Американци може да получат лиценз за 35 г за добив на газ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Reckless

Re: Американци може да получат лиценз за 35 г за добив на газ

Мнениеот Reckless » 22 юни 2014 02:04

Ние българите сме №1 във всичко, ама другите много ни прецакват ! Целият свят се е обърнал срещу нас !

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 22 юни 2014 02:07

Ами дай Боже американците да получат лиценз :)
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Мнениеот batceko » 22 юни 2014 02:47

..не знам дали България като държава има техническата възможност за разработва находища от такъв тип - никъде не е излизала такава информация ..не съм чувал и българска частна фирма да има този потенциал ... може би е трудно , свързано с много вложения , технология и прочие .... не знам дали и е правен конкурс за избор на фирма с най добра оферта и прочие ... пак няма такава информация ... единственото , което се знае е инфото за американците ....

....т.е. инфото по принцип е твърде малко ...НО ..това , което е очевадно от част от реакциите е , че понеже ставало въпрос за американска фирма - олеле .... много лошо ... явно това е проблем ... за някой ....

... хм ... и аз съм против това чужди фирми да властват на пазара у нас и да определят с това политиката на България ... примерно като Русия ...... Лукоил - абсолютен монополис на пазара на бензин - руска фирма , природния газ - на 100 процента руски , ядрената енергетика - изцяло зависима от руски фирми ... т.е. както всички знаем ние сме в огромна степен зависими преди всичко от Русия в най важния отрасъл на всяка една икономика - а Русия е страна , чиято външна политика е изцяло насочена към разпад на ЕС и НАТО - организации , в които членуваме ..това което стана с Южен поток ясно показа ,че Газпром прави всичко за да осъществи плановете си , вървейки с рушветите напред , нарушавайки всякакви европейски закони и ползвайки на местно почва подлогите си по най безцеремонен начин ...

.... хм ... само дето нещо не виждам теми посветени на руския монопол ... що ли ... ясно е що ...лошите американци явно не плащат на тролчета .. за разлика от добрите руснаци ... които не жалят пари ... явно

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 юни 2014 03:17

mrw8 написа:Работя в сектора и съм дигнал ръце от националното ни самосъзнание. Докато всички тук си мислят, че разбират от всичко, всички останали се развиват, а ние най-умните - нищо. А простотиите от рода на "американците идват" и "шистов газ" - просто без коментар. Има и руска компания в България, не съм видял статия за нея.

Супер 8-) Тъкмо ще ни обясниш на нас "неуките" за този метод на добив на газ 8-) Казва се "въглищна газификация" Underground coal gasification или UCG 8-) Фракинга ни е ясен ;) Щото всички твърдяхте колко е безвреден, за това и се изнесоха от Шеврон ;) Насочиха се към Румъния и Украйна 8-) Съвпадение, а ;) Евем ви и специалистите такива, дето за 5 лева сте готови и кураре да ни предложите като средство за отслабване ;)

Изображение

Изображение

Давай да те видим 8-)

П.П. Дай сега да видим и къде бяха големите катаклизми и наводнения 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Да живее Русия !
Контакти:

Мнениеот Да живее Русия ! » 22 юни 2014 08:18

Добивът на шистов газ в Добруджа е безумие !
Добруджа е житницата на България !
Само луди хора или такива продали тотално родината си може да позволят да се добива шистов газ там.

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 22 юни 2014 08:28

batceko написа:..не знам дали България като държава има техническата възможност за разработва находища от такъв тип - никъде не е излизала такава информация ..не съм чувал и българска частна фирма да има този потенциал ... може би е трудно , свързано с много вложения , технология и прочие .... не знам дали и е правен конкурс за избор на фирма с най добра оферта и прочие ... пак няма такава информация ... единственото , което се знае е инфото за американците ....

....т.е. инфото по принцип е твърде малко ...НО ..това , което е очевадно от част от реакциите е , че понеже ставало въпрос за американска фирма - олеле .... много лошо ... явно това е проблем ... за някой ....

... хм ... и аз съм против това чужди фирми да властват на пазара у нас и да определят с това политиката на България ... примерно като Русия ...... Лукоил - абсолютен монополис на пазара на бензин - руска фирма , природния газ - на 100 процента руски , ядрената енергетика - изцяло зависима от руски фирми ... т.е. както всички знаем ние сме в огромна степен зависими преди всичко от Русия в най важния отрасъл на всяка една икономика - а Русия е страна , чиято външна политика е изцяло насочена към разпад на ЕС и НАТО - организации , в които членуваме ..това което стана с Южен поток ясно показа ,че Газпром прави всичко за да осъществи плановете си , вървейки с рушветите напред , нарушавайки всякакви европейски закони и ползвайки на местно почва подлогите си по най безцеремонен начин ...

.... хм ... само дето нещо не виждам теми посветени на руския монопол ... що ли ... ясно е що ...лошите американци явно не плащат на тролчета .. за разлика от добрите руснаци ... които не жалят пари ... явно

+1

валкареджио
Контакти:

Мнениеот валкареджио » 22 юни 2014 08:58

batmanlevski написа:мръсните капиталисти раздават всичко българско и родно на своите братя престъпниците от САЩ

верно че са мръсни капиталисти,договора е подписан от бсп и дпс.

валкареджио
Контакти:

Мнениеот валкареджио » 22 юни 2014 09:02

dzhambov написа:
batceko написа:..не знам дали България като държава има техническата възможност за разработва находища от такъв тип - никъде не е излизала такава информация ..не съм чувал и българска частна фирма да има този потенциал ... може би е трудно , свързано с много вложения , технология и прочие .... не знам дали и е правен конкурс за избор на фирма с най добра оферта и прочие ... пак няма такава информация ... единственото , което се знае е инфото за американците ....

+1

кндр,batmanlevski,синчец,FCH...думам ти дъще , сещай се снахо!!!

Потребителски аватар
mrw8
Контакти:

Мнениеот mrw8 » 22 юни 2014 09:47

Подземната газификация на въглищата се основава на способността им да горят, в резултат на реакция на горимото вещество кислород.
Чрез въздействие с внесени отвън топлина и оксидианти (въздух или кислород и вода) се получава газообраен продукт.
В резултат на протичащите химични процеси, съпроводени с частично (незначително) изгаряне при температури 700-800 С (възможно и до 1500 С), се образува синтеничен газ.

Това е инфо от един учебник издаден 2012г, ако някой го интересува ще напиша заглавие и автори, защото по принцип, като се цитира се слага и учебника + авторите, но все пак това е спортен форум и ще си спестя този момент.

Аз самия не съм много запознат с технологията, гледал съм презентация по въпроса, но беше отдавна. Доколкото знам един от перспективните басейни е именно Добруджанския, + това там въглищата няма вариант да се добият, единствено могат да се употребят именно за синтетичен газ.

Станко дано си доволен!

А да, за шистовия газ. Освен в Румъния, забраната падна и за UK, в момента там сондират за него. Мисля, че останахме ние и Франция със забрана, но те имат доста силно ядрено лоби, та техния случай е друг. Нашия за съжаление е съвсем различен и определено не се обслужва нашия интерес - говоря за този на България, а не за този на САЩ, Русия, ЕС, Япония, Китай или Нова Зеландия.
България !!!!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 юни 2014 13:13

Това че се палят под земята го знаем и без да се занимаваме с газ :) Повече ме интересува за ефектите върху природата. На каква дълбочина се случват нещата, подземни води, почви и т.н. :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”