"Недадените" - поредна антибългарска глупост на телевизията

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
T&T
Контакти:

Re: "Недадените" - поредна антибългарска глупост на телевизията

Мнениеот T&T » 22 мар 2013 16:35

alp написа:Под "телевизията" имам предвид всички тв-та като цяло, но в случая се отнася за БНТ, т.е. жалкия им филм е създаден с народни пари.
Съвсем случайно се загледах малко в този филм вчера и веднага ми направиха впечатление елементите, които показват, че е създаден от АНТИБЪЛГАРИ.
Във филма националистите в България са представени като някакви слабоумни лумпени, които бият без причина "добрите евреи" , а всеизвестни истини като забогатяването на много евреи чрез мошеничество и лихварство са представени като банални лозунги, едва ли не измислени.

На всичкото отгоре главна роля като "националист" се играе от евреина Бахаров?!?!
Относно спасяването на евреите - те ни се отблагодариха с Андрей Луканов, Филип Димитров, Ал. Божков, Сергей Станишев и много други...

Не зная дали филма е слаб или антибългарски, тъй като не съм го гледал, но ти явно имаш много сбъркани понятия. По принцип национализмът няма нищо общо с фашизма и гоненията, боят и изтребването на евреи, негри и всякакви други хора с различна националност. Със сигурност Левски, Ботев, Раковски и другите символи на нашия национален идеал не са преследвали хора с друг цвят на кожата и друга религия и не са ни призовавали към същото.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
vetchnia
Контакти:

Мнениеот vetchnia » 22 мар 2013 16:38

Според мен сериалът не е антибългарски и ще представи по един добър начин България по време на ВСВ и не знам защо наричате спасяването на евреите, антибългарско. Дори напротив, този факт показва колко силни духом са българите и това, че са готови да защитят своите съграждани, независимо каква религия изповядват или от каква раса произхождат. А що се отнася до "националистите" във филма - това не са националисти, а чисти фашисти и между двете понятия има доста разлики.
Последна промяна от vetchnia на 22 мар 2013 16:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pumpo
Контакти:

Мнениеот pumpo » 22 мар 2013 16:43

Дори не си направих труда да превключа на БНТ 1, знаейки каква американо- еврейска пумия ще ме залее! Не, благодаря, не искам да имам нищо общо с това сериалче ;)

Почти всички филми за ВСВ са гадна пропаганда!
Последна промяна от pumpo на 22 мар 2013 16:47, променено общо 1 път.

alp

Мнениеот alp » 22 мар 2013 16:45

T&T написа:
alp написа:Под "телевизията" имам предвид всички тв-та като цяло, но в случая се отнася за БНТ, т.е. жалкия им филм е създаден с народни пари.
Съвсем случайно се загледах малко в този филм вчера и веднага ми направиха впечатление елементите, които показват, че е създаден от АНТИБЪЛГАРИ.
Във филма националистите в България са представени като някакви слабоумни лумпени, които бият без причина "добрите евреи" , а всеизвестни истини като забогатяването на много евреи чрез мошеничество и лихварство са представени като банални лозунги, едва ли не измислени.

На всичкото отгоре главна роля като "националист" се играе от евреина Бахаров?!?!
Относно спасяването на евреите - те ни се отблагодариха с Андрей Луканов, Филип Димитров, Ал. Божков, Сергей Станишев и много други...

Не зная дали филма е слаб или антибългарски, тъй като не съм го гледал, но ти явно имаш много сбъркани понятия. По принцип национализмът няма нищо общо с фашизма и гоненията, боят и изтребването на евреи, негри и всякакви други хора с различна националност. Със сигурност Левски, Ботев, Раковски и другите символи на нашия национален идеал не са преследвали хора с друг цвят на кожата и друга религия и не са ни призовавали към същото.

Нацизмът и фашизмът нямат нищо общо с обективната истина за юдаизма. Да не говорим, че фашистката партия е била пълна с евреи, но по някаква малоумна инерция антиеврейската реторика се нарича фашистка. Тук не става дума за никакви преследвания, въпросът е, че нападат национализма, а който напада национализма, напада България. Това не могат да разберат българите и докато не го разберат нищо добро не чака тоя народ.

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 22 мар 2013 17:07

sandi74 написа:Много слаб 1-ви епизод.

Санде,ти пък кога изучи за кинокритик та даваш оценка?

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 22 мар 2013 17:12

Честно казано, не мога да разбера хората, които мразят другите нации само защото са други. Това е толкова тъпо и безпросветно. Че филмът не е направен добре, това е ясно. Но не е повод да изливаме за пореден път собствените си комплекси върху други етноси. Евреите били такива, били онакива. Ами ако ние бяхме на мястото на евреите?
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

BEROE 88

Мнениеот BEROE 88 » 22 мар 2013 17:23

.
Последна промяна от BEROE 88 на 23 мар 2013 01:55, променено общо 1 път.
1986,2010,2013

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 22 мар 2013 17:32

Най-тъпото нещо е да правиш пропаганда с полуистини . България "спасила" евреите си ... е и . Всеки прави грешки ;) Това в кръга на шегата ... Фактите са малко по-различни :
1. България е отказала да депортира повечето евреи живеещи на територията и .
2. България обаче де депортирала почти всички евреи от "присъединените" ( окупирани ) територии . Които са били под българска администраци . Ама това удобно се пропуска ... не че ми пука де . През онази работа ми е какво се е случило с "българските евреи" ... а и с всички евреи . Всичко което ги е застигнало , е плод на техните събратя ционистите . Много преди да започне да се спекулира с така наречения Холокост , вече се е прилагало прословутото "Окончателно решение на еврейския въпрос" ... около 20-на години преди Хитлер да дойде на власт . Дори да приемем хипотетично , че е имало Холокост , то той е планиран , финансиран и осъществен с парите на богатите еврейски фамилии .

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 22 мар 2013 18:50

child in time написа:Филма не съм го гледал , по - скоро ме притеснява автора на темата и откровения антисемитизъм който струи от поста му! Умерения национализъм е задължителен за всеки себеуважаващ се народ но твоето клони към краен такъв! Плашеща тенденция!

И къде видя антисемизъм?

Върни се в “Свободна зона”