plamenst7 написа:Въпреки че в семейството ми се празнуват по-големите християнски празници, съм по-скоро атеист. Празниците са по-скоро повод да се съберем с близки и приятели. Лично за мен религиите са едно голямо зло за човечеството, а и бих казал, че доста се изродиха. Уж ни учат на добро, а пък са повод за конфликти и разединение между хората. Голяма част от войните се водят поради религиозни причини, повечето атентати са на религиозна основа, нетърпимостта между отделни групи от хора или дори отделни държави е пак на религиозна основа. Хората се избиват един друг по религиозни причини.
Ето ви и един религиозен въпрос: Адам и Ева са първите хора според Библията. Те са имали двама сина-Каин и Авел. Как според вас е продължило съществуването си човечеството, след като единствената жена по това време е била тяхната майка Ева, а според Библията кръвосмешението е недопустимо?
Религията не е повод за войни, а политическите играчи я използват за свои си цели, като те самите са атеисти и богоборци и по този начин я компроментират. Така постигат както икономическите и политическите си цели, така и на духовното падение на населението на земята и превръщането им в роби на пороците си, а чрез тях и на самият световен елит.
Колкото до Адам и Ева имат 30 синове и 30 дъщери, не само Каин, Авел и Сит за които пише в Библията, а кръвосмешението не е било понятно до Моисей, който забранява брака между близки роднини. До тогава брака между близки роднини не е бил грях и е било нещо съвсем нормално.
По темата,Православен Християнин съм.