petrof написа:kartago написа:И какво стана с тези стотици хиляди? Верно е, че трябваше да се информира обществото, да се знае, ама чак да се приказват и глупости от страхотно замърсяване. Вятърът и дъждът достатъчно бяха разсеяли вече концентрацията на облака, по поделенията ни бяха дали дозиметрични уреди на всяко КПП всеки можеше да провери селскостопанска продукция, да ти кажа честно отядохме се на череши, които ни даваха от благодарност, че им казвахме, че всичко е в нормата или...........(грях на душата), като намаляхме уреда и стрелката показваше нагоре, уж че са "радиоактивни" и ни ги оставяха за "унищожение". Че е престъпление на партията - майка така е, но чак да се филмират хората не трябва, ставате като тях!
+1
Абсолютно точно. Стига сте се вкарвали във разни филми за Чернобил. Тогава бях невръстен хлапак и съм си играл футбол по цял ден по ливадите. Сега нищо ми няма. Здрав към като бик. Моите родители също бяха на тези манифестации и баща ми доживя до 77 години, а майка ми в момента е на 68 и е в идеално здраве. Вероятно има и хора, които са пострадали по някакъв начин, но това са по скоро единични случаи. Айде стига с тия измишльотини и провокации. Нищо сериозно не е станало.
Аз пък бях студент по това време, засега съм все още съм здрав , но няколко мои съученици вече починаха от рак , съквартирантът ми от студентските години също почина с диагноза рак .