Малък бизнес - "Плод и зеленчук" - сергия?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: Малък бизнес - "Плод и зеленчук" - сергия?!

Мнениеот Кировец » 17 фев 2014 19:16

валидол за теб написа:При Ет счетоводството ще ти излезе до 50лв., ако си по ДДС, там вече отиваш на 120лв минимум.

Нещо не те разбрах - как така при ЕТ счетоводството е 50лв, а по ДДС 120лв?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 фев 2014 19:17

Кировец написа:
п.п.Работа за по 400лева, ако се проваля, дал Господ!

Въпросът е, че ще влезеш вътре с повечко от 400 лв. Проблемът не е, че ще си загубиш работата за 400 лв.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 фев 2014 19:19

Tommi написа:[offtopic]
Кировец написа:
Tommi написа:
Кировец написа:В продължение на 8 години наблюдавам как един човек се занимава с тази дейност, а вероятно е от още толкова преди това. Той е там на пазарчето - има си добре обгрижвана и заредена сергия, работи усърдно и вероятно има причина, за да продължава да го прави. Мисля, че когато човек е склонен към компромиси и прояви гъвкавост провалът ще е малко по-далеч от обикновено. ;)

Ти хубаво го наблюдаваш, но си задавай някои въпроси за себе си. Имаш ли качества да бъдеш предприемач, готов ли си да поемеш такъв риск, дали хипотетичната печалба би те задоволявала (защото ако тя е да кажем 500 лв., дали си струва за тази сума да поемаш всички рискове и трудности на малкия бизнес, вместо да работиш за някой друг за същите пари) и други такива. Също анализирай отрасъла, конкурентите, потребителите и много други неща.

На мен ми омръзна да съм нечий роб. Така поне ще робувам на себе си и ще видя колко струвам. Това е предизвикателство за мен.
Вече не вярвам на никого. Искам сам да се пробвам. Работя за 400 лева, разкарвам с личния автомобил и никой не ебава да плаща за амортизация.
Е, БАСТА!

[/offtopic]
Ако не ставаш за предприемач, това нито е срамно, нито е лошо, нито означава, че не струваш. Доста от необходимите качества са си вродени. Затова трябва да си направиш много сериозна преценка на собствените качества, възможности, умения.

Знам.

redfanbg
Контакти:

Мнениеот redfanbg » 17 фев 2014 19:19

Кировец написа:Едно 600-700 лева за стартиране, като включвам и покупка на касов апарат стигат ли или поне 1000 + отделно за снабдяване със стока и асортименти?

Сядаш и си правиш един бизнес план! CаpО ти е нахвърлял отгоре - отгоре какво би трябвало да пресметнеш...

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 фев 2014 19:21

Tommi написа:
Кировец написа:

Въпросът е, че ще влезеш вътре с повечко от 400 лв. Проблемът не е, че ще си загубиш работата за 400 лв.

От друга страна "проблемът" е, че може да изкарвам доста повечко от тези 400лева.
Нещо не ми харесва как бавно ме буташ към ръба, а съм едва в процес на проучвания. :lol:

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 фев 2014 19:24

redfanbg написа:
Кировец написа:Едно 600-700 лева за стартиране, като включвам и покупка на касов апарат стигат ли или поне 1000 + отделно за снабдяване със стока и асортименти?

Сядаш и си правиш един бизнес план! CаpО ти е нахвърлял отгоре - отгоре какво би трябвало да пресметнеш...

Това за бизнес плана го знам още от дете. Що за бизнес план ще си направя като не съм запознат с разните му там такси, данъчета и осигуровки.
Нали затова съм създал темата?! Ако някой има желание и информация да я сподели, за да мога да разбера и така да направя един песимистичен, реалистичен и/или оптимистичен бизнес план.
Повечето цени на стоките, които ще продавам обаче са преходни и се менят ден за ден, което допълнително ще ме затрудни и няма да е съвсем близо до реалността, но както и да е...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 фев 2014 19:27

Кировец написа:
Tommi написа:
Кировец написа:

От друга страна "проблемът" е, че може да изкарвам доста повечко от тези 400лева.
Нещо не ми харесва как бавно ме буташ към ръба, а съм едва в процес на проучвания. :lol:

А, не те бутам, просто разсъждавам. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
валидол за теб
Контакти:

Мнениеот валидол за теб » 17 фев 2014 19:27

Кировец написа:
валидол за теб написа:При Ет счетоводството ще ти излезе до 50лв., ако си по ДДС, там вече отиваш на 120лв минимум.

При ет нямаш почти никва работа за счетоводителя-едни кирливи вноски, едно разкарване. Но по ддс се пише и работи повече, просто си има тарифи, които всеки месец ще плащаш. Отделно могат да те закърфичат с нещо по приключването, което не всички го правят.
Моето мнение е, че е по -добре да си ЕТ за този вид бизнес, па винаги можеш да си направиш еоод, ако решиш да се занимаваш с нещо друго.
Лекувам нерви и подобрявам общото състояние на духа на човека. Без странични ефекти, без консерванти. Подобрявам и пигментацията на кожата при стари хора.Безплатно, просто контактувайте с мен.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 фев 2014 19:30

валидол за теб написа:
Кировец написа:

При ет нямаш почти никва работа за счетоводителя-едни кирливи вноски, едно разкарване. Но по ддс се пише и работи повече, просто си има тарифи, които всеки месец ще плащаш. Отделно могат да те закърфичат с нещо по приключването, което не всички го правят.
Моето мнение е, че е по -добре да си ЕТ за този вид бизнес, па винаги можеш да си направиш еоод, ако решиш да се занимаваш с нещо друго.

Значи скъпата такса по ДДС-то върви заедно с ЕООД-то, а с ЕТ не. :roll: ОК. :)

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 фев 2014 19:37

Tommi написа:
Кировец написа:
Tommi написа:
Кировец написа:

А, не те бутам, просто разсъждавам. :)

От одеве всеки ме тупа по рамото и ме подминава поклащайки глава. :lol:
Някой загатва с нещо - споменава някаква информация, но пък остава някак недоизказана или по-скоро аз не я разбирам, щото е подметнато като за действащ търговец, врял и кипял, тичал насам и натам из институциите.
Аз знам, че е най-лесно да се плати на някой и само да чакам на готово документацията нужна за стартиране на проекта, ама все си мисля, че с правилен подбор на информацията и постепенно ангажиране стъпка по стъпка нещата ще се получат, би трябвало да се получат. :roll: :)

Върни се в “Свободна зона”