Йогата написа:Laetitia написа:Като италианска възпитаничка, съм добра в италианската кухня - всякакъв вид паста (спагети, талятеле, тортелини), както и най-вкусната лазаня...
Най-често приготвям пастата със сос "Болонезе" - запържват се кайма, лук, чесън и домати, слагат се подправки - черен пипер, риган (тук може да се импровизира), може и малко винце да се сложи при желание, както и гъбки, моркови.
Добре е пастата да е "al dente", тоест, да не се сварява напълно, за да не стане на каша после.
Лукът и чесънът трябва да са нарязани много ситно, а доматите е задължително да бъдат белени, за да не плуват неприятни люспи в ястието.
Лазанята я правим с Болонезе заедно с Бешамел. Редуваме сосовете:ред Бешамел, ред Болонезе и става да си .... майката.

О, да, за лазанята са задължителни поне два соса. Класическата е с "Болонезе" и "Бешамел", като трябва да се завърши задължително с втория и да се настърже кашкавал или пармиджано.

2 часа отнема приготвянето, 20 минути да ометат тавата.

"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".