Най-добрите храни за отслабване и добра фигура ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

skorpinoks
Контакти:

Re: Най-добрите храни за отслабване и добра фигура ?

Мнениеот skorpinoks » 22 сеп 2012 07:09

Червени_шампиони написа:Извара, бадеми, мляко, риба, пилешко месо, яйца. .

Бих добавил -фъстъци ,телешко ,пълнозърнест хляб ,лека маионеза ,пилешка или пуешка шунка ,кисело мляко ...
а ,а ако искаш ефекта да е идеален пий по 30 грама вода на твоите килограми ...примерно си 80 кг -пий на ден 2 литра и 400 грама вода ..и както каза колегата -увеличи движенията ..2-3 обиколки на ден ....това ще е достатъчно ...

Потребителски аватар
Avenger
Контакти:

Мнениеот Avenger » 22 сеп 2012 12:13

Яж си всичко и не се лишавай от нищо, но знай как да го правиш. Личен съвет, без задължения, почни да ядеш разделно и ще се стопиш без да го усетиш и без да си подложен на лишения. Забрави за месо и картофки едновременно, да трудно е, но се свиква. Гарантирам ти, че резултата е сигурен и не коства много усилия. Тичането си го направи за тонус и енергия, не си казвай - трябва да тичам, за да отслабна, а си го направи като навик, от който се чувстваш по-добре. Тичай предимно сутрин - ще си 2 пъти по-продуктивен през деня. Успех!
When you are good---->NO-ONE REMEMBERS WHEN YOU ARE BAD---->NO-ONE FORGETS!!!

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 22 сеп 2012 14:09

варени пиле и ориз ,и аеробика ,иначе няма как
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 22 сеп 2012 15:19

Червени_шампиони написа:Извара, бадеми, мляко, риба, пилешко месо, яйца. Избягвай мазните храни, чипсове, маргарин и т.н. Преди ядене пий по чаша вода (непомня защо беше хубаво да се пие, но имам някакви такива спомени), пълнозърнест хляб и друго не се сещам в момента. Ако обичаш безалкохолни напитки се опитай, ако не напълно то поне да ограничиш количеството, което поемаш на ден. Примерно по максимум една чаша на ден. :) 3-4 кг. за месец можеш да свалиш така без проблеми, ако не ти се ходи на фитнес или те мързи.

От това, което изчетох до сега в темата, това мнение най се доближава до моите препоръки, с няколко корекции. Не те съветвам да пиеш мяко- доколкото знам човек няма ензими, с които да го разгражда. Също така съм чувал че има доста хормони в него. Изварата е може би най-добрата диетична храна, но не бива да се прекалява с нея- 200-300 грама на ден. За безалкохолното съм твърдо против, даже и по 1 чаша(в бутилка 250 мл. кола има около 10 лъжици захар наблъскани)! Единственото, което можеш да пиеш е вода и фрешове. Яж сурови ядки, но не прекалено много(до 100-150 гр. дневно; За тях съм чувал че са доста полезни ако тренираш корем и искаш да направиш плочки). За да сваляш килограми най-добрият начин е като бягаш. Сега тук има една тънкост... ако бягаш по много- отслабваш, но освен мазнини губиш и мускулна маса. Ако искаш ефективно кардио, без да губиш мускулна маса, ти препоръчвам да правиш спринтове и почивки. За доказателство: всички маратонци(въобще бегачи на далечни разстояния) са адски кльощави. За сметка на това спринтьорите са доста здрави. Аз в момента използвам такава програма за кардио във фитнеса и свалих 5 кг за около месец и половина, без това да се отразява на мускулната ми маса. Аз я правя в съотношение 1:1 -> 30 секунди мощен спринт, 30 секунди вървене(аз лично правя леко бягане) и това 11 повторения + една последна(12-та) серия от 1 минута. Ето и къде я видях тази програма: http://www.bodybuilding.com/fun/ultimate-8-week-hiit-for-fat-burning-program.html. Така няма да ти се налага да губиш часове в безсмислено бягане, а само 15 мин. и резултатите ще са същите, а дори бих казал и по-добри! За храненето можеш да погледнеш това: http://www.bodybuilding.com/fun/shortcut-to-size-nutrition.html. Това е хранителна програма за правене на мускулна маса, така че там вече ти се преценяш кое да използваш. Последен съвет относно храната- преди тренировка яж ябълка(1-2), а след тренировка е важно да ядеш банани(1-2), като след качестена тренировка можеш да си позволиш да ядеш повече, понеже тогава метаболизма ти ще ти позволи да разградиш и усвоиш храната много бързо(това е до 30-40 мин. след тренировка). Ако имаш някакви въпроси пиши ми, ще се опитам да ти помогна.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 22 сеп 2012 15:35

UltraBlue написа: Сега тук има една тънкост... ако бягаш по много- отслабваш, но освен мазнини губиш и мускулна маса. Ако искаш ефективно кардио, без да губиш мускулна маса, ти препоръчвам да правиш спринтове и почивки. За доказателство: всички маратонци(въобще бегачи на далечни разстояния) са адски кльощави. За сметка на това спринтьорите са доста здрави. Аз в момента използвам такава програма за кардио във фитнеса и свалих 5 кг за около месец и половина, без това да се отразява на мускулната ми маса. Аз я правя в съотношение 1:1 -> 30 секунди мощен спринт, 30 секунди вървене(аз лично правя леко бягане) и това 11 повторения + една последна(12-та) серия от 1 минута. Ето и къде я видях тази програма: http://www.bodybuilding.com/fun/ultimate-8-week-hiit-for-fat-burning-program.html. Така няма да ти се налага да губиш часове в безсмислено бягане, а само 15 мин. и резултатите ще са същите, а дори бих казал и по-добри!

При бягането за 30 минути изминаваш минимум 5 километра, което е добре за дневна дистанция. Нищо не пречи по време на бягането да са направят няколко упражнения в движение (бягане странично, назад, махове и т.н.), а накрая и един спринт с колкото сили са останали. Тъй като темата е за отслабване - мисля, че продължителното натоварване е по-подходящо. Маратонците са слаби, защото колкото по-малко килограми подмятат, толкова по-малко енергия хабят. Докато при спринта задължително е нужна сила, която да се приложи за късо време и там освен със здрави мускули няма как да стане по друг начин.
За добра фигура аз бих препоръчал упражнения с теглото на собственото тяло. Едно от най-ефективните упражнения е скачането на въже. 100-200 скока дневно. Лицевите опори и коремните преси също заслужават внимание. 20-40 опори и 50-100 коремни преси. Набиранията и коремните превъртания също са отлична тренировка, стига да има къде да се изпълняват.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 22 сеп 2012 15:50

tsonpen написа:
UltraBlue написа: Сега тук има една тънкост... ако бягаш по много- отслабваш, но освен мазнини губиш и мускулна маса. Ако искаш ефективно кардио, без да губиш мускулна маса, ти препоръчвам да правиш спринтове и почивки. За доказателство: всички маратонци(въобще бегачи на далечни разстояния) са адски кльощави. За сметка на това спринтьорите са доста здрави. Аз в момента използвам такава програма за кардио във фитнеса и свалих 5 кг за около месец и половина, без това да се отразява на мускулната ми маса. Аз я правя в съотношение 1:1 -> 30 секунди мощен спринт, 30 секунди вървене(аз лично правя леко бягане) и това 11 повторения + една последна(12-та) серия от 1 минута. Ето и къде я видях тази програма: http://www.bodybuilding.com/fun/ultimate-8-week-hiit-for-fat-burning-program.html. Така няма да ти се налага да губиш часове в безсмислено бягане, а само 15 мин. и резултатите ще са същите, а дори бих казал и по-добри!

При бягането за 30 минути изминаваш минимум 5 километра, което е добре за дневна дистанция. Нищо не пречи по време на бягането да са направят няколко упражнения в движение (бягане странично, назад, махове и т.н.), а накрая и един спринт с колкото сили са останали. Тъй като темата е за отслабване - мисля, че продължителното натоварване е по-подходящо. Маратонците са слаби, защото колкото по-малко килограми подмятат, толкова по-малко енергия хабят. Докато при спринта задължително е нужна сила, която да се приложи за късо време и там освен със здрави мускули няма как да стане по друг начин.
За добра фигура аз бих препоръчал упражнения с теглото на собственото тяло. Едно от най-ефективните упражнения е скачането на въже. 100-200 скока дневно. Лицевите опори и коремните преси също заслужават внимание. 20-40 опори и 50-100 коремни преси. Набиранията и коремните превъртания също са отлична тренировка, стига да има къде да се изпълняват.

При спринтово бягане за 15 мин. аз минавам 3 км. и горя около 350 калории(това показва пътеката) при наклон от 3 градуса. Аз съм пробвал и 2-та метода и смея да твърдя, че този със сприн-паузите е доста по-ефективен и добър. В линка, който съм дал, подробно обясняват защо е така, както и има цитирани доста проучвания, които показват, че този метод дава по-добри резултати. Хубаво е да отслабва човек, но аз лично смятам че това не трябва да става за сметка и на загуба на мускулна маса. Разбира се всеки си преценя кое е най-добро за него, но аз бих предпочел да бягам 15 минути вместо 1 час. Отделно забелязвам, че спринтовото бягане натоварва и коремните мускули, а кой не иска да има добре оформен корем, с плочки ;)

When you train at a slow and steady pace for a longer period of time, you are training your muscle fibers to be more aerobic and have greater endurance. Do you know how muscle fibers adapt to becoming more aerobic and gaining greater endurance? By becoming smaller and weaker! The smaller a muscle fiber is, the less time it takes for nutrients to travel within the muscle fiber. This speeds up the rate that the nutrients can be burned for fuel.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 22 сеп 2012 16:01

UltraBlue написа:При спринтово бягане за 15 мин. аз минавам 3 км. и горя около 350 калории(това показва пътеката) при наклон от 3 градуса. Аз съм пробвал и 2-та метода и смея да твърдя, че този със сприн-паузтите е доста по-ефективен и добър. В линка, който съм дал, подробно обясняват защо е така, както и има цитирани доста проучвания, които показват, че този метод дава по-добри резултати. Хубаво е да отслабва човек, но аз лично смятам че това не трябва да става за сметка и на загуба на мускулна маса. Разбира се всеки си преценя кое е най-добро за него, но аз бих предпочел да бягам 15 минути вместо 1 час. Отделно забелязвам, че спринтовото бягане натоварва и коремните мускули, а кой не иска да има добре оформен корем, с плочки ;)

Не съм сравнявал в детайли двете неща. Но нормалната скорост при бягане на дълги разстояния е 11-12 км/ч, при което пак могат да се направят 3 км за 15 мин. За калориите нищо не мога да кажа.
Въпрос на избор. Аз харесвам спорта под открито небе, дори и понякога със слаб дъждец. Никога не бягам по цял час, това означава да измина повече от 11 км.
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”