Господа, нали знаете, че банкнотите не са пари, а парични знаци. Това първо. Второ - както в Античността, така и през Средновековието (т.е. - далеч преди създаването на САЩ) инфлацията съществува като явление.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Red_Neck написа:Тостао написа:pampi написа: Икономическата и социална неграмотност на българският народ е отчайваща...
Искаш да кажеш, че всеки българин трябва да разбира от акции,облигации, трендове, маржове, фючърсни сделки, банкови и застрахователни деривати?
Не, но да може като си погледне договорът за ипотечен кредит с банката да прецени дали е по джоба му!
Да може да се научи, че ако харчи повече от колкото изкарва, живее на кредит на гърба на децата си.
Да разбере, че ако получава 450 лв. заплата НЯМА как да ми се фръцка с телефон за 1000 лв и да чака мама и тате да сипят бензин на Голфа ....
Да разбере, че 5% месечна лихва е повече от 60% годишна и въпросният телефон не струва хиляда лева а над 1600 ако го изплаща една година ..
едни ий такива неща ...
Тостао написа:pampi написа:Да...положението во истини е отчайващо...![]()
Нема смисъл да се разпростирам в обяснения, как българските банки ебат своите клиенти чак до девето коляно, само ще спомена нещо от правният мир на САЩ - " обява на фалит на физическо лице"...
не съм предполагал, че някога ще се съглася с теб
pomiqr10 написа:Red_Neck написа:Тостао написа:pampi написа: Икономическата и социална неграмотност на българският народ е отчайваща...
Искаш да кажеш, че всеки българин трябва да разбира от акции,облигации, трендове, маржове, фючърсни сделки, банкови и застрахователни деривати?
Не, но да може като си погледне договорът за ипотечен кредит с банката да прецени дали е по джоба му!
Да може да се научи, че ако харчи повече от колкото изкарва, живее на кредит на гърба на децата си.
Да разбере, че ако получава 450 лв. заплата НЯМА как да ми се фръцка с телефон за 1000 лв и да чака мама и тате да сипят бензин на Голфа ....
Да разбере, че 5% месечна лихва е повече от 60% годишна и въпросният телефон не струва хиляда лева а над 1600 ако го изплаща една година ..
едни ий такива неща ...
Това с 5% лихва на месец и 60% на година ще ми го обесниш ли, защото на пръв поглед като го сметнеш е едно и също?
pampi написа:Тостао написа:Red_Neck написа:Тостао написа:Искаш да кажеш, че всеки българин трябва да разбира от акции,облигации, трендове, маржове, фючърсни сделки, банкови и застрахователни деривати?
едни ий такива неща ...
Че то 1/2 от света живее така и не се оплаква
Да...положението во истини е отчайващо...![]()
Нема смисъл да се разпростирам в обяснения, как българските банки ебат своите клиенти чак до девето коляно, само ще спомена нещо от правният мир на САЩ - " обява на фалит на физическо лице"...
pampi написа:Тостао написа:pampi написа:Да...положението во истини е отчайващо...![]()
не съм предполагал, че някога ще се съглася с теб
Бре, недей така, че ще се разплача от умиление...
dromihait написа:Ах, тези мръсни хамериканци и евреи...![]()
Господа, нали знаете, че банкнотите не са пари, а парични знаци. Това първо. Второ - както в Античността, така и през Средновековието (т.е. - далеч преди създаването на САЩ) инфлацията съществува като явление.
Raid написа:
И, Томи, пак да повторя - няма как абстрактно да се определи какво ниво на инфлация е най-добро - това зависи от икономическата ситуация. Пък и не винаги управлението има средства ефективно да управлява инфлацията.
Потребители, разглеждащи този форум: THE G.A.M.E и 23 госта