Кои нации уважавате и защо ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Кои нации уважавате и защо ?

Мнениеот PFC Litex » 27 дек 2011 19:17

vaskonti на японците патриархатът е адски досаден на моменти, а това им е една от основните черти като нация.
Споделям това от първа ръка, тъй като имам приятелка японка, която е преподавателка в Токийският университет и ми гостува всяка година за по месец и ми е разказвала адски много за тази далечна страна и култура.
Всяка нация има плюсове и минуси, и няма как да ги наредиш коя е пред другата.
Като вежливост към другия за мен са на първо място и това много ми пък харесва в тях като черта, а тази черта е дошла именно от този патриархат, който пък ми идва малко в повече от гледна точка на чужденец :)
Изображение

Потребителски аватар
drakon
Контакти:

Мнениеот drakon » 27 дек 2011 19:26

saffron написа:.. противоположно на повечето от вас , аз изпитвам респект към по-слабо развитите нации ,... ...една такава нация е перуанската... заради величествените храмове, пирамиди и останките на древните градове на инките , които могат да се видят в Куско и Мачу Пикчу...... там повечето хора в момента са метиси... но има и такива , които живеят все още високо в андите и са запазили своя древен бит и култура..... самия Ернесто Че Гевара е силно впечатлен от този народ... описал го е подробно в Мотоциклетните дневници (Diarios de Motocicleta) .. има и филм със същото име ... (много интересен и добре направен м/у другото)... точно по времето на тея записки .. по времето , когато е изучавал народите в латинска америка... тои формира бъдещите си идеали и разбирания за живота си...както и да е
.. със сигурност Перу ще е моя дестинация един ден... защото искам да се докосна до тея хора .. до тая цивилизация..до това , което те са правили и продължават да правят! .. истински респект към тях!

уважавам силно и такива нации , които се борят за своята независимост... признаване и тн...като кюрдската , тибетската ...
наи вече немога да приема, че в 21 век... има хора , които убиват деца в Палестина... затварят ги зад огромни стени... малтретират ги... забраняват им да живеят при нормални човешки условия.... и въпреки всичко... въпреки целия този геноцид .. те пак се борят за правото да бъдат свободни... нямат модерни оръжия.. само с камък в своята ръка.. народа е готов да умре за правата си ! толкова много години те не паднаха на колене... за колко други народи можем да кажем същото? .. и за какво света се прави ,че не вижда това огромно страдание ? :evil:

има и един народ... които е по развит и е успял да бъде свободен.. въпреки ,че по море а в наши дни и по земя граничи с наи големия колонизатор и окупатор на тая планета..... ирландците са хората , които не паднаха под британската корона... спечелиха независимоста си. преди около 90 години...въпреки ,че са ги третирали като роби хиляди години... въпреки ,че загубиха част от територията си!!!.. .... те са горд и смел народ... и хора като този човек го доказват...

As the Irish patriot Roger Casement (executed by the British after the 1916 uprising in Ireland) put it:
“I know of two tragic histories in the world – that of Ireland and that of Macedonia. Both of them have been deprived and tormented.”

видял неправдата тои се отрича от званието Сър и таино подпомага подготвящото се възтание за независимоста на Ирландия! ... този ,човек е споменал още една нация към , която имам наи голям респект! но не ми се иска да обеснявам защо го имам .. ;)
Шиптърите и тях ли ги харесваш?? :lol:
пп няма нация , която да мразя... дори гърците не ги мразя.. съжалявам ги... пък и не всички живеещи там са идиоти :lol: .. просто не харесвам езикът им и музиката им.. .. честно казано не ми харесва и полския език.. както и португалския :P

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 27 дек 2011 19:34

Мисля,че трябва да пуснете тема''Защо за мен е чест да се наричам БЪЛГАРИН'',а не да си приказваме колко са готини немци,руснаци,англичани.Всеки един от тях би ни удавил в плюнка при добра възможност.По-начетените може би знаят какво е казал Бисмарк за българската нация :)
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 27 дек 2011 19:48

lisynger написа:Мисля,че трябва да пуснете тема''Защо за мен е чест да се наричам БЪЛГАРИН'',а не да си приказваме колко са готини немци,руснаци,англичани.Всеки един от тях би ни удавил в плюнка при добра възможност.По-начетените може би знаят какво е казал Бисмарк за българската нация :)

Тука съм съгласен.А по темата-Германия и Русия! И доколкото в исторически план са били все противници, то сега има индикации, че ще работят заедно-а срещу такъв конгломерат няма кой да противостои!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Марти Камбуров
Контакти:

Мнениеот Марти Камбуров » 27 дек 2011 19:53

Япония, Шотландия!
Не харесвам гърци, турци, англичани. Сърбите к'во ги мразите? Където сме ги хванали там сме ги били!!
Любовта е черно-бяла!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 27 дек 2011 19:59

Марти Камбуров написа:Япония, Шотландия!
Не харесвам гърци, турци, англичани. Сърбите к'во ги мразите? Където сме ги хванали там сме ги били!!

Също така и при всяка възможност са ни забивали нож в гърба.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 27 дек 2011 20:01

Най уважавани нации:
1. Сърбия - най-близката ни нация като култура, бит, душевност, език и много други неща. Освен това са мъжкари и не се подлагат на никого, за разлика от нас.
2. Русия - нация изстрадала много в своята история. Дала милиони жертви в различни войни. Руснаците винаги са ни уважавали и са ни приемали като близки. Друг е въпроса, че ние се отдръпнахме от тях по политически причини.

Най-неприятни нации:
1. САЩ - страната убила най-много невинни хора по света в най-новата история. Страната предизвикала най-много войни пред последните години. Прекалено много кръв се проля заради петрол, пари и интереси.
2. Англия - пръв съюзник на американците във всяка война. Винаги в историята за заемали антибългарски позиции. Най-верния съюзник на Османската империя през турското робство.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 27 дек 2011 20:11

Винаги съм симпатизирал на Франция ,страна в хората винаги са се стремели към демокрация и чиито блестящи умове са дали основа на конституциите на повечето съвременни демокрации."Тримата мускетари" и "Тигърът на седемте морета" Френски доброволци са се били за много каузи по цял свят включително срещу Турция и Англия на страната на Америка.Националния отбор играе красив и модерен футбол от 1982 когато им станах фен досега.След Франция подкрепям Румъния.
Последна промяна от amoros на 27 дек 2011 22:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 27 дек 2011 20:14

За кой ли път се убеждавам,че доста от пишещите в този форум са все по-необразовани...

Един мразел македонската НАЦИЯ :lol: :lol: :lol: ,друг харесвал..австралийската :lol: :lol: ,трети..швейцарската :lol: :roll:

Правят ли разлика между държава,нация и народност? :mrgreen:

Затова номер едно при мен е- шопската нация..а най -мразиМ граовската,гагаузката и влашката... :mrgreen:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 27 дек 2011 20:17

nikita33 написа:Россия — священная наша держава,

Россия — любимая наша страна.

Могучая воля, великая слава -

Твое достоянье на все времена!

Ти наистина си ..безкраен... :lol: [offtopic]подписът ти за справка...[/offtopic]
Последна промяна от фифи перото на 27 дек 2011 20:19, променено общо 1 път.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”