Тимонов псува в ефир

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Тимонов псува в ефир

Мнениеот защо » 09 ное 2010 09:33

Българският футболист на Анжи Махачкала Тодор Тимонов попадна във видео хрониките след поредния кръг на руското първенство, но не с някой свой гол, а с интересния си словоред.

Родният нападател очевидно се справя добре с руския език и даде интервю на полувремето за телевизията, излъчваща мача с Том Томск. Накрая на първия си отговор обаче, Тимонов се изцепи „Охуительно все будет!”, което на практика няма български еквивалент, но думата „охуителньно” отговаря на родната за „шиб*н”. Самият играч очевидно разбра, че не е използвал на място думата, и леко се засмя, а репортерът – доста смутен, направи лека пауза, преди да продължи интервюто.

Старши треньорът на Анжи Гаджи Гаджиев обяви, че Тимонов ще бъде глобен за израза, но оправда българина с това, че може би все още не е съвсем „на ти” с руския език. „Знам, че между футболистите се използват такива изрази, но аз самият изобщо не ги употребявам. Все пак е недопустимо да се използват нецензурни думи в ефир. Но все пак може би той, като чужденец, го е направил по-скоро от незнание, отколкото с умисъл. При всички случаи, ще си понесе глобата,” заяви Гаджиев.

Има си и видео

Проблемът, между другото, не е в словореда, а в лексиката :lol: .

Явно и в Русия първите думи, които футболистите учат, са псувни. Чудно ми е, обаче, дали тоя се беше хванал на бас, че може да го каже това в ефир, или рашаните се бяха избазикали някак с него, казали са му, че означава нещо друго, понеже му личи, че е доста на Вие с руския. Ама по-скоро е първото, щото се хилеше, като го каза. Във всеки случай, голямата руска страна цялата разбра кой е Тодор Тимонов! :lol:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
baltimore

Re: Тимонов псува в ефир

Мнениеот baltimore » 09 ное 2010 09:46

Чудо голямо станало.

Потребителски аватар
moz
Контакти:

Мнениеот moz » 09 ное 2010 09:49

ахахх Случват се такива неща, не е хубаво ама ако го е направил без да иска, какво толкова. :lol:

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 09 ное 2010 10:42

ми то в БГ-какви по-големи личности от Тимонов псуват,та той ли.
Според мен това беше от незнание.
LEVSKI_FOREVER

lokomo032

Мнениеот lokomo032 » 09 ное 2010 11:15

"Принца"си е такъв,той трябва да блесне,е ,казал глупост някой да е очаквал цитат от Шекспир?
Просто си е невъзпитан

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 09 ное 2010 13:12

zlatan написа:ми то в БГ-какви по-големи личности от Тимонов псуват,та той ли.
Според мен това беше от незнание.

Тук може и да псуват, и да се показват пияни по телевизията, ама, ако щете вярвайте, в Русия подобни цигании правят голямо впечатление, за разлика от България, и то недобро. Едва ли някой ще тръгне да проверява на място, доколко съм прав, ама влезте, примерно, в някой по-сериозен спортен форум и пробвайте да пишете. Езиците са близки, може и да стане. Веднага ще усетите разликата. Форумците не са много по-различни от нас, даже са доста по-некомпетентни, ама хората, които работят за и представляват някого са подбрани съвсем не на случаен принцип, като тука. Като направите някоя издънка, мода, след като изтрие или редактира поста, ще ви прати ЛС или мейл, където конкретно ще обясни каква е причината и ще сложи линк към съответното правило на форума. Правилото от своя страна ще е написано коректно и точно, а не като т.5 на Гонг. Та така, доста сме различни от тях, колкото и да си въобразяваме, че те били някакви си. Поне когато става въпрос за работа.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Футбол - Свят”