валидол за теб написа:При Ет счетоводството ще ти излезе до 50лв., ако си по ДДС, там вече отиваш на 120лв минимум.
Нещо не те разбрах - как така при ЕТ счетоводството е 50лв, а по ДДС 120лв?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
валидол за теб написа:При Ет счетоводството ще ти излезе до 50лв., ако си по ДДС, там вече отиваш на 120лв минимум.
Кировец написа:
п.п.Работа за по 400лева, ако се проваля, дал Господ!
Tommi написа:[offtopic][/offtopic]Кировец написа:Tommi написа:Кировец написа:В продължение на 8 години наблюдавам как един човек се занимава с тази дейност, а вероятно е от още толкова преди това. Той е там на пазарчето - има си добре обгрижвана и заредена сергия, работи усърдно и вероятно има причина, за да продължава да го прави. Мисля, че когато човек е склонен към компромиси и прояви гъвкавост провалът ще е малко по-далеч от обикновено.
Ти хубаво го наблюдаваш, но си задавай някои въпроси за себе си. Имаш ли качества да бъдеш предприемач, готов ли си да поемеш такъв риск, дали хипотетичната печалба би те задоволявала (защото ако тя е да кажем 500 лв., дали си струва за тази сума да поемаш всички рискове и трудности на малкия бизнес, вместо да работиш за някой друг за същите пари) и други такива. Също анализирай отрасъла, конкурентите, потребителите и много други неща.
На мен ми омръзна да съм нечий роб. Така поне ще робувам на себе си и ще видя колко струвам. Това е предизвикателство за мен.
Вече не вярвам на никого. Искам сам да се пробвам. Работя за 400 лева, разкарвам с личния автомобил и никой не ебава да плаща за амортизация.
Е, БАСТА!
Ако не ставаш за предприемач, това нито е срамно, нито е лошо, нито означава, че не струваш. Доста от необходимите качества са си вродени. Затова трябва да си направиш много сериозна преценка на собствените качества, възможности, умения.
Кировец написа:Едно 600-700 лева за стартиране, като включвам и покупка на касов апарат стигат ли или поне 1000 + отделно за снабдяване със стока и асортименти?
Tommi написа:Кировец написа:
Въпросът е, че ще влезеш вътре с повечко от 400 лв. Проблемът не е, че ще си загубиш работата за 400 лв.
redfanbg написа:Кировец написа:Едно 600-700 лева за стартиране, като включвам и покупка на касов апарат стигат ли или поне 1000 + отделно за снабдяване със стока и асортименти?
Сядаш и си правиш един бизнес план! CаpО ти е нахвърлял отгоре - отгоре какво би трябвало да пресметнеш...
Кировец написа:Tommi написа:Кировец написа:
Въпросът е, че ще влезеш вътре с повечко от 400 лв. Проблемът не е, че ще си загубиш работата за 400 лв.
От друга страна "проблемът" е, че може да изкарвам доста повечко от тези 400лева.
Нещо не ми харесва как бавно ме буташ към ръба, а съм едва в процес на проучвания.
Кировец написа:валидол за теб написа:При Ет счетоводството ще ти излезе до 50лв., ако си по ДДС, там вече отиваш на 120лв минимум.
валидол за теб написа:Кировец написа:валидол за теб написа:При Ет счетоводството ще ти излезе до 50лв., ако си по ДДС, там вече отиваш на 120лв минимум.
При ет нямаш почти никва работа за счетоводителя-едни кирливи вноски, едно разкарване. Но по ддс се пише и работи повече, просто си има тарифи, които всеки месец ще плащаш. Отделно могат да те закърфичат с нещо по приключването, което не всички го правят.
Моето мнение е, че е по -добре да си ЕТ за този вид бизнес, па винаги можеш да си направиш еоод, ако решиш да се занимаваш с нещо друго.
Tommi написа:Кировец написа:Tommi написа:Кировец написа:
От друга страна "проблемът" е, че може да изкарвам доста повечко от тези 400лева.
Нещо не ми харесва как бавно ме буташ към ръба, а съм едва в процес на проучвания.
А, не те бутам, просто разсъждавам.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 40 госта