Световно първенство Франция 1998 г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

veselin111
Контакти:

Re: Световно първенство Франция 1998 г.

Мнениеот veselin111 » 26 апр 2010 17:14

Tommi написа:
veselin111 написа:Като гледам писалите преди мене на по-колко години са ми е ясно защо по цял ден някакви деца само спорят по форумите и пускат провокиращи теми.
Защо не пишете за последните поне 5 първенства - триумфа на Германия над Аржентина през 90-та в Италия. През 94-та в Щатите- последният път, когато на финалите участваха 24 отбора, няма да забравя сълзите на Юрген Клинсман, 98-ма Хъратия играе за първи път на СП и в крайна сметка финишира на 4-то място.

Хърватите финишираха 3-ти :roll:

Благодаря за поправката и аз вече го редактирах. Ако не се бъркам мисля че победиха Холандия. :roll:

Потребителски аватар
trakia

Мнениеот trakia » 26 апр 2010 17:15

Xanko написа:За 98-ма какво да ви кажа, най ме е яд и още помня гредата на Ицо срещу Парагвай в първия мач и един прехвърлящ удар на Краси срещу Негерия на който дори скочих и извиках гол заради зрителната измама беше при 1:0 за Нигерия, ако тези полужения бяха влезли можеше друг начин на развитие за нас да има първенството, и помня един прочуствен коментар на Т. Русев след загубата от Испания и как след въпросния мач Любо ухилен до уши прегръщаше късащия се от рев въпреки победата Кико.
А за останалите какво почти умрелия от страх Платини при дузпите срещу Парагвай и странната контузия на Роналдо преди финала и още по странната игра на Бразилия на финала.

ми тогавашният отбор на бразилия си подсигури пенсии,че в техната ганг-банг даржава знае ли се за на пред кой ,каде,какво и колко...
Това е нашият клуб, нашият град, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете!
Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 апр 2010 17:23

trakia написа:
Xanko написа:За 98-ма какво да ви кажа, най ме е яд и още помня гредата на Ицо срещу Парагвай в първия мач и един прехвърлящ удар на Краси срещу Негерия на който дори скочих и извиках гол заради зрителната измама беше при 1:0 за Нигерия, ако тези полужения бяха влезли можеше друг начин на развитие за нас да има първенството, и помня един прочуствен коментар на Т. Русев след загубата от Испания и как след въпросния мач Любо ухилен до уши прегръщаше късащия се от рев въпреки победата Кико.
А за останалите какво почти умрелия от страх Платини при дузпите срещу Парагвай и странната контузия на Роналдо преди финала и още по странната игра на Бразилия на финала.

ми тогавашният отбор на бразилия си подсигури пенсии,че в техната ганг-банг даржава знае ли се за на пред кой ,каде,какво и колко...

Според мен всичко си беше в реда на нещата, т.е. нямаше никакви уговорки :roll: . Просто тогава Роналдо беше Феномена и това, което се случи с него, нямаше начин да не повлияе на отбора. На това световно ако нещо се случи с Меси, например, много се съмнявам, че Аржентина ще спечелят титлата :)
Последна промяна от Tommi на 26 апр 2010 17:25, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Xanko
Контакти:

Мнениеот Xanko » 26 апр 2010 17:24

veselin111 написа:
Tommi написа:
veselin111 написа:Като гледам писалите преди мене на по-колко години са ми е ясно защо по цял ден някакви деца само спорят по форумите и пускат провокиращи теми.
Защо не пишете за последните поне 5 първенства - триумфа на Германия над Аржентина през 90-та в Италия. През 94-та в Щатите- последният път, когато на финалите участваха 24 отбора, няма да забравя сълзите на Юрген Клинсман, 98-ма Хъратия играе за първи път на СП и в крайна сметка финишира на 4-то място.

Хърватите финишираха 3-ти :roll:

Благодаря за поправката и аз вече го редактирах. Ако не се бъркам мисля че победиха Холандия. :roll:

Да и то ги биха класически с 3:0, а Шукер с двата си гола стана и голмайстор на турнира.
Като отвори дума за 90-та та от там помня онова уникално шоу и сълзите на Италианците след мача с Аржентина и дузпите, а мача се игра в града на Марадона Неапол, а после сълзите и на Аржентинците след дузпата на Бреме която още се оспорва помня и Игита и Валдерама и Роже Мила и мача Англия-Камерун и дузпата на Дейвид Плат на мача с Германия хубаво първенство беше.

Потребителски аватар
ranchoni
Контакти:

Мнениеот ranchoni » 26 апр 2010 17:44

storm написа:С наближаването на така бледуваното Световно първенство това лято ,реших да се върнем малко в миналото и по точно първенствата през (1998,2002,2006) И всеки (разбира се ако ги помни) да сподели ,кое най много го е впечатлило ,било то мач,гол, развръзка ,драма и т.н .

И така 1998 година е леко смътно за мен (може би защото бях на 7) . Но си спомям учудващо доста неща. За съжаление в паметта ми най се запамети кошмарната загуба от Испания на наще лъвове ,както и късмета на Франция на 1/2 срещу Хърватска и двата гола на Тюрам. И може би хубавото нещо с което ще запомня това първенство бяха стадионите ,и до сега няма стадион във Франция който да не ми е харесал :P

Приятелю, искам да ти кажа, че си започнал да гледаш от момента, когато корупцията започна да разваля футбола като цяло - именно световното през 1998 г. Франция тогава беше подкрепяна поголовно от съдиите, същото се случи и през 2002 г. с Южна Корея. Но ти не си виновен, разбира се. Аз не че съм много по-голям. Спомням си смътно 1994 г., и след това далеч по-ясно Евро'96 (едно наистина уникално първенство). Но и "Франция" имаше своя чар - най-вече със сензацията "Хърватска". Истината е, че тогава световните бяха по-вълнуващи, защото сезоните в първенствата не бяха толкова продължителни (последната Шампионска лига с 24 отбора беше през '99). Вече всичко е пари... За съжаление!

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 26 апр 2010 17:47

Няма да забравя гола на Емо Костадинов през 1998г. срещу Испания 6:1 :mrgreen: Много красив гол беше :)

Много ме е яд за германците през 2002 дето загубиха от Бразилия на финала :evil:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 апр 2010 17:51

LSFC 1914 написа:Няма да забравя гола на Емо Костадинов през 1998г. срещу Испания 6:1 :mrgreen: Много красив гол беше :)

Много ме е яд за германците през 2002 дето загубиха от Бразилия на финала :evil:

2002г. Роналдо, Ривалдо, Роберто Карлуш, Кафу просто заслужаваха световната титла ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
ivanpg
Контакти:

Мнениеот ivanpg » 26 апр 2010 17:58

А да не забравя червения картон на Бекъм срещу Аржентина и омразата която се изсипа от цяла Англия срещу него след завръщането му от мондиала, а после в края на сезона баше най-голямата звезда на спечелилия требъл МЮ е като сложите и боя между Рууни и Раналдо през 2006г. и това което направиха англичаните след завръщането от световното на двамата, а кажете не беше ли САФ голям психолог и мениджър когато беше по-млад.

АБЕ ПРИЯТЕЛ, ТИ НА ТВЪРДО ЛИ СИ...?
Кривия: бате Жужо, вземи ме-ще ги скъсам...

Потребителски аватар
ivanpg
Контакти:

Мнениеот ivanpg » 26 апр 2010 18:01

Като чета коментарите ви, много се съмнявам,че някой помни /гледал/ гола на Наско срещу Италия, на откриването 1986, стадион Ацтека...
Кривия: бате Жужо, вземи ме-ще ги скъсам...

Xanko
Контакти:

Мнениеот Xanko » 26 апр 2010 18:15

ivanpg написа:
А да не забравя червения картон на Бекъм срещу Аржентина и омразата която се изсипа от цяла Англия срещу него след завръщането му от мондиала, а после в края на сезона баше най-голямата звезда на спечелилия требъл МЮ е като сложите и боя между Рууни и Раналдо през 2006г. и това което направиха англичаните след завръщането от световното на двамата, а кажете не беше ли САФ голям психолог и мениджър когато беше по-млад.

АБЕ ПРИЯТЕЛ, ТИ НА ТВЪРДО ЛИ СИ...?

В смисъл ?

Върни се в “Футбол - Свят”