Мнениеот PlamenZ » 20 окт 2025 10:01
Псоледните изречения от мението ми от 6.10.2025 в темата за мача с Челси - "А сега бием с класа, падаме с клизма, като при всички случаи игра няма. По пътя на логиката, излиза, че класа и клизма са синоними... Дано да греша, но ни чака сезон на клизми от класа..." . Продължавам нататък, дотук не греша, пак ни направиха клизма, ама готина, с Голямата глава (точно тоя паляк да ни вкара за 2-1...). Изключая дреболии, които се случват мач за мач, през последните години има два момента, при които ми е светвала червената лампа. Такива, дето биха повлияли и то негативно на десетки и стотици мачове.
Първият - когато Клоп стана жертва на собствения си успех, шампион 7 кръга преди края. Тогава Клопо казваше, че въпреки силния сезон и отбор, трябват лятни трансфери, да освежава, надгражда, да има широчина и т.н. Тогава собствениците се изказаха - Аааа, следващия сезон Лалана ще е оздравял от контузията, те ти трансфер, те ти широчина в средата... Какво ли са мислили? Че с отбор, дето е станал шампион 7 кръга преди края, дори и карък да ни понатисне, ще станем шампиони някъде 3 кръга преди края, пък и Лалана все пак ще е на линия... И впоследствие, мъчиха Клопо да прави боя с пръдня. Е, той не е имал 4 загуби подред, защото наследи в средата на сезона един отбор със звезди като Миньоле, Клайн, Ловрен, Морено, Джо Алън, Лейва, Джордън Айб, Бентеке, Стъридж...дето всички всички заедно струват по-малко от Вирц, а тези, които напуснаха Ливърпул направиха такива кариери, че за да ги видиш, ти трябва заповед за ексхумация...Да, имаше един, дето му забравих името и прогресира до резерва в Арда Кърджали, факт!
Вторият - не мога да цитирам точно, ама Слот след мача с Челси (а и 1-2 пъти след някои от предишните мачове), се изказваше нещо от сорта - "второто полувреме заиграхме, създадохме много положения, за повече от 1 гол, ама последния пас малко куцаше и т.н." Демек, вярва си, че играеме ДОБРЕ и само някакъв чутовен малшанс ни пречи... Та голямата ми червена лампа сега е, че ако тоя Слотчо, наистина си вярва на оптимистичните приказки и анализи на играта, нищо добро не ни чака, защото той няма нужда (и не може?) да променя нещо в такава добре смазана машина, която ей сега, от следващия мач ще наниже 20-25 поредни победи и ще отчая конкуренцията. А ние играем така - по 70 минути се пипаме пред публика, след това грандизони смени, с които се изсипва всичко офанзивно на терена и докарваме до някаква схема (ако има такава изобщо) 3-2-5, която съм виждал само веднъж в световната история, като тактиката на чичо Пенчо през 1993, по-конкретно когато бихме Франция и се класирахме за СП в САЩ. Тогава , след мача някакъв журналист попита Петьо Александров, какви напътствия му е дал Пенев, когато го вкара към края на мача - "Влизай и обръщай мача!"- тактическа насока ала Пенев, цитат П. Александров :-) Та и на Слоти тактиката му е такава, играчите все едно вчера са се видяли за първи път... НО, щом това му харесва, аз сериозно се притеснявам...за втори път от близо 10 години...
Какъв Х, бе? Х... не ставай смешен имаме 17 точни удара от който 11 точни! Те имат 1