Бърз въглехидрат след тренировка !!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sirius123

Re: Бърз въглехидрат след тренировка !!

Мнениеот sirius123 » 10 май 2014 17:40

kryvopieca написа:
sirius123 написа:Обмяната на въглехидратите , белтъците и липидите са много , ама много сложни неща .

просто кажи според теб при процес на чистене един банан би ли повлиял след тренировкара, т.е. захарта в него и повишаването на инсулина ще спрат ли топенето на мазнините в часовете след тренировката, само това искам да знам, а никъде няма точен отговора на въпроса :|

Не.

Потребителски аватар
SuperSpurs
Контакти:

Мнениеот SuperSpurs » 10 май 2014 18:22

По принцип ти препоръчвам да дадеш 100 лева и да ти изготвят индивидуален хранителен и спортен режим при който ще имаш резултати постигнати по здравословен начин. Започвайки сам ще хвърляш усилия и вероятно няма да видиш резултати и ще се откажеш.
В първите 6 месеца топях мазнини - свалях по 1 кг на седмица и общо загубих 200 гр мускулна маса.
Колкото и странно да звучи имах малка закуска преди и същата веднага след тренировка. Всяка от тях се състоеше от 15 гр протеин и 1/2 грейпфрут или 1/2 зелена кисела ябълка или 1/2 киви.
Не пречи да се взима и по малко Л-карнитин преди тренировка и по малко аминокиселини преди и след тренировка.
След това имах още 5 хранения през деня.
Tottenham Hotspur и Левски София - Can't smile without you

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 10 май 2014 18:54

Разбира се, че можеш да ядеш банан. Даже някои ядат шоколад веднага след тренировка и дори си разтварят захар. 40 минути след тренировка метаболизма е забързан и каквото и да изядеш го изгаряш. Въглехидратите са най-качественият извор на енергия, след това са протеините и накрая мазнините. Ако не приемеш въглехидрат организма ти ще вземе енергия от протеина - няма мърдане. Няма как да фотосинтезираш. Така обаче ще изгубиш мускулна маса. Освен това мускула гори повече енергия и няма как един натрениран човек да има проблеми с калориите. Два пъти аеробни упражнения на седмица са ти абсолютно достатъчни да изчистиш каквото е нужно. Не слушай "специалистите", които ти казват, че не трябва да се приемат въглехидрати. Природата си знае работата. ;)
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
baligo
Контакти:

Мнениеот baligo » 10 май 2014 19:39

W84me написа:Яж по един банан след тренировка :mrgreen:

Ако си момиче, това ще те оправи :!:
Изображение
[offtopic]Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 10 май 2014 19:57

Въглехидратите са основен енергиен източник. Около 50% от енергията се осигурява от въглехидратите. Ограничението на въглехидратите води до кетоацидоза и отрицателен белтъчен баланс.
Най-важния въглехидрат на храната е полизахарида скорбяла , следвана от дизахаридите с представител захароза или лактоза. Монозахаридите са представени от глюкоза , фруктоза. Изчислено е , че в дневните дажби участвува 60% скорбяла.
В регулацията на въглехидратната обмяна , заема челно място панкреаса , който произвежда инсулина. Освободения инсулин има малък живот на полуразпад в рамките на 5-10' Главният стимулатор на инсулина е глюкозата. Как влияе инсулина върху мастната обмяна? 1. Активира поемането на масти от клетката. 2. Стимулира синтеза на масти от въглехидрати. Как влияе инсулина върху белтъчната обмяна? 1. Повишава транспорта на аминокиселини до тъканите. По този начин той осигурява материал за синтез на белтъците. 3. Подтиска разграждането на белтъците.

kryvopieca
Контакти:

Мнениеот kryvopieca » 10 май 2014 20:32

Хубаво, то като се замислиш 1 банан няма как да попречи на такъв процес, ама все пак исках да съм сигурен ;)

П.П. Абе някой ползвал ли е л карнитин и тия аминокиселини BCAA, много ги хвалят и 2 те добавки, освен че помагали били от малкото без никакви странични ефекти, има ли по-запознати :roll:

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 10 май 2014 20:33

Бира!
В една половинлитрова бира има около 30г въглехидрати, ако си спомням правилно от етикета на бирата.
Та колко ти трябва? 300г? Пиеш 10 бири.
600г - 20 бири.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 10 май 2014 20:44

kryvopieca написа:Хубаво, то като се замислиш 1 банан няма как да попречи на такъв процес, ама все пак исках да съм сигурен ;)

П.П. Абе някой ползвал ли е л карнитин и тия аминокиселини BCAA, много ги хвалят и 2 те добавки, освен че помагали били от малкото без никакви странични ефекти, има ли по-запознати :roll:

Л-карнитин го препоръчвам на хора с наднормено тегло. Ако си в нормата няма за какво да го пиеш, само ще си натовариш организма. Освен това не трябва да се приема по-продължително от 1 месец. Аминокиселините изграждат протеина, така че е все тая дали ще приемаш аминокиселини, или протеини. Даже ти препоръчвам да взимаш само протеин, защото с аминокиселините организма става мързелив и отвиква да разгражда белтъчините, което може да ти попречи при разграждането на храната. И помни - храната е най-важното. С таблетки и прахчета як не се става. А химията я забрави, че някои момчета които познавам и до днес съжаляват, че се тровеха дълги години, заради 2 седмици гъзария на плажа. :roll:

kryvopieca
Контакти:

Мнениеот kryvopieca » 10 май 2014 20:52

Red Warrior написа:
kryvopieca написа:Хубаво, то като се замислиш 1 банан няма как да попречи на такъв процес, ама все пак исках да съм сигурен ;)

Л-карнитин го препоръчвам на хора с наднормено тегло. Ако си в нормата няма за какво да го пиеш, само ще си натовариш организма. Освен това не трябва да се приема по-продължително от 1 месец. Аминокиселините изграждат протеина, така че е все тая дали ще приемаш аминокиселини, или протеини. Даже ти препоръчвам да взимаш само протеин, защото с аминокиселините организма става мързелив и отвиква да разгражда белтъчините, което може да ти попречи при разграждането на храната. И помни - храната е най-важното. С таблетки и прахчета як не се става. А химията я забрави, че някои момчета които познавам и до днес съжаляват, че се тровеха дълги години, заради 2 седмици гъзария на плажа. :roll:

аз химия няма как да взема спокойно ;)

под протеини какво точно имаш предвид белтъчните храни или онези протеини там шейкове, протеини на прах и т.н....щото аз не пия такива неща и изобщо сега не взимам никакви добавки....имам плочки и преса ама имам и съвсем малко мазнинки и искам до края на световното да ги махна напълно :|

дали ще стане за 2 месеца с фитнес, тичане и добър хранителен режим(пилешки пържоли(изчистени), салати, малко риба(скумрия главно), 3-4 яйца варени(белтъците най-вече) а от въглехидратите овесени ядки сутрин и евентуално банан след трен + от време на време малко печени картофи с месото след трен....това е като цяло, имам ли нужда от тия протеини суроватъчни и т.н. :roll:

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 10 май 2014 21:06

kryvopieca написа:
Red Warrior написа:

аз химия няма как да взема спокойно ;)

под протеини какво точно имаш предвид белтъчните храни или онези протеини там шейкове, протеини на прах и т.н....щото аз не пия такива неща и изобщо сега не взимам никакви добавки....имам плочки и преса ама имам и съвсем малко мазнинки и искам до края на световното да ги махна напълно :|

дали ще стане за 2 месеца с фитнес, тичане и добър хранителен режим(пилешки пържоли(изчистени), салати, малко риба(скумрия главно), 3-4 яйца варени(белтъците най-вече) а от въглехидратите овесени ядки сутрин и евентуално банан след трен + от време на време малко печени картофи с месото след трен....това е като цяло, имам ли нужда от тия протеини суроватъчни и т.н. :roll:

Протеини и белтъчини е едно и също нещо. Между пилешки пържоли, мляко и протеин на прахчета няма почти никаква разлика, само дето прахчетата са ти храна в кондензиран вид. Тоест, вместо всяка сутрин, преди и след тренировка да ядеш по 10 белтъка си разтваряш прахче, но иначе е едно и също. Ако не искаш да качваш мускулна маса, а само да изгаряш мазнини (пролетта е период на сваляне) трябва да правиш аеробни упражнения - тичане, велоергометър, подскачане на въже, все тая. Упражненията с тежести са на по-ниски килограми с повече повторения. Храната която си написал е добре. ;)

Върни се в “Свободна зона”