Накъде отива България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Re: Накъде отива България

Мнениеот Love_ » 09 дек 2010 17:23

Това ли е действането :lol: :lol: :lol: Мога да кажа, че съм учил в едно от училищата в ТОП 5 в България, дори да не кажа Топ3 и да ви кажа всеки ден беше ваканция ! Така, че едва ли е по различно в другите училища дори е по-зле. То сега дори ми липсва даскалото. Да не говорим колко прости са, тези ученици. Щял да бъде пиян, дори и да се напия както сигурно щеше да направя, елементарното ти възпитание не трябва да ти позволява да ги говориш тези неща. Аз разбрах, че по-дълга ваканция искат, за да се напият като хората !

sir George написа:"....ТРЯАШЕ ПРОСТО ДА ВЛЕЗИМ ВЪТРИ И ДА ИМ ПРЪСНЕМ СЕЙРА!" :lol: :lol: :lol:
Просто не може в тази страна да има само интелигентни,възпитани и умни хора!Не може да има само вождове,трябват индианци!Друг е въпросът,че тези индианци за нищо не стават!

:lol: :lol: :lol: Любимият ми лаф на учителя ми. Първия път ще ти го обесна, защото съм учител. Ти няма да разбереш, ще ти го обесня втори път, защото съм упорти. Ти пак няма да разбереш, ще преглътна тежко ще си кажа може грешката да е в мене и ще ти го обесна трети път. Ти пак си неразбрал, ееее някой трябва да пасе пуйките на село !
Последна промяна от Love_ на 09 дек 2010 17:25, променено общо 1 път.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

il4o6o
Контакти:

Мнениеот il4o6o » 09 дек 2010 17:25

защо в целия сайт никьде не пише за цска-зенит

g3_ev2
Контакти:

Мнениеот g3_ev2 » 09 дек 2010 17:29

Българското възпитание и образование просто са изостанали.

В семейството, вместо да създават условия децата да схванат многообразието на живота и че житейското решение е проблем преди всичко на индивида и той трябва да е готов да го реши за себе си, се натрапват житейски модели от отминало време и децата ясно виждат тяхната неприложимост за себе си. Така, неподготвени, те се поддават на стихията на обществено невъзможната степен на свобода и са готови да воюват, за да я наложат. В крайна сметка се установява някакво средно обществено поведение с ниска степен на предсказуемост.

В образованието днешните деца имат огромен брой източници на информация, тя ги залива и те не са готови да я структурират, всеки в себе си, така че да се получи една независима, но обществено приемлива личност с творчески използваема ерудиция. В същото време българското училище робува на крайно отживели модели на изграждане на личността и нейната образованост, забравяйки дори простата истина, че знанието е една важна, но все пак междинна гара по пътя към реалното можене.

Всичко това се чувства и в начина, по който нашите футболисти се учат, подготвят и изявяват.

Критерий за някаква промяна би бил масовия стремеж да ставаме все по-добри в това, с което искаме да се занимаваме и все по-малко да харесваме нивото, което сме достигнали. Има много спорове за системата на реалния социализъм, кое е добро, кое - лошо, но тази система създава една трайна нагласа хората да се харесват такива, каквито са и така те излизат извън контекст5а на съвременния динамичен свят.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 09 дек 2010 17:33

g3_ev2 написа:Българското възпитание и образование просто са изостанали.

В семейството, вместо да създават условия децата да схванат многообразието на живота и че житейското решение е проблем преди всичко на индивида и той трябва да е готов да го реши за себе си, се натрапват житейски модели от отминало време и децата ясно виждат тяхната неприложимост за себе си. Така, неподготвени, те се поддават на стихията на обществено невъзможната степен на свобода и са готови да воюват, за да я наложат. В крайна сметка се установява някакво средно обществено поведение с ниска степен на предсказуемост.

В образованието днешните деца имат огромен брой източници на информация, тя ги залива и те не са готови да я структурират, всеки в себе си, така че да се получи една независима, но обществено приемлива личност с творчески използваема ерудиция. В същото време българското училище робува на крайно отживели модели на изграждане на личността и нейната образованост, забравяйки дори простата истина, че знанието е една важна, но все пак междинна гара по пътя към реалното можене.

Всичко това се чувства и в начина, по който нашите футболисти се учат, подготвят и изявяват.

Критерий за някаква промяна би бил масовия стремеж да ставаме все по-добри в това, с което искаме да се занимаваме и все по-малко да харесваме нивото, което сме достигнали. Има много спорове за системата на реалния социализъм, кое е добро, кое - лошо, но тази система създава една трайна нагласа хората да се харесват такива, каквито са и така те излизат извън контекст5а на съвременния динамичен свят.

Евала за коментара !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 09 дек 2010 17:49

Alex написа:
metodito написа:Човек, мисля, че ако всички са като това лапе (вторият клип), България отива на добре.
"...трябваше да влезем вътре и да ги задумкаме!"
Да изпратим лапетата в Парламента, щото явно бащите им и батковците им не стават.

[offtopic]братле, като чета коментарите на другите и просто се отчайвам от живота :roll:
добре, че има и някое мнение като твойто, че и деца като тези... :)[/offtopic]

ТВЪРДО ЗА! Ако продължаваме да сме овци няма как да ни чака светло бъдеще... за това евалата правя на тия хлапета!
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
peterx
Контакти:

Мнениеот peterx » 09 дек 2010 17:50

Конкретно тези "протестиращи" бих ги оставил без каквато и да е ваканция.

За съжаление виждам, че още твърде много хора не са разбрали разликата между СВОБОДА и СЛОБОДИЯ.
Затова скоро (а може би и никога) няма да се оправим.
България има природни богатства, България има народ несломим,
България има от всичко по малко, но само един футболен тим.
Мъждукат и други тимчета разни, мъждукат, но Левски блести!
И мъчат се някои с него да крачат, и крачат, но Левски лети!

Потребителски аватар
de.bil
Контакти:

Мнениеот de.bil » 09 дек 2010 17:55

Asen1914 написа:В тази тема може много добре да се види разликата в манталитета на СВОБОДНОТО младо поколение и робското поколение на старите.Тези деца не седят да си говорят като вас "пу да му е*а майката нищо хубаво не става в тая държава",ами действат! Те отстояват исканията си с ПРОТЕСТ.Според мен протест е точно тва размирици.Иначе коои ти обръща внимание.Боли ги к*а за тва че ние си дерем гърлата навън! Само така младите са бъдещето!А виновни че тея не могат да пишат и да четат са виновни и родителите и власта срещу която ви е страх да се опълчите!

Mного ме кефят такива провокатори като теб или пък просто глупави млади хора дето им ври кръвта и се чудят каква дивотия да направят. Когато имаш деца си ги пускай по размириците иим се радвай без да ти пука за тях. А к“ра като ходите да се биете найстина не го боли, а само ги сърби и им е хубаво. Нямам никакво намерение да се трепя за това простаци или заблудени типове да заменят единсебеподобен с друг такъв. За съжаление така се получава в живота. Хубавите неща стават бавно, с много труд и ясна предварителна цел ;) За другото, само глупост е достатъчна .

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 09 дек 2010 18:12

Българио, за тебе те умряха,

една бе ти достойна зарад тях,

и те за теб достойни, майко, бяха

И твойто име само кат мълвяха,

умираха без страх.

Тези наши велики БЪЛГАРИ се бориха за свободата ни, а какво сме сега !???
Идиоти, които отишли на протест, а всъщност те дори не знаят "Аз съм българче" ... какво повече може да се говори по въпроса... България бавно и сигурно се затрива от картата на Европа!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 дек 2010 18:15

На тези протести съм сигурен, че не са били само слаби ученици. А никой не споменава за "тоалетният протест". Един интелигентен протест. Въпреки, че в нашето училище кенефите винаги са били зле, ама стават по-зле. Да, знам за предполагаемата полза от клек - кенефите за анатомията[offtopic]и доброто изхождане :mrgreen:[/offtopic] , ама, айде няма нужда. А тоалетна хартия, течен сапун? Има в даскалския кенеф. Айде моля! Някой ще каже: "Нищо работа!" Ама ще сбърка!
И не е провокатор това момче, Asen1914. Понеже, ние над 30-те сме възпитавани в една среда, а те в друга. Надявам се малките да не бъдат възпитавани в атмосфера на мълчание и на "то има кой да им го върне", а да знаят, че всичко е в техните ръце! И ние, които го знаем, но не действаме, те да не го правят така.
...хоуг :mrgreen:
LSFC 1914, хубаво, цитирай Вазов и ги осъждай, че не знаят "Аз съм българче", само дето има правописна грешка в цитата ти. Не, че нещо, ама...
Грамотността е важна, но наистина вината за незнанието на граматиката е поделена между ученици от една страна, и от родители и учители / министерство от друга страна.

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 09 дек 2010 18:49

Аз уча последна година в Перник. Да кажа, че участвах в протеста, но единствено и само за да си убия времето. Изненадващо е, че без организация, само и единствено чрез Facebook се събрахме над 1000 ученици, а по медиите дори пишеше 2000. Отново познатите бомбички, плодове и прочие по посока прозорците, няколко ареста и затваряне на възловите улици в града. Седем-осем патрулки на крак и тотално мазало из целия град, но за какво ? С тая смелост или по-скоро безразличност към полицията можеше да сме на протеста за циганския произвол, заедно с 200-те човека събрали се в София. Или пък на националният протест миналата година. Но уви ние бяхме на протест за по-голяма ваканция.. а най-парадоксалното е, че образованието ни е в такава ситуация, че абсолютно всеки ученик може да си направи ваканцията толкова дълга, колкото иска, а сигурно повечето ще получат и одобрението на родителите си. Ако по някакъв начин бъдещето промени гледните точки на по-голямата част от нас, тази организираност и пак казвам смелост, може да донесе и позитиви, но като имаме предвид, че в момента чалгата и интернета ни отглеждат, не виждам как ще стане.

Върни се в “Свободна зона”