Оценката Ви за първите 100 дни на кабинета

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

black sea
Контакти:

Re: Оценката Ви за първите 100 дни на кабинета

Мнениеот black sea » 13 фев 2015 17:35

Някои колеги коментират манталитета, поведението и битието на българина. Ние станахме такива, точно каквито искат да бъдем нашите политически и бизнес елити - непукисти, играчи на дребно, с нисък морал, тъпи и злобни. Нека не забравяме, че простия и отчаян човек най-лесно се управлява и поддава на ''каквото му кажеш и дадеш".
Не искам да плюя по Бойко и това правителство, но в тези тежки години на криза, бедност и мизерия, на нас са ни необходими най-кадърните и способни българи, които да влязат в управлението на държавата. Хора с по няколко образования, с по няколко чужди езици, реални знания и опит, честни и лоялни - това конкретно за министър-председателя. А останалите министри трябва да са също някакви едва ли не магьосници, защото наистина ни е много, много тежко положението. От къде ще ги намерим такива хора не ми е много ясно, но с някакви случайни парашутисти и връзкари няма да стане. Давам ви пример - бившия външен министър Калфин сега се оказа, че разбира и от социална дейност и политика и стана министър в тази област. Според мен не по заслуги и знания, а поради договорки и игрички...
Бойко Борисов и това правителство едва ли ще направят някакви гръмки и реални реформи, защото вече мафията си има държава и е много трудно да се намери някой с топки, за да промени реално, а не само на думи нещата. Плюс това Бойко и другите са много спорни и съмнителни личности, т.е. те са част от статуквото, така че нещата не са никак оптимистични.

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 13 фев 2015 17:42

Red_Neck написа:
aleksandrov77 написа:
Red_Neck написа:Айдееееее, Александров вече гордо заработи надника :)
СТАНКО нещо се мотае, но предполагам и той няма да остане по-назад ;)

Искаш ли да се срещнем в съда и там да докажеш клеветите си, че съм заработвам някакви пари (1)? :evil:
Това, че написаното от мен не ти изнася, а е самата истина, те кара да хвърляш обвинения, които да го омаловажават! Като напишете "платения Александров" и хората, които са непредубедени и неутрални в спора ни, гледат вече с други очи на фактите, които изнасям!
Фактите обаче не са във ваша полза ! Фактите са си факти !
И понеже няма как да ги оборите следва дежурното - "Александров говори глупости", "Александров е платен" и всякакви други "аргументи и факти"!
Факт е , че с команден център на НАТО и с американска база ставаме мишена на Русия! (2) - Факт е , че дори когато сме били сателит на СССР в България нямаше съветски бази, а сега има американски бази!
Факт е, че сметките за ток скачат главоломно нагоре! (3)
Факт е, че България се дебългаризира, циганизира, турцизира и ислямизира! Който не ми вярва да остави компютъра си за 2-3 дни и да се поразходи и обиколи България и ще види за какво става въпрос! (4)

Колега Александров, да го караме наред :)
по точка (1) - извинявам се, не подозирах, че сте безработен :)
(2) - Доколкото знам в съседни на нас държави (Турция и Гърция) бази на НАТО има от години. Как стана така, че при наличието на тези бази майка Русия си врътка бизнеса с Турция а ние се оказваме изведнъж мишена? Вие бихте ли определили Турция и Гърция като мишени на Русия? - издишате с опорната точка :)
(3) - цената на ток наистина ли се повиши "главоломно"? Бихте ли дефинирали "главоломно"? Какво бихте казали за цената на едни други енергоносители - газ, бензин, дизел? ... или цената там се определя до голяма степен от международните пазари, но електроенергията си е друга бира :) - издишате по втора опорна точка.
(4) - предполагам описаните от Вас процеси са започнали преди 100 дни ... само предполагам :) ... или повече ви тежи, че скачените съдове ДПС-Атака останаха извън управлението на държавата? Кажете си, не е срамно :)

(1) - Ами работя в една фирма като преводач парите ми стигат да си платя сметките ток, вода , телефон и почти ми стигат да си купя храна( като за храната не винаги успявам да си купя достатъчно, за да се нахраня)! И много често се налага да правя икономии!
(2) - С този команден център ставаме мишена определено! Днес сме по-зависими от САЩ , отколкото преди със СССР!
По времето когато бяхме с руснаците тук имаше много заводи , като в някои сектори от леката промишленост бяхме водещи , изнасяхме хранителна продукция за ФРГ, изнасяхме доста стоки на руските пазари! Руснаците ни построиха АЕЦ Козлодуй!
Към България по времето на Брежнев течаха реки от нефт и газ ,бензинът и газта струваха евтино на символични цени! Обикновените хора живяхме много по-добре по времето на социализма, отколкото сега! Имаше безплатно образование и здравеопазване на високо ниво!
И най-важното - системата тогава позволяваше основното население на България да е БЪЛГАРСКО!
След 1989г. системата на НОВ СВЕТОВЕН РЕД започна да извършва процеси на дебългаризация , циганизация, ислямизация и турцизация!
(3) - Цената на тока расте от 1989г, но 2009г. по време на управлението на ГЕРБ цената на тока започна да скача драстично! Резултат - хората излязоха на улица и почнаха да си горят сметките за ток, понеже със заплата си не можеха да го платят!
http://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4% ... c7158.html - Как ще коментираш това?700 лв сметка за ток! :o
Колониалните ЕРП-та крадат българския народ и го държат бедно с цел да поддържат на запад изкуствено високия си жизнен стандарт!
Затова аз съм противник на системата на НОВ СВЕТОВЕН РЕД и съм за излизане на България от антибългарските структури на НАТО и ЕС!
(4) - Процессите на дебългаризация , циганизация, ислямизация и турцизация се извършват от 25 години насам под диктовката на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД(Брюксел , Тел Авив и Вашингтон)!
Българите ни държат изкуствено бедни , за да може умните и интелигентните българи да избягат на запад, където стандартът е висок , защото чрез обиране на по-малките държави по военен път или чрез МВФ и СБ!
ДПС и ГЕРБ са скачени съдове по-скоро! През 2009г. когато Доган уж случайно изпусна онази реплика за разпределението на порциите , те дигнаха рейтинга на ГЕРБ! После когато Борисов заплаши, че има атентат поръчан от Доган по този начин мобилизира електората на ДПС! През 4 години управление на ГЕРБ не закачиха нито един областен управител на ДПС , а ромите си имаха привилегии! ГЕРБ и РБ(Партия в която са Корман Исмаилов и Касим Дал (хора на Ердоган)) са в коалиция! ГЕРБ са най-отявлените слуги на Вашингтон и Брюксел сиреч НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!
Волен Сидеров през 2013г. даде кворум за да се създаде правителство и по този начин спря ГЕРБ от власт! Това му беше целта - да свали Бойко Борисов от власт! ГЕРБ са по-вредни за България дори и от ДПС , защото спряха печеливши проекти за България като Южен Поток и АЕЦ Белене и замразиха пенсии и заплати! ГЕРБ са глобалисти тоест антибългари!
БСП и те са слуги на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД , но не слугуват чак така отявлено, както ГЕРБ и поддържаха добри отношения с Русия или поне не отдалечаваха така фатално както го прави ГЕРБ! За да върнат Боко Тиквата на власт световните господари организираха платени протести(организаторите им са платени) , но като видяха , че не става по този начин , дойдоха трима американски сенатори и свалиха Орешарски, защото това правителство явно не беше достатъчно удобно на Световните господари, понеже поддържаха не лоши отношения с Москва! От този момент се затвърдиха впечатленията ми, че България е колониална държава на Брюксел , Тел Авив и Вашингтон!
И си назначиха удобния слуга Бойко Борисов!
За мен Волен Сидеров се изложи много като плюеше против ГЕРБ 2 години поред от екрана на СКАТ и през 2009г. ги подкрепяше 2 години! Тогава го псувах по форумите!
Но всеки човек може да сгреши! Включително и Волен!
Смятам , че с даването на кворум през 2013г. спирайки ГЕРБ от власт Волен Сидеров изкупи греха си!
Също така проруската, анти ЕС и антиНАТОвската позиция на Волен Сидеров ме накара отново да симпатизирам на АТАКА!
Защото за тези 100 дни ГЕРБ извършиха такива поразии каквито не е вършило дори и първото правителство на Борисов!
Обявяват Русия открито за враг и са на прага да ни вкарат във война с нашата Освободителка!
Команден център на НАТО в огромна сграда и американските бази какво друго могат да означават освен вкарване на България във война! В най-добрият случай ако се разминем с войната печелим враг в лицето на Русия заради изцепките на Росен Плевнелиев!
За пореден път заставаме на губещата страна! По същия начин както през двете световни войни с Германия , през студената война със СССР и сега САЩ!
Нашите политици винаги лижат задниците на силните на деня които в последствие се оказват ГУБЕЩИТЕ НА ВЕКА!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 13 фев 2015 17:53

Не мога да дам оценка - нямам непосредни наблюдения. Мога само да споделя това, което ми прави впечатление. А то е, че вече не властва езикът на омразата както в общуването на политиците, така и тука. Погледнете как е изглеждал форумът по политически теми преди изборите или по времето на Орешарски и може би ще се окажа прав.
Що се отнася до перспективите - ако някой мисли, че радикални промени за народа ни ще настъпят за един ден или пък за сто дни, няма как да е доволен. Аз например бих дал добра оценка на правителство, което зримо работи поне за това, да бъде възмездена поголовната бедност с конкретни стъпки в борбата с мафията. И тъй като това също не може да се случи, докато конституционния и правен контекст, в който битува това правителство, не се промени, чакам политик, който да заяви открито - късно е, либе, за китка, назад сме много с всичко, затова нека започнем поред - първо с мафията, а после ще дойде ред и на другото. И тука е ключът от палатката - сигурно тъй и ще си остана в очакване, защото мафията е повсеместна, за разлика от решимостта да се борим с нея .Защото неведнаж мафията е била политически оцветявана - т. е. акцентът е бил преместван значимо. Докато не се обедини този народ срещу нея, независимо от политически и идеологически пристрастия, никое правителство не ще успее ...

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 13 фев 2015 18:13

Сегашното: 6/10
Предишното: 0/10

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 13 фев 2015 18:15

Значи за мен понятието "мафия" не е много конкретно. Мафията е събирателен образ на организираните престъпни групи.
Какво прави всяко правителство, което дойде на власт? Една от първите му задачи е установи контрол върху контрабандните канали, защото от там може да се издържа дадената партия или партии. Следващата облага е вземането на подкупи
Контрабандата е престъпление, вземането на подкупи - също. Следователно хората, които идват на власт също могат да бъдат класифицирани като престъпна група и то много добре организирана.
Значи ние очакваме, че една престъпна група ще тръгне да се бори срещу другите престъпни групи. Да, вероятно с някои се борят, с други се съюзяват. Но в крайна сметка се краде поголовно и полза за обикновените хора ня-ма.
Мислил съм си, че изход от това положение ще има, когато по-големите босове измрат, внуците или правнуците им станат аристократи (ще получат наследство наготово, а няма да се бият за него) и започнат да си пазят имането и да мислят за бъдещето. Засега обаче сме още далеч от този етап.
Последна промяна от djd на 13 фев 2015 18:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 13 фев 2015 18:17

aleksandrov77 написа:
Red_Neck написа:
aleksandrov77 написа:

Искаш ли да се срещнем в съда и там да докажеш клеветите си, че съм заработвам някакви пари (1)? :evil:
Това, че написаното от мен не ти изнася, а е самата истина, те кара да хвърляш обвинения, които да го омаловажават! Като напишете "платения Александров" и хората, които са непредубедени и неутрални в спора ни, гледат вече с други очи на фактите, които изнасям!
И понеже няма как да ги оборите следва дежурното - "Александров говори глупости", "Александров е платен" и всякакви други "аргументи и факти"!
Факт е , че с команден център на НАТО и с американска база ставаме мишена на Русия! (2) - Факт е , че дори когато сме били сателит на СССР в България нямаше съветски бази, а сега има американски бази!
Факт е, че България се дебългаризира, циганизира, турцизира и ислямизира! Който не ми вярва да остави компютъра си за 2-3 дни и да се поразходи и обиколи България и ще види за какво става въпрос! (4)

(2) - Доколкото знам в съседни на нас държави (Турция и Гърция) бази на НАТО има от години. Как стана така, че при наличието на тези бази майка Русия си врътка бизнеса с Турция а ние се оказваме изведнъж мишена? Вие бихте ли определили Турция и Гърция като мишени на Русия? - издишате с опорната точка :)
(3) - цената на ток наистина ли се повиши "главоломно"? Бихте ли дефинирали "главоломно"? Какво бихте казали за цената на едни други енергоносители - газ, бензин, дизел? ... или цената там се определя до голяма степен от международните пазари, но електроенергията си е друга бира :) - издишате по втора опорна точка.
(4) - предполагам описаните от Вас процеси са започнали преди 100 дни ... само предполагам :) ... или повече ви тежи, че скачените съдове ДПС-Атака останаха извън управлението на държавата? Кажете си, не е срамно :)

(1) - Ами работя в една фирма като преводач парите ми стигат да си платя сметките ток, вода , телефон и почти ми стигат да си купя храна( като за храната не винаги успявам да си купя достатъчно, за да се нахраня)! И много често се налага да правя икономии!
А!

aleksandrov77 написа:Имам, основно, средно и висше образование! А иначе работя като счетоводител в една фирма!

Истински промит мозък,дори не знае какво пише :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 13 фев 2015 18:19

ivan56 написа:Истински промит мозък,дори не знае какво пише :lol:

Може да са го повишили. :lol:

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 13 фев 2015 18:26

ivan56 написа:
aleksandrov77 написа:
Red_Neck написа:
aleksandrov77 написа:

Искаш ли да се срещнем в съда и там да докажеш клеветите си, че съм заработвам някакви пари (1)?

А!

aleksandrov77 написа:Имам, основно, средно и висше образование! А иначе работя като счетоводител в една фирма!

Истински промит мозък,дори не знае какво пише :lol:

А не може ли да работя и двете неща в една фирма? Да съм счетоводител и преводач?
Заяждаш се на дребно! :mrgreen:
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Chelsea 1905
Контакти:

Мнениеот Chelsea 1905 » 13 фев 2015 18:31

diplomat написа:Сегашното: 6/10
Предишното: 0/10

Сегашното какво е направило????
Предишното е без коментар...
[offtopic][wrapimg=]http://prikachi.com/images/0/7929000i.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 13 фев 2015 18:31

Е значи си ок.Кво се оплакваш тогава :lol:
За едно приключване на годината на една фирма 200 кинта. :lol: :lol:
Гаден капиталист :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”