Converse написа:Всъщност аз си мечтая български отбор (няма значение дали е Литекс,Пирин,Левски,ЦСКА,Локо и т.н.) стигне полуфинал или финал в Шампионска лига,Лига Европа,ето вижте Шахтьор Донецк тръгнаха от 2-ри или 3-ти квалификационен кръг,а взеха купата на Уефа,защо да не го направи български отбор?
Много просто - няма достатъчно пари, които да се вливат в клубовете.
Ще ти каже нещо и се надявам да ме разбереш правилно и като се замислиш ще видиш, че е възможно.
Значи едвали скоро време ще стигнем това, което направи Шахтьор или Зенит например, но можем поне да станем в скоро време отбори, които всеки би трябвало да уважават и като се паднем с по-силен съперник те да казват "Ммм сериозен отбор са ще ни е много трудно", а не да казват както сега "Добър отбор са, но ние сме по-добрите и вярвам в нашият успех" или нещо подобно.
Ако нашите отбори започнат да влизат редовно в ШЛ или ЛЕ (Лига Европа) дори да не е всяка година ще можем поне да станем тези стъбилни отбори, от които всеки един отбор ще се страхува, че можем да му подлеем вода.
След като станем редовни в ЕКТ в групите там ще падат добри пари особенно в новият формат на Купата на Уефа (ЛЕ), където парите са почти изравнени с тези от ШЛ.
Мисълта ми е, че редовното влизане в групите ще дава добри приходи на клуба и ще може да се вземат по качествени играчи, да се мисли за школата и т.н.
Един спонсор влага пари в клуба, но той иска след като ги вложи да е на +, но със сегашните изяви това не е много на +, а с едно редовно влизане в групите бюджета всяка година ще е голям.
До момента българските клубове имат доста стъбилен коефицент и тази година имаме шанса да отворим още една квота за ЕКТ и едно излизане на един Пирин ще ни върне няколко години назад ...
Не знам защо така сте се заблудили, че Пирин може да спечели купата и може да постигне нещо повече от така наречените ни грандове.Това, че са победили ЦСКА (от дузпи) и Левски (които играха безумно слабо все едно се бяха предали) не означава, че ще бият и Литекс, на който не му остава нищо друго освен Купата.
Плюс всичко това БФС едвали ще пусне отбор като Пирин, който до скоро беше на ръба от изпадащите да излиза в Европа, защото едно влизане на наш клуб в групите това е + и за БФС и те получават някакви суми

Според мен лично мача във вторник ще бъде доста интересен и очаквам голове и в двете врати, а може и до продължения да се стигне и всичко това ще радва футболният запалянко