На почти всеки стадион в Англия, където Челси гостува, португалецът е посрещан с популярната сред феновете песен "F*ck Off, Mourinho". Моу обаче не се обижда от тези скандирания, а дори напротив - доволен е от вниманието, което му оказват привържениците.
"Обичам да играем на "Стамфорд Бридж" и да усещам страстта на нашите фенове, които се радват, че съм от тяхната страна. Заедно с това обаче харесвам и гостуванията, където усещам как привържениците подкрепят своя тим, посрещайки ме враждебно. Това не е агресия. Ако феновете на Челси в Норич скандират "Жозе Моуриньо", останалите отговарят с "F*ck Off, Mourinho. Не мисля, че това е някаква агресивна враждебност. По-добре е, отколкото да ме игнорират. Ако случайно бях мениджър на Норич, те също щяха да скандират името ми. Тук, в Англия, дори враждебността е различна. Когато отидеш в Испания, например, ти казват "Hijo de puta Portugues" (б.р. - Португалски кучи син). Знаеш, че това е изречено с много по-дълбоки чувства. Истинска омраза. Тук е различно. Иронията е много по-голяма. Когато не печеля, "вече не съм специален". Разбирам това и ми харесва".
http://www.sportal.bg/news.php?news=453149

Както винаги, интересен прочит на нещата от страна на бате ви Жозе!