emo_75 написа:Cesc Fabregas написа:Според мен пък нещата ще се повторят до известна степен. разбира се, че ще има и разлики, но един ден отново ще има сериозно напрежение на расова и етническа основа. Не знам на колко от вас ви е ясно, но ако се замислите какво се случва в Западна Европа през последните година или две, сами ще стигнете до изводите!![]()
1. В Англия неприязънта към пакистанците и индийците е все по-голяма. Натъпкани са по най-нисшите работни места и длъжности. Поле за реализация почти няма.
2. В Швейцария мангал на улицата няма кой и къде да видите. Защо ли? Защото са изградени лагери, в които кюмюрите получават вода, храна, имат ток и някакви домове. Малка подробност е че те имат право да живеят в тези затворени общества, НО НЯМАТ ПРАВО ДА ГИ НАПУСКАТ!!!
3. Франция вече започна да връща мангалите по държавите им. На франсетата им писна от алжирци и всякаква сган и напрежението е нещо нормално, особено в южните райони.
4. В Германия любовта към турците е все по-намаляваща, и те започанаха да се усещат какво се задава, ако не вземат бързи мерки.![]()
Като цяло, тези глупости за толерантността, равенство между расите и така нататък все по-малко "хващат дикиш" на Запад. Според мен в един момент чашата ще прелее и цялата тази сган ще бъде пратена откъдето е дошла-Африка и Азия.
Сеск,като цяло винаги правиш адекватни коментари,явно си от мислещите хора,забелязвал съм го дори когато на скоро спорехме.Сега,може би пак си прав,но до някъде.не съм съгласен най-вече по първа точка по отношение на Англия.Тези по по принцип тъпи и ограничени англичани в същото време са и доста хитри.Ще ти дам съвсем прост пример.Сестра ми работеше в Англия във ферма за гъби.Заработката им е 5,80 паунда на час,когато обаче има работа и им кажат да работят.В повечето случаи работят между 2-4 часа на ден.Обаче там има голямо количество Пакистанци и Индийци,който работят за под 3 паунда на час и спят по 10-15 човека в квартира.Така,че на Англичаните това им отърва,те не ги броят за хора(както и нас де),но са им евтина работна ръка и ще си ги държат винаги.Та това са милиони и даже милиарди спестени пари.Не ги слушай,че плачат от тях.Когато им се насити пазара на работна ръка и започват да надигат глава срещу емигрантския поток(а той е главно от различните раси).Когато обаче започнат да изпитват нужда от евтина работна ръка,започват да забравят,че емигрантите от различни раси им пречат.Всичко е политика и икономически интереси.Не съм много запознат за Германия,но мисля,че до голяма степен положението е почти същото.Иначе съм склонен да се съглася,че рано или късно ще има подобна война на расова основа,но тя според мен ще бъде предизвикана по-скоро от самите различни раси,така да кажа,понеже постепенно им се дава някаква свобода от която самите те ще се подведат и ще искат все повече и повече и не е изключено те самите да го предизвикат.По отношение на турците съм убеден,че си правят илюзии за нова империя,най-вече с тях трябва да се внимава.Не дай си боже да влезнат в ЕС.Абе като цяло севта не отива на добре.Напрежение между расите винаги е имало и ще има.Ако нещо възпрепятства конфликт до сега,то това са икономически интереси,но и това ще свърши и тогава не знам...... може да не е скоро,но рано или късно нещо ще се случи.
Първо да ти благодаря за хубавите думи, мога да кажа същото и за теб, помня те

Прав си за англичаните-така е. Аз дадох общо взето само едната страна на нещата, а и не бях съвсем точен. Имах в предвид, че хич не се кефят на всякаквите различни от тях там и не им пука за равенство между хората и тем подобни глупости. Иначе определено имат изгода от тях, и ще ги държат докато продължават да имат, няма спор

За Германците не мога да говоря така убедено, защото съм бил за много малко там и не съм кой знае колко запознат. В Англия имам и близки познати, които освен товва са ми потвърждавали моята (и твоя, както виждам) за Острова и настоенията там

Ще видим какво ще се случи, но със сигурност е много интересно