Коментарът на Светослав Табаков

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

hrclspr12
Контакти:

Re: Коментарът на Светослав Табаков

Мнениеот hrclspr12 » 04 апр 2012 13:34

fcb_bg написа:
danko_sot написа:

В инструкциите пише за почти всяка ситуация- "по преценка на съдията". Но това е така- Ако има контакт в наказателното поле, но впоследствие топката е извън възможностите на фаулираният футболист да я достигне, дузпа не би трябвало да има. Иначе извън наказателното поле се свири, но нали се сещаш, че когато е извън наказателното поле много по-малки нарушения се свирят. По същата логика примерно си представи, че има корнер за единият отбор. Топката хвърчи към задната греда, а на предна греда защитник задържа и фаулира противников играч. но топката както казах е извън способностите на този футолист да играе с нея. Тук дузпа няма да има, независимо, че този играч е фаулиран, просто топката не е в обсега му. По същия начин е и с тази ситуация. Санчес играе с топката, но я чука много силно и няма никакъв шанс да я достигне, след което той е фаулиран. Но дузпа няма, защото независимо че е фаулиран той няма как да играе с тази топка. Това е положението. Вчерашната дузпа за Барса беше повече дузпа, отколкото това рина Санчес или поне има повече основания и вратички да се свири, защото топката беше насочена към Бускетс и той щеше да играе с нея, ако не беше задържан

Тези обяснения на ситуации потвърждават, че на "Меаца" дузпа срещу Пуйол задължително трябваше да има.
Ама защо тогава не се направиха 10 теми в които да се коментира съдийството?!

А за Ел Шарауи нищо не казваш, а? Ами за Ибрахимович, ами за глупостите на дребосъка Хави. Кой му дава право на този да приказва срещу съдията? Ако имаше комисия към УЕФА, трябваше дисциплинарно да го накажат да не играе в реванша.

Потребителски аватар
miromov
Контакти:

Мнениеот miromov » 04 апр 2012 13:39

Не знам какво толкова спорите, дали е имало задържане или не. Това няма значение, защото дузпата, бе дадена преди да бъде изпълнен ъгловият удар. В такава ситуация, по правилата, съдията спира изпълнението на ъгловия и прави забележка на дърпащите се играчи, а не дава дузпа. Но дори и да не го направи, Неста също бе дърпан, така че както и да го погледнем, съдията си подпря Барса съвсем умишлено.
GINA CARANO MMA
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/928/3214928e.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/1C/50/357253c2500e1c50.gif[/wrapimg]

Dog
Контакти:

Мнениеот Dog » 04 апр 2012 13:40

Когато най-добре играещият отбор има и благосклонни съдии на своите мачове става доста труден за спиране :twisted:

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 04 апр 2012 13:40

Стига с тия дузпи, само най мразещите Барселона, защитават тезата , че няма дузпа! ПРедставете си същата ситуация в другото наказателно и ако не беше свирена, сега щеше да ревеме пак срещу съдията.
Истината е, че Барселона се подигра с Милан и само господ ги спаси от разгромен резултат!
Последна промяна от Beck's на 04 апр 2012 13:41, променено общо 1 път.

Dog
Контакти:

Мнениеот Dog » 04 апр 2012 13:40

miromov написа:Не знам какво толкова спорите, дали е имало задържане или не. Това няма значение, защото дузпата, бе дадена преди да бъде изпълнен ъгловият удар. В такава ситуация, по правилата, съдията спира изпълнението на ъгловия и прави забележка на дърпащите се играчи, а не дава дузпа. Но дори и да не го направи, Неста също бе дърпан, така че както и да го погледнем, съдията си подпря Барса съвсем умишлено.

По-добър анализ няма.....

wire
Контакти:

Мнениеот wire » 04 апр 2012 13:53

Beck's написа:Стига с тия дузпи, само най мразещите Барселона, защитават тезата , че няма дузпа! ПРедставете си същата ситуация в другото наказателно и ако не беше свирена, сега щеше да ревеме пак срещу съдията.
Истината е, че Барселона се подигра с Милан и само господ ги спаси от разгромен резултат!

'Точно обратното е, само най-слепите виждат дузпа в тази ситуация!

nqkoisitam
Контакти:

Мнениеот nqkoisitam » 04 апр 2012 13:56

Мен адски почва да ме дразни факта, че освен леките нарушения, които се свирят в полза на Барса, адски много им се позволява от съдиите да се измъкват от определени ситуации безнаказано.
В първият мач Меси определено заслужаваше картона(особено заради нарушението срещу Зеедорф). Всичките им играчи абсолютно винаги спорят за нещо и то постоянно, и все просят.

Тъпо е като играят два отбора от различни националности и на единия да му се позволява всичко, мисля си, че най - накрая трябва да почнат да се дават наказания и за симулации.ОК,техничен си, ритат те, но това не е оправдание. Лъжата трябва да се наказва. Въобще модерния футбол е изключително женствен и лек някак. Имам чувството, че ако се срещнат някакви генерации 2012 - 1990 и по - назад, тея ретро играчите ще бъдат изгонени половината.Нормално е играта да се развива, да еволюира по някакъв начин и всяка генерация да има своя герой, просто аз лично като фен на играта няма да запомня този отбор на Барса с нищо хубаво, освен с броя на купите им и т.н.

Относно втората дузпа, то няма как да се даде, при положение, че топката изобщо не е в игра, съответно фал не може да има.

ПС: Свирил съм мачове...

Запомнете най-накрая, че целта на футбола, както и на всяка друга спортна игра е победата, рядко има значение кой е по-добрия...
Колкото и да ни е гадно Платини ще успее да види Барса - Реал, по един или друг начин. Мърча е всичко тези дни.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 апр 2012 13:58

Прав си е пича - тая ситуация ако беше в пеналта на Барса и Бускетс да беше задържал Робиньо за фланелката, а рефера си беше останал мълчалив, тука щеше да се лее мозък как пак бутат Барса и им пестят дузпи.
Хейта си е хейт и това се доказва, как толкова мнения се пораждат след спорна ситуация в полза на Барселона. В другите ситуации формуните специалисти си мълчат.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 апр 2012 13:59

nqkoisitam написа:Мен адски почва да ме дразни факта, че освен леките нарушения, които се свирят в полза на Барса, адски много им се позволява от съдиите да се измъкват от определени ситуации безнаказано.
В първият мач Меси определено заслужаваше картона(особено заради нарушението срещу Зеедорф). Всичките им играчи абсолютно винаги спорят за нещо и то постоянно, и все просят.

Тъпо е като играят два отбора от различни националности и на единия да му се позволява всичко, мисля си, че най - накрая трябва да почнат да се дават наказания и за симулации.ОК,техничен си, ритат те, но това не е оправдание. Лъжата трябва да се наказва. Въобще модерния футбол е изключително женствен и лек някак. Имам чувството, че ако се срещнат някакви генерации 2012 - 1990 и по - назад, тея ретро играчите ще бъдат изгонени половината.Нормално е играта да се развива, да еволюира по някакъв начин и всяка генерация да има своя герой, просто аз лично като фен на играта няма да запомня този отбор на Барса с нищо хубаво, освен с броя на купите им и т.н.

Относно втората дузпа, то няма как да се даде, при положение, че топката изобщо не е в игра, съответно фал не може да има.

ПС: Свирил съм мачове...

Запомнете най-накрая, че целта на футбола, както и на всяка друга спортна игра е победата, рядко има значение кой е по-добрия...
Колкото и да ни е гадно Платини ще успее да види Барса - Реал, по един или друг начин. Мърча е всичко тези дни.

Ти като си свирил, я кажи имаше ли дузпа срещу Пуйол в първия мач?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

dinevezi
Контакти:

Мнениеот dinevezi » 05 апр 2012 12:46

слушам гонг всеки ден,но сигурно ще спра.То бива коментари,бива,ама някой идват в повече.Нямало дузпа,защото топката не била в игра.Ами тогава,докато изпълнят корнера,нека се избият на терена - топката не е в игра.Колегата ти от ЦСКА - там въобще не се издържа.Вярно,собствен избор е да слушаш или не,но е нужна компетенция в журналистите,а не фенство.Защото вие,ние и отборите ни-това ние е първенството,това ни е нивото.Забравих-сега С и ко ще оправят нещата-уговорки,наш човек,това онова.Никой ли не разбра-заради Наско,Боби,Лечков-футболът ни стигна до тук

Върни се в “Свободна зона”