Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Черният козел
Мнения: 2559
Регистриран на: 21 окт 2013 19:04
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот Черният козел » 02 апр 2014 23:54

olympic teteven написа:
Йогата написа:
Черният козел написа:
Messi_fan написа:Долни алкохолици сме си българите и това е за съжаление. А се присмиваме на другите. И аз преди бая се наливах и бая изпълнения съм имал. :mrgreen: Ама ддз на човек му идва акъла и разбира, че не това е пътя.

Незнаеш кога да спреш!А Българина е пияч,доказано е! В момента пиша на 6-ст ракий :lol: :lol: :lol:

Ето това е, браво. Шеста ракия и без правописна грешка :lol: :lol: :lol: Голям човек, балканджия. :)

Абе не зная, ама една вечер пишех във форума и обръщах два галона Изображение и после на другия ден си влизам в профила и гледам:

"Вие сте изгонен от този форум до еди-кога си там. Бан по потребителско име" :mrgreen:

:lol:
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Laetitia
Мнения: 5460
Регистриран на: 09 май 2012 11:15
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот Laetitia » 03 апр 2014 00:00

Йогата написа:
Laetitia написа:Като италианска възпитаничка, съм добра в италианската кухня - всякакъв вид паста (спагети, талятеле, тортелини), както и най-вкусната лазаня... :mrgreen:
Най-често приготвям пастата със сос "Болонезе" - запържват се кайма, лук, чесън и домати, слагат се подправки - черен пипер, риган (тук може да се импровизира), може и малко винце да се сложи при желание, както и гъбки, моркови.
Добре е пастата да е "al dente", тоест, да не се сварява напълно, за да не стане на каша после.
Лукът и чесънът трябва да са нарязани много ситно, а доматите е задължително да бъдат белени, за да не плуват неприятни люспи в ястието.

Лазанята я правим с Болонезе заедно с Бешамел. Редуваме сосовете:ред Бешамел, ред Болонезе и става да си .... майката. :)
О, да, за лазанята са задължителни поне два соса. Класическата е с "Болонезе" и "Бешамел", като трябва да се завърши задължително с втория и да се настърже кашкавал или пармиджано. :) 2 часа отнема приготвянето, 20 минути да ометат тавата. :lol:
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
stefani
Мнения: 8101
Регистриран на: 01 юни 2008 15:37

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот stefani » 03 апр 2014 00:03

Рецепти без готвач е като айрян без мляко :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
olympic teteven
Мнения: 1916
Регистриран на: 30 авг 2013 13:39
Местоположение: Тетевен
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот olympic teteven » 03 апр 2014 00:06

stefani написа:Рецепти без готвач е като айрян без мляко :lol:

...и две филии без хляб :(

Messi_fan
Мнения: 1741
Регистриран на: 14 мар 2014 12:34

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот Messi_fan » 03 апр 2014 00:08

Йогата написа:Ама кой ти говори за напиване, та чак насиране? Говорим за в рамките на нормалното. Вече след всеки пост ще слагаме" Консумирайте с удоволствие и мярка". :lol:


Ами то при българина май няма "в рамките на нормалното". Ако имаше, как тогава да коментираме увеличаващите се жертви по пътищата поради шофиране в нетрезво състояние. Или ежемесечните кланета по селските и градски кръчми след гаврътването на поредната ракия. :roll: :|

Потребителски аватар
Черният козел
Мнения: 2559
Регистриран на: 21 окт 2013 19:04
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот Черният козел » 03 апр 2014 00:09

Ще ви издам една тайна,погачата вместо да се замесва с вода,да се замесва с зелев сок,става разкошна.Една баба е казала на съпругата,ще си изядете пръстите!
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
Йогата
Мнения: 152
Регистриран на: 26 окт 2013 17:39
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот Йогата » 03 апр 2014 00:12

Черният козел написа:Ще ви издам една тайна,погачата вместо да се замесва с вода,да се замесва с зелев сок,става разкошна.Една баба е казала на съпругата,ще си изядете пръстите!

Да не е нов вид "Изтрезвителна погача"? :lol: Сериозно, няма ли да стане прекалено солена или кисела? :roll:

Потребителски аватар
Черният козел
Мнения: 2559
Регистриран на: 21 окт 2013 19:04
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот Черният козел » 03 апр 2014 00:15

Йогата написа:
Черният козел написа:Ще ви издам една тайна,погачата вместо да се замесва с вода,да се замесва с зелев сок,става разкошна.Една баба е казала на съпругата,ще си изядете пръстите!

Да не е нов вид "Изтрезвителна погача"? :lol: Сериозно, няма ли да стане прекалено солена или кисела? :roll:

Не,сериозен съм,няма никакви привкуси.
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Laetitia
Мнения: 5460
Регистриран на: 09 май 2012 11:15
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот Laetitia » 03 апр 2014 00:17

Има логика, така или иначе солено-киселият вкус ще се абсорбира от тестото и няма да е концентриран.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
anihilator
Мнения: 2228
Регистриран на: 29 юли 2009 01:44
Местоположение: Варна
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот anihilator » 03 апр 2014 00:31

Зелена салата + варени охлюви със зелен лук , оцет и сол + ракия ;) за този сезон това е безценно 8-)


Върни се в “Свободна зона”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 18 госта