satansho написа:значи..
договорите са за това за да се четат! Когато ги подписваш го правиш с ясното съзнание.
В момента договора на мтел сърф&талк може да се прекрати най рано2 месеца преди да изтече.Сиреч когато ти останат 2 или помалко месеца тичаш да го прекратиш.кАзвам за тая тарифа защото в момента са променили условията и за мен е безумно да го подновя при новите условия и се поинтересувах.Много ми е интерестно какво ще направят ако спра да го плащам?! Най много да ми спрат телефона и да ми откажат последващи услуги, но за тяхно нещастие пазара вече не се състои само от м-зел...

Ако спреш да плащаш, ти текат месечните такси и накрая ще ти пратят съдия изпълнител
Преди два месеца така ме стреснаха, обади се фирма за принудително събиране на задължения и си викам, айде сега, на кой дължа пари. Оказа се че съм забравил един измислен глобулски номер на месечна такса 5 лв и не съм го плащал няколко месеца. За 20 лева задължения щяха да ми пращат съдия изпълнител

Платих си 20 те лева и ги разкарах веднагичесаки.
Иначе договорът трябва да се чете, със сигурност мобилните оператори за го написали някъде с малки букви в договора за автоматичното продължаване, но спор няма че е адски некоректно. Сключваш договор за две години, след две години много помниш какво и кога си сключвал.