Ливърпул - Саутхемптън 21.09.2013 | 17:00 | 0-1 FT

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Re: Ливърпул - Саутхемптън 21.09.2013 | 17:00

Мнениеот Dzheff » 21 сеп 2013 21:37

жалко за развитието на днешния мач... дали са прави тези, които смятам че тя се дължи на проблемите в играта на отбора? - да прави са! а дали са прави тези, които смятат че не бива да се минава от осанна до разпни го след един мач и да се изкарва мениджъра най-големия грешник? - да те също са прави! тогава какво се случва в нашия отбор, къде сме ние и какво можем да очакваме занапред?
В нашия отбор кой знае какви значими промени в последните 20 години няма. изредиха се съмнителни собственици със съмнителни цели и съмнителна политика спрямо цялостното ръководене на отбора. съответно средствата с които разполага този отбор в този период все повече и повече започнаха да се отдалечават от средствата с които разполагат основните конкуренти на Ливърпул - тези които днес наричаме водещите отбори в Англия, а когато започвах да гледам футбол те само мечтаеха да стигнат нивото на Ливърпул. Така постепенно нашите собственици сами ни отредиха място в средата на класирането в подножието на местата за евротурнирите, а в епизодични случаи, благодарение на мениджърите (тук имам предвид и Улие, и Бенитес, и Далглиш) и сърцатата игра на футболистите ние успявахме да надскочим себе си и попадахме в тези турнири. Но дори и в най-добрите години от този период ние имахме една огромна слабост, която наблюдаваме и до ден днешен. Дори в периода когато бяхме редовен участник в ШЛ ние имахме отличен титулярен състав, който можеше и побеждаваше всеки, но тези титуляри нямаха никаква алтернатива. Това бе причината за добрите изяви тогава в ШЛ и издишането на един или друг етап в шампионата. Всички ние добре помним, че когато в този период бяхме най-близо до титлата, отново се провалихме поради тази причина. И така когато се очакваше че ще се работи по разширяването на състава и ще станем редовен участник в борбата за титлата дойде финансовия крах в отбора и пълното му съсипване от страна на бившите собственици.
Настоящите дойдоха с доста надежди и доста обещания (както и предишните впрочем). И наистина след като изплатиха дълговете и спасиха отбора от фалит те направиха две покупки с които на пръв поглед дадоха заявка че няма да пестят средства в целта да се върне отбора там където му е мястото... да, ама не... още тогава много хора не отчетоха че парите за тези покупки дойде от продажбата на един от най-добрите ни играчи по онова време. и всъщност във всеки трансферен прозорец от тогава до изминалия сега летен прозорец покупките се правят със средствата от продажбите и ако има някаква разлика между тях, общо тя е не повече от 40-50 милиона или 10-12 милиона на трансферен прозорец. Ами извинявам се на всички почитатели на собствениците, но с такъв бюджет няма как да измъкнеш един отбор от блатото и да го направиш редовен участник в ШЛ, да не говорим за шампион. Тези неща ви ги казвах още в началото на тяхното управление, но тогава ме контрирахте че казвам всичко това за да оправдая тогавашния мениджър, който ми е бил идол от детството. Ето че сегашния ни мениджър обаче не ми е идол от детството и въпреки това отново заявявам, че не той е причина за проблемите на отбора. Защото не може мениджъра ни да вижда, че в отбора има проблеми в халфовата линия и да заяви последователно че иска играчи като Ериксен, Мхитарян и Мата, а да му осигуряват бюджет за играчи като Аспас, Алберто и Моузес под наем. Разликата между първите трима и вторите трима мисля че е очевидна за всички. Не е нужно човек да бъде суперспециалист или мастодонт за да осъзнае простичкия факт, че има страшно много дупки в селекцията, които скоро с тази политика на собствениците няма да се запълнят. При това положение единственото, което ни остава е да се надяваме че мениджъра ще успее да съхрани силите на титулярния ни състав възможно по-дълго, за да могат те да изиграят повече мачове и да не се контузват. Начина по който играем е показателен, че мениджъра осъзнава всичко това и се опитва да прави точно това. Освен това със този състав и чрез тактически приоми се опитва и да постига резултати и на този етап би трябвало преобладаващото мнение да бъде че той успява в тази си цел.
От тук нататък какво можем да очакваме - нека отново не се залъгваме - има страшно много проблеми в отбора и те няма да се решат за 1 ден. Това означава че за стабилност в изявите на отбора е почти невъзможно да се говори. Ще има много възходи и спадове и това за което можем да се надяваме, че просто възходите ще бъдат повече и ще успеем да се преборим за участие в евротурнирите и дано този път турнира да бъде ШЛ. Но трябва да сме наясно, че ако това стане - то това по-скоро ще бъде подвиг от страна на футболисти и мениджър, а не нещо закономерно и очаквано!
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

WTF!?

Мнениеот WTF!? » 21 сеп 2013 21:44

slash1912 написа:Късмета на БР свърши.Къде е ония разбирач да ми обясни защо паднахме?Отговора е ясен-нищо не играем.И за това е виновен само треньора!

Не, бе, тото-то е виновно! :mrgreen: :mrgreen: :oops:

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 21 сеп 2013 21:51

WTF!? написа:
slash1912 написа:Късмета на БР свърши.Къде е ония разбирач да ми обясни защо паднахме?Отговора е ясен-нищо не играем.И за това е виновен само треньора!

Ами да си уволняваме мениджърите през 2 месеца тогава?! Нека не забравяме, че този който обявявате за грешник в момента беше обявен за мениждър на месеца във ВЛ за август...

Потребителски аватар
KingKenny
Контакти:

Мнениеот KingKenny » 21 сеп 2013 21:57

Може да се залъгваме и да гледаме оптимистично, може да гледаме реално, а може и да изкараме Ливърпул черната дупка на футбола. Проблемът е там, че в този свят на пари много,много,много трудно човек успява без пари ! Ливърпул няма пари от ФСГ, а ние искаме титла !?
Всичко е възможно, въпроса е до колко този Роджърс вярва, че Ливърпул наистина е готов за титла, и по-важното да накра играчите да мислят, че са готови, макар и да не е така. Всичко е в главите на футболисти и треньори от тях зависи дали могат да комбинират идеи и мечти със здрава работа и много усилия !
suareshampion написа:Аз съм играл в Б група а ти къде ? Аз съм учил 6 години за треньор а ти може би за дърводелец ? Школуван съм а ти ? Останалото ще си го спестя .

Нека се преклоним пред нашето божество! Всеки един ден доказваш какъв надменен лаик си. Поклон!
[wrapimg=]http://25.media.tumblr.com/da2f736dbcf209c0d73c5c921f0abaa5/tumblr_mfy0fk4eyQ1s0disuo1_500.gif[/wrapimg]

WTF!?

Мнениеот WTF!? » 21 сеп 2013 22:09

Dzheff написа:
WTF!? написа:

Ами да си уволняваме мениджърите през 2 месеца тогава?! Нека не забравяме, че този който обявявате за грешник в момента беше обявен за мениждър на месеца във ВЛ за август...

Нямам против миниджъра. Просто малко ирония по адрес на "ония разбирач"
Макар, че човека е прав - нищо не играем, излизаме със сгрешен състав, всеки път щом Стърлинг влезе, го правят смешен... кой е виновен? Или треньора, или те толкова си могат... и верния отговор е - и двете!!! А, иначе - много жалко... тази загуба оставя много горчив вкус. Както каза някой преди мен: ще има такива дни, но защо точно срещу "светците" и то на Анфийлд... Паднахме от високо, дето се вика.
По въпроса за трансферната политика съм съгласен с теб - арменеца, Вилиан, Коща и т.н. не бяха осигурени... тези взеха, те толкова играят. И треньора понякога прави грешки, със състава, смените и т.н. но той не е Господ! Всеки бърка, понякога. Та, така... причината не е една... Гледаме напред, нищо фатално не е станало. Да се надяваме, че Аспас, Алберто, Илори, Суарез и останалите ще се разиграят в най-скоро време... а именно - следващия мач!
Последна промяна от WTF!? на 21 сеп 2013 22:28, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 21 сеп 2013 22:15

[offtopic]Пичове айде малко по сериозно би трябвало да сте свикнали вече.... един загубен мач и вдигнахте аларма до небето ! какви фенове на Ливърпул сте вие ?! отбора се подкрепя и в трудните моменти ;) като искате отбора ви да бие всеки мач станете фенове на Барселона или Реал... нищо не е загубено сезона тепърва започва за пореден път ще повторя ,че титлата е абсурд !!!! сигурен съм ,че някой ще попита защо... еми отговора ви беше в мача днеска :roll: просто нямаме дълга скамейка като Сити ,Челси .... и като се контузи един важен играч няма кой да го замести се пак съм сигурен ,че ще завършим в 4-ката на пук на всички хейтъри и критици на Брендан;)[/offtopic]

milka

Мнениеот milka » 21 сеп 2013 22:25

Всяко чудо за три дена дет се вика .
Първите ви три мача бяха голяма мъка , ама бяха взети с голям късмет .

Вече се вижда ,че Ливърпул не е нищо впечатляващо до тук .

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 21 сеп 2013 22:31

we are the champions написа:[offtopic]Пичове айде малко по сериозно би трябвало да сте свикнали вече.... един загубен мач и вдигнахте аларма до небето ! какви фенове на Ливърпул сте вие ?! отбора се подкрепя и в трудните моменти ;) като искате отбора ви да бие всеки мач станете фенове на Барселона или Реал... нищо не е загубено сезона тепърва започва за пореден път ще повторя ,че титлата е абсурд !!!! сигурен съм ,че някой ще попита защо... еми отговора ви беше в мача днеска :roll: просто нямаме дълга скамейка като Сити ,Челси .... и като се контузи един важен играч няма кой да го замести се пак съм сигурен ,че ще завършим в 4-ката на пук на всички хейтъри и критици на Брендан ;)[/offtopic]

ами тази реакция е поредното доказателство че криво я разбираме тази игра по нашите географски ширини. точно тези, които се изкарваха големи фенове на отбора, даваха ми всевъзможни епитети и ме изкарваха че съм по-голям фен на една конкретна личност отколкото на Ливърпул, сега са първите които почнаха да плюят по отбора и по новия ни мениджър. междудругото те бяха и първите, които почнаха да плюят и по адрес на предишния ни мениджър. това е поведението на тези "велики", "световноизвестни" фенове на Ливърпул, които разбират играта повече от всички други фенове на отбора по света и всичките ни мениджъри в историята взети заедно ;)

WTF!?

Мнениеот WTF!? » 21 сеп 2013 22:35

Ама чакай малко, за какво плюене лаете всички??? Айде, не бъдете чак такива разбирачи. Най- нормални човешки реакции са това... Отбора загуби, радостни ли да са сме? Вие, щом смятате си се радвайте, аз мисля че е съвсем нормално да има недоволство и критика! Сигурно тези, който си тръгнаха от Анфийлд предварително са идиоти - трябваше да седят и да купонясват от кеф с оглед играта и резултата :!: :?: :roll:
Последна промяна от WTF!? на 21 сеп 2013 22:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 21 сеп 2013 22:39

Специално тоя мач ако ще и Моу да ни беше мениджър нямаше да го спечелим :mrgreen: типичен мач за Ливърпул срещу ''среден отбор'' не вкараме ли ранен гол мача отива по дяволите,ама се пак ако съдията беше свирил дузпата в края мача ставаше съвсем друг ,ама по добре ,че не я свири този мач трябва да ни е обица на ухото сега ако не се лъжа в ВЛ пак имаме следващите 2-3 кръга мачове с такива отборчета които уж са лесни за преодоляване .... това ме плаши малко ,ама както и да е Суарез се завръща дано помогне и да няма издънки.

Върни се в “Ливърпул”