Беконо:Снимах се гол,за да помогна на Ц(*КА

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

СинТерор
Контакти:

Беконо:Снимах се гол,за да помогна на Ц(*КА

Мнениеот СинТерор » 04 яну 2009 12:55

БЕКОНОФ

Изображение

Вратарят на ЦСКА Даниел Беконо е интересен събеседник, :lol: но много рядко се съгласява да дава интервюта. И не се притеснява да признае, че не обича журналистите. "Много глупости се пишат. Като онази новина, че съм бил пиян в столична дискотека преди мача с Локо (Мездра). А по същото време аз бях на лагер с ЦСКА във Враца", пали се Беконо. През есента той си навлече гнева на "червените" фенове с някои левашки прояви на вратата :P и Димитър Пенев побърза да привлече друг футболист на неговия пост - Ивайло Петров-Пифа. Това обаче не притеснява камерунеца. "Критиките са част от моята професия и аз не се сърдя. Обичам конкуренцията, тя ми помага да давам най-доброто от себе си. Пък и няма безгрешен човек - нито в работата, нито в живота. Аз обаче се трудя много и ще бъда възнаграден", обяснява Беконо.

Камерунецът ще започне подготовка с ЦСКА днес с повишено настроение, след като изкара незабравими празници със семейството в родината си. "Където и да се намирам, винаги мисля за моята фамилия. Имам страхотни родители, брат и сестра. Събираме се заедно 1-2 пъти в годината и затова чакаме с нетърпение тези моменти. Брат ми също като мен беше футболист, но претърпя тежка катастрофа и не можа да се възстанови напълно. Беше принуден да сложи край на кариерата си", разкрива Беконо. Мислите му често отскачат и до Франция, където живее 10-годишната му дъщеря Касандра. "Станах баща още на 20 години. Така и не оженихме с майката на дъщеря ми. Сега тя си има друг мъж и живее във Франция. Когато мога, отивам да видя дъщеря си. Говорим си често по телефона. Много е хубава, а е и много умна. Дъщеря ми Касандра тръгна на училище едва на 4 г. В Камерун родителите пращат децата си да учат, когато решат, че са готови. А Касандра можеше да чете. Сега знае отлично и френски, и английски. Искам нищо да не й липсва", не крие чувствата си 30-годишният Даниел.

Сега той има приятелка в България и признава, че все по-често мисли за брак. "Гаджето ми е от Стара Загора, но учи в София. Не живеем заедно, но често си ходим на гости с преспиване. Засега тя не е взела правилното решение да стане моя жена, но за това има обяснение - само на 23 години е. Вярвам обаче, че ще размисли. За мен бракът не е майтап, а ангажимент до края на живота. В Камерун разводите са голяма рядкост за разлика от България. Човек трябва много да мисли, преди да се обвърже. По-добре сам цял живот, отколкото с жена и проблеми", философски разсъждава Беконо. Привързаността му към Стара Загора не е само заради приятелката му. "Жалко, че нямам възможност по-често да ходя там. Имам много приятели, даже бих казал, че целият град ме обича. Изкарах пет много хубави години в Стара Загора", обяснява той. Любимата му жена често може да бъде видяна на домакинските мачове на ЦСКА, макар че не е фен на футбола. "Идва заради мен. Много ме подкрепя и затова съм й благодарен. Обичаме да излизаме, но с мярка. Единственият ми порок е, че много танцувам. Мога всичко, на дансинга съм номер 1. И хоро играя. Готов съм за български зет. На сватбата на един приятел събрах очите на гостите. Не ми е трудно, защото имам добра координация", разказва вратарят.
Нова година е любимият празник на Беконо. "На 31-и всички хора излизат на улиците Има много игри, песни и танци, но и много инциденти - катастрофи, пияни хора. Всички обаче отиват на църква и се молят за по-добър живот", разкрива камерунецът, който също е много вярващ. "Аз съм католик, но съм влизал и в други храмове. Бог е един, само имената са различни", категоричен е той.

Беконо винаги обаче ще помни посрещането на 2002-ра. "Бях на лагер в Бенгази с националния отбор на Камерун. Участвахме в някакъв турнир и домакините решиха, че мачът ни с Того ще е точно на 31 декември вечерта. Точно в 12 часа осветлението на стадиона беше угасено, раздадоха ни свещички, които запалихме и така посрещнахме Новата година. Зрителите направиха същото. След няколко минути пуснаха лампите и мачът продължи", спомня си Даниел.

Той е убеден, че отново ще играе за родината си. "Бях част от олимпийския ни отбор за Сидни през 2000-ата. После също ме викаха, но преди четири години имаше един инцидент. Бяхме на лагер в Германия преди квалификация с Кот д'Ивоар и се скарах с треньора. Сега вече имаме друг селекционер и съм сигурен, че ще се сети за мен. Дори очаквам да дойде да ме гледа през пролетта", оптимист е камерунецът.

Беконо пази и скъпи спомени от коледните празници. Макар че родителите му не били много заможни, никога не го оставяли без подарък. Затова и не остава равнодушен към децата, които няма кой да зарадва. Традицията Дядо Коледа да раздава подаръци я има и в родината му. Той още помни момента, в който разбира, че всъщност играчките не ги разнася белобрадият старец. "Лежах в леглото на тъмно и усетих как майка ми влиза и оставя една топка до леглото ми. Скочих, а тя ми вика - ако кажеш на някого, Дядо Коледа ще ти вземе подаръка. Аз се уплаших и още много години пазех тайната, макар че знаех истината", спомня си Даниел.

Той не се притеснява да говори и за голите снимки, които направи заедно с някои от колегите си в ЦСКА. Дори занесъл няколко календара с тях в родината си. "Пари не съм взел, но знам, че има договор, според който ЦСКА ще получи определена сума. Това е достатъчен мотив да помогна на клуба си. Има критики, но според мен се получи добре. Пък и не сме голи, по бельо сме", обяснява вратарят. Вратарят разкрива още, че никога не е ходил на фризьор "Винаги ходя без коса. Имам си машинка вкъщи и сам си бръсна главата. На това ме научи дядо ми, който беше военен", допълва Беконо.

Потребителски аватар
hlucho
Контакти:

Re: Беконо:Снимах се гол,за да помогна на Ц(*КА

Мнениеот hlucho » 04 яну 2009 13:01

Е, какво?
Някои се лекуват с Fervex, други с Coldrex, а трети с Durex!

СинТерор
Контакти:

Мнениеот СинТерор » 04 яну 2009 13:04

hlucho написа:Е, какво?

Ако имаш психическо разтроиство отиди в психото да ти дадат хапчетата...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 04 яну 2009 13:08

СинТерор написа:
hlucho написа:Е, какво?

Ако имаш психическо разтроиство отиди в психото да ти дадат хапчетата...

Това трябва да е някаква смешка ли? Интересно чувство за хумор имаш... И се пише "разстройство"!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

drizhelev
Контакти:

Мнениеот drizhelev » 04 яну 2009 13:25

Маните ги тия болни мозъци от София- Запад - дори собствената им агитка не ги понася и не може да излезе на глава с тях. Люлински кукуфелници!

haivanina
Контакти:

Мнениеот haivanina » 04 яну 2009 13:34

Син терор ти си срам за всички БЪЛГАРИ.Пак се исказваш неподготвен.Престани с тая омраза.Данеби Беконо да те е обидил или някой от ЦСКА та злословиш толкова много?

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 04 яну 2009 13:37

haivanina написа:Син терор ти си срам за всички БЪЛГАРИ.Пак се исказваш неподготвен.Престани с тая омраза.Данеби Беконо да те е обидил или някой от ЦСКА та злословиш толкова много?

Погледни във форума на цска и ще си отговориш на въпросите 8-)
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Върни се в “Футбол - България”