Гол Xyй
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]
fen-fen написа:Понякога в превода се получават такива неща. Знае ли, човек утре пък може някой мъжки модел да се казва Кака Пута![]()
Познавам едно китайско семейство, което живее в Разград. Съседи са ми, и ги помолих да направят превода на това име. Това, което ми казаха е, че няма такава сричка в китайският език, превежда се като "хуей" а самото име е Бае Хуей. Но нашите преводачи или този, който е писал статията по скоро са търсели сензация.....
Или са се подвели от романизирането на името. Има доста подобни обърквации заради въпросната романизация. Да не говорим, че има няколко системи за романизиране / транскрибирането им с латински букви / на азиатски имена. Например, ние и до сега официално казваме Пекин. Същото правят и руснаците, а сърбите дори казват Пекинг. Английското произношение на китайската столица е Бейджин и ми се струва правилно. Или поне максимално близко до правилното. Причината ние да казваме Пекин е, че в конкретния случай сме запазили употребата на първата система за романизация на азиатски имена, която вече не се използва. fcb_bg е дал пример с южнокорейски футболист. Аз не помня случая, но ако на латински името се е изписвало H.ui, то на български трябва да е Хи. Подбен случай има и с бившия играч на Манчестър Юнайтед, Парк Джи Сунг. Такава фамилия Парк в Корея няма. Всъщност е Пак / без Р / Джи Сунг. И на корейски се изписва като Пак. Идея нямам, защо в романизацията се налага да се сложи Р и използващите латиницата изписват въпросната фамилия като Park. Сещам се и за още един пример- изписаното на латински като Lee, на китайски би трябвало да се чете като Ли, а в Корея си е И.
Последна промяна от Neo M на 14 юли 2015 01:31, променено общо 1 път.
Neo M написа:fen-fen написа:Понякога в превода се получават такива неща. Знае ли, човек утре пък може някой мъжки модел да се казва Кака Пута![]()
Познавам едно китайско семейство, което живее в Разград. Съседи са ми, и ги помолих да направят превода на това име. Това, което ми казаха е, че няма такава сричка в китайският език, превежда се като "хуей" а самото име е Бае Хуей. Но нашите преводачи или този, който е писал статията по скоро са търсели сензация.....
Или са се подвели от романизирането на името. Има доста подобни обърквации заради въпросната романизация. Да не говорим, че има няколко системи за романизиране / транскрибирането им с латински букви / на азиатски имена. Например, ние и до сега официално казваме Пекин. Същото правят и руснаците, а сърбите дори казват Пекинг. Английското произношение на китайската столица е Бейджин и ми се струва правилно. Или поне максимално близко до правилното. Причината ние да казваме Пекин е, че в конкретния случай сме запазили употребата на първата система за романизация на азиатски имена, която вече не се използва. fcb_bg е дал пример с южнокорейски футболист. Аз не помня случая, но ако на латински името се е изписвало H.ui, то на български трябва да е Хи. Подбен случай има и с бившия играч на Манчестър Юнайтед, Парк Джи Сунг. Такава фамилия Парк в Корея няма. Всъщност е Пак / без Р / Джи Сунг. И на корейски се изписва като Пак. Идея нямам, защо в романизацията се налага да се сложи Р и използващите латиницата изписват въпросната фамилия като Park.
Лесно се помни. В Англия дори е нещо като традиция азиатските ученици/студенти да имат европейско име, защото улеснява началната комуникация.
Преди години имаше китайска биатлонистка с името "Ям Х*й", коментаторката беше весела, а съпругата ми се провиква от кухнята "какво приказва тая"