gogovcite написа:PeterForsberg написа:Сега няколко неща за начало.В Ливърпул пристигнах вторник около 18 часа,настаних се в приличен хотел на 50 метра от Лайм Стрийт Стейшън/спирка на гарата/ и на другия ден бях на стадиона.Стига се с автобус номер 17 и 26/27.Има си хубав фен шоп точно под Копа,там е и статуята на великия Бил Шанкли.Бях в музея,като след посещението в него/влиза и посещение на стадиона,но понеже беше мачдей,не се влизаше в съблекалните/ се издава сертификат,на който има автографи на настоящите ни играчи.Та на другия ден беше и мача.Доста неща мога да кажа за Анфийлд/вчера бях на Етихад и Олд Тойлет/,уникален стадион с велика история,но със съжаления трябва да отчета,че през последните две години изоставаме сериозно.Скъмчестър имат много по-модерен стадион,кафето им е по-ново и като цяло базата е по-модерна.Смешно е нашите 5 КЕШ-а да са наблъскани в една стаичка на музея,бил съм в музея на Барса и те от всеки КЕШ си правят самостоятелна галерия с история,снимки,видео.Хубаво е,че ФСГ са взели предвид новостите и отскоро в центъра на града/точно до кръговото на автобусите/ имаме страхотен феншоп,който работи супер добре.Но на Анфийлд трябват промени,заобикалящия го квартал е мега криминален,има къщи,в които
няма дори ток,а живеят хораи това на 50 метра от стадиона,седалките са доста стари,а за да има по-голяма бройка хора,седим много близо един до друг и реално ако сте по-здрави и едри момчета си блъскате кракара и рамената и нямаш лично пространство.Хубавото е,че на нашия мач с Норич имаше основно местни хора,някои скандинавци,докато на скъм-а около стадиона 80% от посетителите бяха индийци,пакистанци,китайци/японци и т.н.
Преди и след мача с канарчетата изпих доста бири в местни кръчми като ''Клауд,''Сандънс/уникален пъб на 50 метра от бензиностанцията,която е до ''Анфийлд'' с над 6 галерии,в който след мача имаше над 400 човека,а чух,че след големи дербита събирала над 600 души/ и си говорех с доста от феновете.
Четох и последния брой на ''Ливърпул мегазин'',където имаше голямо интервю с Роджърс и Стърлинг.Та за някои неща съм съгласен с феновете,но за други не.За повечето най-добрия ни защитник е Агер,а Сако/цитирам един 65 годишен дядо,бил по-бавен и от него/.За Флано цари мнението,че това ще е новия Джейми Карагър/поне не може да му се отрече характера на младото момче/.Относно Джо Алън и Стърлинг дори на стадиона чух поне 10 пъти следните викове/''not strong enough''/.Джо Алън лично аз го харесвам и считам,че има потенциал и не случайно появата му в титулярите донесе 2 добри победи.Местните считат,че играе с наведена надолу глава и е пребледнял още от съблекалнята,а точно обратното мислят за Алберто,който играел с високо вдигната глава според тях е нешлифован диамант.За Суарес и Коутиньо няма какво да говорим,само ще кажа,че на загрявката преди мача двамата си я разцъкваха единствено помежду си и правеха невероятни неща.За Хендо мненията са силно поляризирани,но витаят до идеята,че този сезон ще е решаващ за бъдещето му.Тук само ще споделя,че в интервю с Роджърс в списанието му бе зададен въпроса кои играчи са прогресирали най-сериозно откакто той е в клуба.споменатите имена бяха три-Джерард,Шкъртел и Хендо...Всеки сам да си прави изводите.
Относно безконечното цъкане пред нашия пеналт,което мен ме вбесява,БР заяви,че той ще продължава с този стил и за него ще играят хора,които имат кураж да поемат топката пред собствения си пеналт и да я отиграят с къс пас към свободен съотборник,а не с дълго подаване.
Относно мача-предполагам,че повечето сте го гледали,но геният на Суарес блесна с пълна сила.Първият и третия му гол бяха световна класа,а втория и четвъртия си бяха приосто класа,плюс асистенция за Стърлинг.За него Роджърс каза,че няма да ходи под наем,но заяви,че Илори и Айби ще трябва да заминат да играят под наем.Особено за младия англичанин Брендо отдели доста добри думи.
Ако искате да питата за нещо,давайте.Впечатления събрах достатъчно
П.С. бях на Мейн Станд близко до едната от двете колони,които я поддържат,но същевременно пречат за добрата видимост.
Здрасти, аз ходих на мач на Анфийлд, когато играха с ЦСКА. Това, което най-много исках да преживея беше да слушам песните на Коп-а. За съжаление не се получи, щото ЦСКА взеха че биха, а и мача беше решен в полза на Ливърпул още в София и не се получи атмосферата, която очаквах. Ти успя ли да напра,виш клипчета с песни и атмосфера от стадиона? Ако си направил и мислиш да ги качиш някъде, дай линк.Поздравления! Сигурен съм, че ще помниш винаги този мач и емоциите от него.
Ще го помня,мейт,сигурно е
 .Относно атмосферата,тази в Премиършип е специална и е много по-различна от евромачове с български отбори/без да звучи грубо,но за скаусърите тези мачове не са приоритет/.Атмосферата беше добра в началото и след головете,в доста от другото време се усещаше напрежение.Говорих си с хората и те споделяха,че вече я няма убедеността,че можем да бием всеки,тепърва сега я градим и се справяме добре засега.Хората критикуваха най-вече Стърлинг и Алън,но без да обиждат или освиркват,просто коментари.Лично аз считам,че уелсецът с подходящо налагане и като натрупа увереност,ще бъде много полезен за отбора.Сега при травмата на Стиви очаквам Джо да излезе на сцената.Но хората в града искат трофеи и успехи и им е много кофти от хегемонията на скъмс.След края на мача диктора каза резултатите от другите срещи и за накрая остави този от Манчестър.Като каза резултата,избухна брутален подигравателен смях на целия стадион,трябва да се чуе,не мога да го опиша
.Относно атмосферата,тази в Премиършип е специална и е много по-различна от евромачове с български отбори/без да звучи грубо,но за скаусърите тези мачове не са приоритет/.Атмосферата беше добра в началото и след головете,в доста от другото време се усещаше напрежение.Говорих си с хората и те споделяха,че вече я няма убедеността,че можем да бием всеки,тепърва сега я градим и се справяме добре засега.Хората критикуваха най-вече Стърлинг и Алън,но без да обиждат или освиркват,просто коментари.Лично аз считам,че уелсецът с подходящо налагане и като натрупа увереност,ще бъде много полезен за отбора.Сега при травмата на Стиви очаквам Джо да излезе на сцената.Но хората в града искат трофеи и успехи и им е много кофти от хегемонията на скъмс.След края на мача диктора каза резултатите от другите срещи и за накрая остави този от Манчестър.Като каза резултата,избухна брутален подигравателен смях на целия стадион,трябва да се чуе,не мога да го опиша  
 Иначе странно или не,но феновете считат,че Аспас ще бъде добър футболист за нас и го харесват