Борисов: Да направят пенсиите в Европа, като българските

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivo82
Контакти:

Re: Борисов: Да направят пенсиите в Европа, като българските

Мнениеот ivo82 » 04 окт 2011 23:32

TodorT написа:
Премиерът Бойко Борисов заяви в Прага, че ако европейските държави, които имат по-висок бюджетен дефицит от 3%, направят пенсиите и заплатите колкото в България, до 1-2 години ще си решат проблема.

Айде дай на един западноевропеец да живее с пенсия от 70 до 350 евро.... Как ще стане, че нещо не ми е ясно :?

Е,не ли е смешно изказване от негова страна. :mrgreen:
[wrapimg=]http://sportplayerwallpaper.com/wp-content/uploads/2011/06/Barcelona-champion-2010-2011.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-PiP8qbaljcM/TarYSkZqorI/AAAAAAAAAEA/hu62CrWx7-o/s1600/WEMBLEY-_EQUIP.jpg[/wrapimg]
КЕШ 1992 DREAM TIM
08.01.1994 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0
02.05.2009 г. Реал Мадрид - Барселона 2:6
29.11.2010 г. Барселона - Реал Мадрид 5:0

haha

Мнениеот haha » 04 окт 2011 23:33

Хахаха,ей Бойко и другите тикви около него нямат идея как живее един обикновен човек,та е тръгнал да говори за неща,от които понятие си няма.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: Изказването на Борисов в Прага ?!

Мнениеот W84me » 04 окт 2011 23:34

Flash1912 написа:Всеки, който си има понятие малко от икономика, знае, че това, което казва Борисов, е абсолютната истина. Страните с по 2000 евро пенсии ще го духат и някои вече го духат мощно. Просто е много сбъркана световната икономика и в момента това дава отражение. И къде са тия голи, боси и бедни хора, че аз около мен само фукащи се с нови телефони, коли и тн гледам? Дискотеките пълни, кафетата по обяд и те ? Малко да си седнем на гъза да поработим и помислим в правилната посока, не е ли ?

Вашите любими гърци, които протестират за щяло и нещяло, сега ще си плащат сметката, а покрай тях и целия ЕС.

Нали си наясно,че човек цял живот работи и си плаща пенсионните осигуровки?Няма как да стане,ти да си внасяш,като поп цял живот и накрай да ти кажат: SORRY! Няма такъв филм просто с намаляването на пенсиите,всеки що-годе добре образован човек го разбипа.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

IVP.
Контакти:

Мнениеот IVP. » 04 окт 2011 23:50

Може да е тъпо изказването,но е вярно!Възмутен съм,че го каза,но от друга страна трябва да им се напомня постоянно на ония,че стабилното финансово състояние на държавата се дължи на мизерстващите и граждани!За съжаление трябва да им се молим да ни вземат в Шенген,те обаче не ни бръснат за слива .Оправдавам го бат Бойко и мен ме изнервят.
p.s.Моля някой да разкаже- виждал ли е работещ грък?

Потребителски аватар
Avirex
Контакти:

Мнениеот Avirex » 05 окт 2011 00:10

IVP. написа:Може да е тъпо изказването,но е вярно!Възмутен съм,че го каза,но от друга страна трябва да им се напомня постоянно на ония,че стабилното финансово състояние на държавата се дължи на мизерстващите и граждани!За съжаление трябва да им се молим да ни вземат в Шенген,те обаче не ни бръснат за слива .Оправдавам го бат Бойко и мен ме изнервят.
p.s.Моля някой да разкаже- виждал ли е работещ грък?

НЕ,аз съм виждал как един българин копае маслинови дръвчета а 17 гръка му дават акъл как да копае,А гъркиня да работи е още по невъзможно да се види!

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 05 окт 2011 00:23

8-)

Това днес ми напомня за бай Тошовото време, когато Тато казваше някоя глупост, а после една дузина лакеи се опитваха да обяснят колко гениална мисъл е изрекъл Вожда ... :lol:

1. ГЕРБ води държавата към тоталитаризъм, а народа към просешка тояга. В този ред на мисли ВСЯКО друго управление на България ще е по-добро от това на ГЕРБ.
Така че алтернатива на ГЕРБ е ВСЯКО друго управление !
2. Бойко оправи икономиката на България и взе да дава акъл на Европейския съюз. :lol:
3. Думата "естремисти" е възможно най-неподходящата в дадения случай.
4. Вие наистина ли смятате, че правителствата на Гърция, Португалия и Испания са толкова глупави, че не са могли да направят елементарна сметка за бъдещето ?
Аз пък си мисля, че това е един добре премерен ход. Даваш на народа си висок стандарт, трупаш дългове, а после ЕС ще - неще ти дава нови пари. Не забравяйте, че САЩ е държавата с най-голям външен дълг в света, но това не и пречи да продължава да поддържа висок стандарт на гражданите си.
5. И докато гърците си изживяха живота като заможни хора, ние продължаваме да сме дисциплинирани бедняци, за да не казвам просяците на Европа !
6. Един милиционер не може нищо друго освен да : наказва, санкционира, забранява, спира, ограничава, репресира, ...дисциплинира.
В този смисъл нищо неочаквано от Бойко ! След като дисциплинира българите превръщайки ги в супер бедни, време е да дисциплинира и европейците ...:lol:
7. Изглежда малко ви биха и гониха по протестите, щом във форума продължава да е пълно със защитници на Бойко Борисов ... А, може би, паметта ви е твърде къса ? ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 05 окт 2011 00:31

Ще ти кажа,държавата е давала 80% от парите за трактор,на хора който се регистрират като земеделци.Имам роднини гърци и много добре съм информиран от къде и как имат всичко.Аз лично съм виждал как насипват земя върху скали,само и само да каже че там има нива,за да вземат субсидии.

А аз лично съм виждал как гръцки трактори дойдоха и разораха половината землище на моето село без дори да се допитат до собствениците на земите може ли или не може.Появиха се изневиделица през една пролет преди 2-3 години и почнаха да орат.Хората се чудеха какво става и никой не можеше да им каже защо гърците им орат нивите.Вярно,че повечето ниви бяха необработваеми,но е логично,че ако си решил да обработваш чужд имот най-нормално е да си платиш наем.Но не стана нищо такова.Лично ги наблюдавах какво правят.Завалиите ораха ден и нощ.Личеше си,че бяха на зор и гонеха някакви срокове.Да не говорим,че ораха по време,което не е подходящо за посев на нито една масова култура-периода април-май,когато и царевица и картофи и какво ли още не вече е засято.И както и дойдоха изневиделица така и си тръгнаха.Зарязаха ниви изорани наполовина.Едва тогава осъзнах,че това е поредната им измама със евросубсидиите.Доказват,че обработват декари,които дефакто не обработват.А Евтопейският съюз на сляпо доверие им изплаща субсидиите,защото не проверява дали обявените обработваеми площи действително се използват за отглеждане на нещо.Казах,че това е поредната им измама,защото с присъщата им гръцка "хитринка" откраднаха няколко милиона евро пак от ЕС,които бяха отпуснати за изграждането на абсолютно ненужен тунел за мечки при строителството на пътя Гоце Делчев-Драма.За капак отсечката Разлог-Гоце Делчев,която е също в района,в който живея бе дадена за проектиране и реконструкция на друга гръцка фирма-"Продефтики".Въпросната фирма обяви нерелано ниски цени за тон асфалт-60лв.Та по това време дори най-евтините въглища например струваха от 70 лв. нагоре и никой не си направи труда да предвиди,че с посочената от гърците сума в проекта-10 милиона евро няма да стигне за нищо.По това време другата отсечка Симитли-Разлог бе възложена за проектиране и реконструкция на българска фирма "Главболгарстрой".За 8 милиона евро ГБС рекоснтруира път,който минава през планински проход,като на някои места бяха изграждани изцяло нови участъци,за което се строяха чисто нови мостове и се изгребваха цели хълмове.И въпреки,че започнаха със закъснение българите изкараха обекта горе-долу в обявения срок.Сега гърците ни съдят в Париж заради прекратения договор за изпълнение и като нищо може да ни осъдят.Черешката на тортата ще бъде последния лот на магистрала Струма,който също ще се строи от гърци.И съм сигурен,че пак ще крадат.Така,че си заслужават съдбата след толкова откраднати европари.А след няколко дни ако тройката кредитори им каже НЕ за заема от 8 млрд евро гърците ще станат по-зле и от нас.Идва реда и на Щатите...За това премиера е прав,но отчасти.Тези държави трябва да почнат да пестят докато е време.А това означава затягане на коланите,за да се спаси положението а не излищно разхищение на средства за глупости....

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 05 окт 2011 01:40

Хаха Бойко може да е вскякакъв малоумник,не го харесвам отдавна но..
ЕВАЛА за това изказване.Живот на кредит,изкуствено създадения стандарт на тези даржави не бива да ни заблуждава.
Не вярвах че български политик ще има смелостта да каже това.
НЕка дадигнем заплати и пенсий и като икономикаде сдаде багажа нека да получим 10намилярда помощ.яко а

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 05 окт 2011 01:50

Много често изказванията на българските политици предизвикват у нормалния човек моментална реакция на бурен смях.Сега обаче ми бе малко по трудно...първо се облещих,замислих се дълбоко 5-6 секунди какво точно е казал този глупак...и едва тогава последва бурния смях.Къде си мисли,че се намира този милиционерин?Първо-никой не иска съветчетата на премиера на най-пропадналата държава в ЕС.Най-малко водещи икономики в света даващи стандарт на гражданите си при който има пенсии от по 2-3 000 евра се нуждаят от съветите на един довчерашен милиционерин.Тоя разбира икономиката колкото кучето разбира космоса.Второ-хубаво дава предложения,ама съзнава ли гусин милиционера,че пенсионерите на запад не са тукашните червени папардаци с партийни книжки?Че ако някой реши да им намали пенсиите от 4 до 10-12 пъти(в зависимост от меридиана) тутакси ще има обсада на местния Парламент както в Гърция и жестока саморазправа,а до час-два и ще е върнал пенсиите им барабар с една премия за извинение.То туй да не ти е Милицията бе Борисов?
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
startx
Контакти:

Мнениеот startx » 05 окт 2011 02:30

GibbonKolev написа:
milen.hristov написа:Пак да попитам,КОЙ Е ВАШИЯТ ВАРИАНТ.Ще подкрепям Бойко до край.
Не мрънкайте без да имате сериозна алтернатива

Който и да е, и ще ти кажа в Момента съм безработен на 25 години. Работа няма в моя град, а и да си намеря ще намеря нещо за 270лв. кажи ми как да си живея живота с 270лв. Да имам деца и жена и да си грижа за тях с тези пари кое да платя първо тока водата телефона или недай си боже някой да се разболее какво да правя кажи.

Преди няколко месеца Бойко посъветва младите в България да отидат да пасат овцете, защото овчарят получавал по 800 лева заплата като гледа около 100-на овце на ден на паша :lol: Така че ето ти решението на проблема според великият ни министър :lol: :lol: Това което пиша не е майтап изобщо и Бойко наистина го каза и мисля, че беше по съвет младите да не ходят да работят в чужбина, а да се развиват у нас и да подпомагат икономиката ни :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”