Григор Димитров (официална тема)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Григор Димитров (официална тема)

Мнениеот 1982 » 20 ное 2017 22:48

Groucho написа:
TodorT написа:Не знаех, че за ФМ се класират първите осем след Уимби. Мислех, че има още половин сезон :?

Toва с точките тръгна, защото Red_Neck се опита да вади някаква статистика за Джокович и Мъри как видиш ли нищо не направили докато бяха по турнирите през 2017-а. Ама както нищо не бяха направили, така бяха с по 300 точки над Димитров до момента, в който прекратиха участието си по състезанията. Джокович и Мъри са по-силни тенисисти от Димитров, Гофен, Буста, Сок, Зверев и Тийм. Това е обективната истина. Няма "ако", "можеше" и "щеше".

Сервисът на Димитров се губи няколко години вече. Вчера Гофен направи повече асове от българина. Но има голямо подобрение в ретурите и бекхенда на Григор, много по-стабилен е при тези удари в сравнение с преди.

Защо му обясняваш, нека съм хейтър, не ми пука от мнението на подобни хора, сами ти пишат някакви неща, а като им отговориш, ставаш ....... хейтър. Ебати хората.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 20 ное 2017 22:51

sapio0o написа:Димитров е правил големи мачове на клей.

Вярно. Димитров може да играе много добре на клей.

1982 написа:Защо му обясняваш, нека съм хейтър, не ми пука от мнението на подобни хора, сами ти пишат някакви неща, а като им отговориш, ставаш ....... хейтър. Ебати хората.

Ти си хейтър и синьо говедо :!: :lol:

Но поне ще има за какво да се пише в идните два месеца, докато почне АО :roll: :lol:

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 ное 2017 23:03

Ти па си Ален Делон ..... :mrgreen:

[offtopic]Кокала: "Ей, това беше моя реплика ....."[/offtopic]

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 20 ное 2017 23:14

Groucho написа:
TodorT написа:Не знаех, че за ФМ се класират първите осем след Уимби. Мислех, че има още половин сезон :?

Toва с точките тръгна, защото Red_Neck се опита да вади някаква статистика за Джокович и Мъри как видиш ли нищо не направили докато бяха по турнирите през 2017-а. Ама както нищо не бяха направили, така бяха с по 300 точки над Димитров до момента, в който прекратиха участието си по състезанията. Джокович и Мъри са по-силни тенисисти от Димитров, Гофен, Буста, Сок, Зверев и Тийм. Това е обективната истина. Няма "ако", "можеше" и "щеше".
... .

Айде като на шестгодишен....
Статистиката за Новак и Мъри я изкарах по повод твърдението, че финалният Мастърс не струвал и бил с ниво за 250 поради тяхната липса и ако, видиш ли, те не били контузени, Григор и Гофен щели да го гледат по телевизията.
Истината е, че и двамата бяха далеч от нивото си от самото начало на годината и разликата с Гофен и Димитров бе пренебрежимо малка.
Джокович и Мъри може и да са доста по-силни тенисисти от Тийм, Зверев, Димитров и Гофен по принцип, но не и тази година.
Че те двамата титани общо имат по-малко успехи от Григор!

Тази година Маестрото и Рафа бяха с една-две обиколки пред всички, но за една седмица Гофен ступа и двамата. Защо тогава участието му на финала и неговите качества се подлагат под съмнение?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 20 ное 2017 23:29

Пълни глупости си написал отново, пренебрежимо малка била разликата ..... Мъри и Джокович бяха над Димитров с по над 300 точки при:

Димитров - 14 изиграни турнира
Мъри - 11
Джокович - 10

Тоест, те с по няколко турнира по-малко от него пак го превъзхождат.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 20 ное 2017 23:37

Red_Neck написа:Айде като на шестгодишен....
...

Като на шейсетгодишен: когато сравняваш година и постижения на тенисисти, сравнявай периода, в който играчите са играли. Дугото е изопачаване на статистиката.
Какво са спечелили Гофен и Димитров до края на "Уимбълдън"? Знаеш ли с колко точки се класира Гофен на Финалния мастърс и с колко точки Гофен беше зад Мъри и Джокович, докато двамата играеха?

Пренебрежително малка била разликата между Димитров в сравнение с Джокович и Мъри, които били далеч от нивото си... Всъщност не е пренебрежително малка разликата, ама ако приемем, че е такава, тя е в ползва на Джокович и Мъри, а не в ползва на Димитров и Гофен. Смятай каква щеше да е разликата, ако Джокович и Мъри не бяха далеч от нивото си :lol:

Титлите са факт. Конкуренцията беше намалена през втората половина на сезона, което помогна на Димитров да ги спечели - това също е неоспорим факт. А половината играчи, които участваха във Финалния мастърс само ще мечтаят за ново участие в този турнир в близките 3-4 години.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 20 ное 2017 23:42

Цифра, тръгнал си към десетото дере :)

След турнира в София Григор беше лузър, който печели само Чалънджъри......
След Синсинати и Лондон го издигна в "лузър с късмет" ..... :)
Не е лесна твоята.... жлъчката сигурно ти е станала по-голяма от черния дроб :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Shaka
Контакти:

Мнениеот Shaka » 21 ное 2017 00:29

Аз съм тези дето се появяват само когато Григор играе някой финал и затова ще ви кажа какво мисля :) Не съм му най-големия фен нито пък на тениса като спорт. През годините ако съм гледал е било ГШ някой от финалните мачове и като повечето фенове на спорта имам някаква представа достатъчно да знам, че РЕМИ в тениса няма :lol: .

Казвам горното, защото искам да ви обясня и защо обръщам внимание само, когато Григор вземе да стигне до някой финал. Ако отпадне в 1ви или 2ри кръг това или не стига до вниманието ми или просто не може да ме трогне. Симпатизирам му, но ако загуби няма да си разваля деня и да се тръшкам заради него. :lol: Когато се разиграе пък се радвам за него. Това е то в края на краищата взимам положителните емоции, докато когато губи не ме трогва особено.

Предния път като дойдох в тази част на форума беше за да питам какво е реалното му ниво и потенциал, защото от нашите медии е трудно да се прецени как реално стоят нещата. И тогава както и сега разбирам, че е сред елита на спорта, не еедин от най-най големите 2,3 или 4 но малко след тях. Гледам спорите дали би стигнал до топ 8, ако всички бяха здрави, но явно така или иначе не е Надал или Фед, но си е около 10ката. това за мен е достатъчно, желая му да става по-добър и да постига повече успехи. Тенисът е може би най-популярния индивидуален спорт. Ако бе сред най-добрите 8 или дори 15 футболисти на планетата, вероятно щеше да играе или в Реал М или Барса или някой Манчестерски отбор. Това като сравнение ме кара да съм щастлив че имаме тенисист на такова ниво.

Между другото за мен Федерер и Надал са най-големите в историята на тениса. Такива звезди не мога да не харесвам. Отдавна беше времето , когато предпочитах единия и му стисках палци, но истината е че те са толкова големи, че не може да не ги харесвам и двамата. Те са същите като Майкъл Джордън за баскетбола и Шумахер за Ф1. Трудно към непосилно е простосмъртни да се сравняват с такива имена, а Григор го прави по един или друг начин. За това и се радвам за него. Да пътя му бе разчистен в края на този сезон да вземе Мастърс 1000 и ФМ, но направи ли го? Да и за което браво. Нагледал съм се на български спортисти и отбори, които не се възползват от шансовете си, е сега той се справи и това е важното.

Искам да се спра и на нещо друго. Тук се обсъждаха личните му качества и това знае ли български добре, защо не играл за Дейвис и тн. Първо неучастието за КД за мен изобщо не може да се сравни с отказа от Нац. отбор на Бербатов или Казайски. "Отборните" национални надпревари в тениса са второстепенни. Ако той спечели голям турнир на сингъл състезавайки се за България е много по-добре от колкото участие в мач от Нта Евро(незнам касква си) група за КД. Футболът и Волейболът са отборни спортове там ти е нужен отбор и най-добрите играчи, които да са лидери и пример за останалите. В тениса си сам излизаш и от теб си зависи. Може би той би помогнал на наши таланти с присъствието си, но изобщо не мога да го сравнявам със случаите на Казийски или Бербатов.

Между другото българския му не е толкова лош и английският му не е чак толкова добър. Както говори единия така се справя и с другия. Личи му, че е човек който в голямата част от времето не общува на български и това е. В същото време той има много силна връзка с българите. Връзка не само в Бълрария , но и в чужбина. Навсякъде където играе: САЩ, Австралия, Канада, Англия, Испания Германия и тн има големи групи българи , за които всичко свързано с България е много силно и важно. Тези няколко знамена, които ще намерите на всеки негов мач са връзката, която той има с България и с българите къде то и да отиде. А това е по целия свят.

В 21ви век вероятно има толкова българи в чужбина, колкото и в България. Затова ролята му за всички българи е по-голяма отколкото много хора си представят. Той изгради връзка и с феновете в България на турнира в София. Тогава при всеки негов удар залата бе плътно със него. Тези неща се усещат от един спортист, но и от феновете му.

Не го познавам лично, и за лични и морални качерства не мога да говоря. Все пак не прави впечатление на някое просто или нагло парче, каквито има много във футбола. На възрастта, на която е характеръв все още се изгражда и той като всеки има още да учи.

С казаното мисля обясних защо , го харесвам и му симпатизирам, нищо че гледам само финалите му. :) За мен това което е и което прави ми е достатъчно и мисля обясних защо.

С този пост не целяда влизам в споровете ви. Мисля че и двете страни си поизкривявате взаимно мненията, малко за да има за какво а се спори. Исках обаче да ви разкажа как мисля и виждам нещата, като някой малко по-встрани от тениса изобщо.
Hrabar написа:Току що се прибирам от командировка, още във Франкфурт прочетох статията на Георги Атанасов,но нямах време да поствам от летището, затова поствам сега! Както винаги е ПЕРФЕКТЕН!

:D :D

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 ное 2017 00:38

Red_Neck написа:Цифра, тръгнал си към десетото дере :)

След турнира в София Григор беше лузър, който печели само Чалънджъри......
След Синсинати и Лондон го издигна в "лузър с късмет" ..... :)
Не е лесна твоята.... жлъчката сигурно ти е станала по-голяма от черния дроб :)

Първо, не се хаби с опитите да ме жегнеш на лична основа, аз не те имам и за човек отдавна, какво остава да се впечатлявам от глупостите ти за мен. Само си хабиш клавиатурата. ;)

Второ, за Синсинати и Лондон нещата са факт, абсолютни пародии и нискокачествени турнири като участници, неслучайно не коментираш нивото на участниците там (защото не можеш да спориш с ФАКТИТЕ), затова се опитваш да го обърнеш на лични обиди към мен ...... като цяло, жалка история. Типичният фен на Димитров - много наперен, като има победа, ама при загуба потъва вдън земя ....

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 ное 2017 00:45

Shaka написа:С този пост не целяда влизам в споровете ви. Мисля че и двете страни си поизкривявате взаимно мненията, малко за да има за какво а се спори. Исках обаче да ви разкажа как мисля и виждам нещата, като някой малко по-встрани от тениса изобщо.

Няма как и да влезеш ..... уважавам мнения, като твоето. Това че мислиш различно от мен, никак не ме дразни. На теб мога да ти честитя титлата на Димитров, нищо че не съм му фен. Защото го заслужаваш. Написа си твоята гледна точка, без да нападаш чуждото мнение, да лепиш етикети веднага и т.н. .......

Върни се в “Тенис”