kartago написа:abiati,
ами защото колега в този случай вече не говорим за патриотизъм, а за хореография поддържаща отбора! Защото в случая дори и да не говорим за омраза ( което едва ли може да се изключи на български мач ) поддръжката на своя отбор е насочена срещу противниковия! А когато този отбор е български за какъв патриотизъм става дума?...... Темата е интересна, но мисля, че в случая трябва да се ограничим на международни мачове, като защитаваме българската идея ( но не пред българи!). Може би по-правилно би било да говорим за колоритна хореография, издържана и т.н., но самата дума патриотизъм не се вързва при положение, че има и минимален антагонизъм между два БЪЛГАРСКИ клуба!
Това ти мнение до голяма степен описва феновете ви и теб самия, но не го слагай като общ характер на всички. Когато аз съм на мач ми е през .... за отсрещния отбор, аз подкрепям моя. Явно е трудно да се живее без омразата към Левски и затова не можеш да схванеш идеята. Патриотизъм има, разбира се, какво значение има с кого играеш, само когато играеш с Ливирпул ли например трябва да се сетиш, че си патриот, и да развееш нещо, показващо любовта ти към страната?
Твърдо съм против подобни хореографии. Тези велики български герои нямат НИЩО общо с тези отбори. Раковски, Ботев и сие са личности от национално значение, а хореографията на една публика е изцяло посветена за самия клуб. Аз и затова съм против имена на герои да бъдат ползвани от клубовете. Щеш не щеш се получава едно присвояване.
Мястото за патриотични изяви по трибуните е единствено на мачове на националите.
Личностите са с национално значение - точно така. Те са на всички нас. Тези от нас, които ценим техния подвиг в знак на уважение издигаме техните ликове, защото мислим, че тези хора заслужават цялото уважение на всеки един от нас, навсякъде. Употреба от клубове не виждам. Виждам признателност, останалото е завистливост на дребни душици, че не са се сетили първи.
И имаше още едно мнение, че ликовете на някои от великите българи, които бяха вдигани на онова дерби не били вдигани друг път - крайно неадекватно мнение. И до ден днешен знамената се веят в сектор Б.