Христо Луков - Един велик българин !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

BETCHUALENG
Контакти:

Re: Луковмарш 2013

Мнениеот BETCHUALENG » 16 фев 2013 06:10

metodito написа:Как може да петните името на Апостола, келеши?! Засрамете се! България загина не само заради комунистическите изроди, които властват 70 години, но и заради вас - едно младо поколение, което не знае нищо!!! Кои сте вие да поставяте светият образ на Левски там? Кой ви е дал право? България я няма вече! Що за кощунство?! Някой от вас чел ли е въобще идеите на Левски...а забравих... неграмотни сте. Вие знаете да носите свастики и бомбъри и всеки, който сгъне три изречения подред и в тях присъстват думите "нация" и "България" да почитате като бог... Та повечето от вас пишат български с главна буква, с което плюете на българския език. Нямате срама от нищо!

Аз съм роден и съм част от страна, от едно общество, което е гордо със свободни и толерантни хора, а вие сте част от една държава (не страна) пълна с омраза и комплекси. Аз съм горд, че съм имал сънародник като Левски, който е осъзнал неща, които вие няма и с най-големия напън на гънката си няма да осъзнаете ... Вие сте ЧАЛГА.

Тежки думи.. но не това е проблем. А факта, че за твърде много "националисти" те важат с пълна сила. Не знам дали "комунизма" е заличил България. 99% от истинските български националисти, които познавам са израсли именно в тази епоха.
Но това, което имаме сега ще я унищожи, вече почти е изпълнило тази цел. Така наречените млади националисти, много от които не правят разлика между понятията български националист и почитател на хитлеризма и фашизма.... Те петнят името и на малкото останали истински български националисти.

Все пак.. дано на този марш има истински българи, а не от тези със свастиките. Не от тези, които на първо място отиват като фенове на някой отбор, като членове на скинарска банда или на някаква организация, а от тези, истинските, които отиват като българи. Ще поживеем.. ще видим.

Методи.. прав си, но се надявам да има и хора, за които твоите думи не важат. Сигурно ще става дума за хора с архаично мислене като мен, но пак е нещо. Казах архаично, защото патриотизма в чист вид в тази страна е дефицитна стока.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 16 фев 2013 07:14

Христо Луков е противоречива историческа личност.Той е презрян и изоставен от войниците си,но пък е почитан и боготворен от легионерите.Така,че всеки сам трябва да прецени дали да участва в Луковмарш или не.Но да се забранява този марш е недемократично.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
arekusanderu
Контакти:

Мнениеот arekusanderu » 16 фев 2013 08:33

Ще се сберат около 100 бръснати глави и какво от това...........аз не ви подкрепям,и не ви уважавам .... :mrgreen: :mrgreen: ;)
FORZA CESENA !!!

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 16 фев 2013 09:24

Български патриот убит от комунистически наемници.Героите дори направиха филм за да увековечат престъплението.В Отечеството никога не е имало фашизъм и комунизъм,но е пълно с антифашисти и антикомунисти.И двата вида нямат нищо общо с патриотизма.Обичай Родината.Помни историята си.

Потребителски аватар
No Pyro No Fun
Контакти:

Мнениеот No Pyro No Fun » 16 фев 2013 09:34

arekusanderu написа:Ще се сберат около 100 бръснати глави и какво от това...........аз не ви подкрепям,и не ви уважавам .... :mrgreen: :mrgreen: ;)

100? Айде виж пак...
Изображение

Потребителски аватар
Pride_of_London
Контакти:

Мнениеот Pride_of_London » 16 фев 2013 09:52

Ние сме тотално сбъркана нация.Вместо да имаме супер огромно самочувствие, което би било с покритие между другото, ние сме допуснали чужди идеологии, които за мен са огромни глупости(дори и в другите държави си го признават, но само тука не можем да го разберем), и им се кланяме ли, кланяме... дотолкова им се кланяме, че думата националист вече бива свързвана с онези изроди в Германия от периода 33-45.Би било поносимо наистина единствено "свързването" да съществува като някакъв фактор.Това е така не само в България, чуят ли националист в щатите или в англия, веднага ще ти отрежат крилата.Проблемът е, че младите се кланят на тази идеология и, свързвайки се с нея, те си мислят, че това ги прави по-големи "българи".Това за тях.От друга страна пък са хората над 55 години.Те са възпитани да търпят, да търсят безперспективно равенство между хората, да търсят минималното, но сигурното, защото в условия на нормално управление, няма да могат да си изработят един хляб.Уважавам възрастните, не ме мислите за някакъв идиот с огромно самочувствие, вината не е в тях.Така са възпитани.По подобен начин са и народите в северна корея, ссср, куба, венецуела.Дотук и с тях.Крайният резултат какъв е - не можем да определим дали да отдадем почит на българския герой Христо Луков, защото може би е бил такъв или онакъв.Засрамете се.Защо държави като Швейцария, Япония, Люксембург, Лихтенщайн, Ирландия и много други малки по площ, население и възможности страни, са толкова развити?Защото максимално са ограничили външното влияние именно на тези идеологии, които вие се опитвате да прокрадвате и пропагандирате тук, в България.Въпреки цялата комерсиализация в една Япония например, имат много по-голямо национално самочувствие и самосъзнание, отколкото нас, големите патриоти.Това е моето мнение и това виждам като причина за цялата патова ситуация - самочувствието.Естествено говоря за онова самочувствие, което ни определя като отделна БЪЛГАРСКА НАЦИЯ, която да си съществува в този си вид и без Маркс, Сталин, Хитлер или Бенджамин Франклин, не като самочувствието на гърците.

Потребителски аватар
damageplan
Контакти:

Мнениеот damageplan » 16 фев 2013 10:25

За храбростта, мечовете и плуговете :arrow: http://edinzavet.org/2010/05/06/bs-6may/ Ньойският договор от 1919г. поставя България на колене. Армията е съсипана под контрола на съюзнически комисии от Антантата. Авиацията и артилерията са нарязани и унищожени, войската е съкратена над десет пъти – до абсолютния минимум, гарантиращ границите, хиляди офицери са уволнени. Духът на нацията е смазан.

Към средата на 30-те години България започва постепенно да преодолява ограниченията. Времето е подходящо – Германия е във възход, страните от Антантата си имат други грижи, а и куражът им е поизветрял. По това време министър на отбраната е ген. Христо Луков.
Луков разпуска политиканския Военен съюз и потяга офицерския корпус. Той превъоръжава армията с модерни оръжия от последно поколение. Извършва мащабна промяна във военната подготовка - създава система от подофицерски школи, където хиляди наборници преминават специално обучение. Въведени са нови униформи (по-мое мнение едни от най-красивите изобщо). Когато новата армия е изградена, обучена и комплектована, Цар Борис III тържествено връчва нови бойни знамена на частите. Провеждат се няколко големи учения.

Онова, за което старите офицери разказват с блясък в очите е парадът на Гергьовден 1937г. Маршът - демонстрация има за цел да бъде поврат в националното самочувствие, да се превърне в мощен катализатор на духа на българите. Няколко часа възкръсналата от пепелта българска войска барабани по жълтите павета пред невярващите погледи на чуждите военни аташета. Начело вървят живите опълченци и старите генерали – ветерани от войните. След тях на вълни следват блоковете от юнкери, школници, матроси, конницата, бронираните машини, тежките оръдия, въздухът трепери от прелитащите самолети. Часове тътен от мотори, отмерен гръм от хиляди ботуши, неспирно ура от балкони и тротоари … и разбира се над всичко “Велик е нашият войник”… песента ехти до пълна изнемога от военния оркестър, гъгне по високоговорители из целия град, звучи от радиоапарати, които софиянци са изкарали по терасите… Само за няколко часа, един победен, унизен, обезверен, загубил посока и вяра народ възкръсва като горда нация. Вече нищо няма да е същото… Този дух се превръща в оръжие. Съвсем скоро след това същите тези конници ще навлязат в свободна Добруджа по килим от цветя, матросите ще патрулират с катери по Охридското езеро, а пехотата ще марширува по бреговете на Бяло море. Пет години след този парад българските пилоти ще блъскат самолетите си в рояците летящи крепости и ще докажат, че войнът може да бъде унищожен физически, но не и победен.

Според един популярен анекдот, онези, които изковаха от мечовете си плугове, ще бъдат принудени да орат нивите на онези, които не го сториха. Затова консерваторите навсякъде по света се застъпват за силна армия, големи военни бюджети и здравословен патриотизъм.

Честит празник!

*Статия във в.СЕДЕМ /5.06.2010 със съкращения [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sF-gCYTOCrg[/youtube][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vCGLniEXcGA[/youtube][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l4nDqeT3NCQ[/youtube]
Последна промяна от damageplan на 16 фев 2013 11:07, променено общо 2 пъти.
Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е." (Оруел "Фермата на животните"

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 16 фев 2013 10:27

Силни думи на metodito, но като цяло съм съгласен с него.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
damageplan
Контакти:

Мнениеот damageplan » 16 фев 2013 10:29

Почивай в мир, генерале!В последните дни на Първата световна война, през 1918 отделението на майор Луков е на позиция край Кюстендил. След пробивът на Добро поле избухва т.нар. “войнишко въстание”. Войниците на Луков напускат поста си и тръгват с бунтовните тълпи към Радомир. Майорът остава сам с 4 оръдия. Смрачава се, а срещу него настъпва сръбски пехотен полк. Тогава Христо Луков, съвсем сам започва да стреля като обезумял последователно с 4-те оръдия. Сърбите не знаят каква сила има насреща им и спират настъплението. Стрелбата трае цяла нощ без прекъсване. На другият ден е сключено примирие и е очертана границата между българската и сръбската позиция. Сърбите не вярват, че срещу тях цяла нощ е бълвал огън един единствен човек. Кюстендил остава в България, отсам чертата.
Представете си как се е чувствал този човек! Целият свят е рухнал пред очите му. Идеалите, в които е възпитаван и на които е служил са претърпели пълен крах.
Армията е обърната в бягство.
Пагонът е опозорен от масово дезертьорство и бунт.
Държавата е загубила войната.
Из нея вече маршируват и плячкосват румънци от север и сенегалски негри от юг.
Правителството се е оляло в корупция и безсилие и е изгубило всякакъв авторитет.
Чиновниците мародерстват имотите на вдовиците.
Започнала е гражданска война.
Царят се готви да абдикира.
Мизерията е чудовищна.
Не се знае дали все още има България и изглежда сигурно, че утре няма да има.
Собствените му войници са го изоставили и са тръгнали да плячкосват своята столица.
Командир, изоставен от войниците си… дори не са го убили, а просто са го зарязали – има ли по-тежък удар за една чест?

Той е съвсем сам. Представете си на снимка от Google Earth. Едно малко човече, стърчащо самотно на гол хълм. Вятъра свири в треволяка. Пред него - море от врагове. Зад него – море от предатели и нещо, за което изглежда не си струва да воюваш, защото е разбито, смазано и опозорено – от чуждите и от своите.

Няма кой да ти каже какво да правиш.
Няма кой да ти даде заповед.
Няма нещо, което можеш да спасиш.
Нама кой да те види ако побегнеш.
Няма кой да те съди ако оцелееш.
Няма нищо и никой.

Само вятър в тревите,
4 оръдия,
знаме, захвърлено от знаменосеца си
и една клетва, произнесена преди 11 години …
Клетва
пред Бог, който те е изоставил,
към Цар, който ще абдикира,
за Отечество, което вече го няма…
Време за решение…
Почивай в мир, генерале!

____

*Статия във в. СЕДЕМ / 18.02.2009г.
Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е." (Оруел "Фермата на животните"

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 16 фев 2013 11:46

metodito написа:Как може да петните името на Апостола, келеши?! Засрамете се! България загина не само заради комунистическите изроди, които властват 70 години, но и заради вас - едно младо поколение, което не знае нищо!!! Кои сте вие да поставяте светият образ на Левски там? Кой ви е дал право? България я няма вече! Що за кощунство?! Някой от вас чел ли е въобще идеите на Левски...а забравих... неграмотни сте. Вие знаете да носите свастики и бомбъри и всеки, който сгъне три изречения подред и в тях присъстват думите "нация" и "България" да почитате като бог... Та повечето от вас пишат български с главна буква, с което плюете на българския език. Нямате срама от нищо!

Аз съм роден и съм част от страна, от едно общество, което е гордо със свободни и толерантни хора, а вие сте част от една държава (не страна) пълна с омраза и комплекси. Аз съм горд, че съм имал сънародник като Левски, който е осъзнал неща, които вие няма и с най-големия напън на гънката си няма да осъзнаете ... Вие сте ЧАЛГА.

Ако някой прочете мнението ти спокойно и хладнокръвно, без емоции, ще види колко абсурдно звучи. Първо. Кой си, че да съдиш, кой има право да издига образа на Левски. Всеки българин има право да почита националните си герои. Второ. Къде видя комплекси? Момчетата си имат личност, свързана с българската история, която тачат, не разбирам, какво толкова ти пречат на теб. Или трябва да тачат само хора, одобрени от хора с твоите разсъждения? И трето. Искам от теб, когато следващия път един от онези в този форум, които умират да пускат прокомунистически теми, искам да напишеш същото това мнение, иначе ще увиснеш много сериозно.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Върни се в “Свободна зона”