Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот Red_Neck » 24 сеп 2025 11:17

bubka написа:Не го мислете много тоя казус - каквато и да е собствеността на стадиона, то той е изцяло зависим от това ЦСКА да играе на него и по възможност да е топ отбор, с което да привлича публика. Каква ще му е печалбата на еди кой си, ако никой не играе там и не се пълнят магазините и заведенията покрай това. Кой ще играе там, освен ЦСКА, няма кой.
Така че, който и да е собственик, иска, не иска, ще има интерес ЦСКА да се развива чисто футболно и да си пълни стадиона.

Масовата грешка на всички (в това число съм и аз) е, че се опитваме да мислим рационално.
Т.е. ние не допускаме, че някой ще инвестира в спортно съоръжение за да не изкарва пари от него.
Да де, ама това което евентуално би изкрал Шефа (ако той наистина стои зад проекта) е буквално жълти стотинки в сравнение с основния му бизнес. Само покрай хазарта (хардуер и залози) оборотите му са по няколко милиарда годишно. Напомням, че говорим за сфера, в която печалбите са над 50% от оборота. Кое се предполага да е приоритет - запазване на хазартния бизнес или евентуални доходи от спортно съоръжение и футболен клуб? В този ред на мисли, колко ФК-та в Европа са на печалба?
Другото което ме притеснява е, че Шефът е в голямата игра от доста години и чака да наближи 70-те за да се захване с ФК, ... изглежда нелогично. Ще поживеем, ще видим, но предвид това което се случва с клуба в спортен план ме прави огромен скептик.
Та инвестицията в спортни съоръжения съвсем спокойно може да е схема, а може и да е такса към някой (било то "спокойствие" за да върви хазарта, било то за опраскването на Чери и преразпределението на неговия дял, включително придобиването на телефонната палата от синдик за смешните 22 млн.).
Разбира се, че може и всички тревоги да са напразни и Шефът и брат му просто да са решили да си ги премерят с братята от Разград, ....... но някак не ми излизат от главата 2 думички - "София Ленд".
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 24 сеп 2025 11:38

MASTER_COOL написа:Форума ни се превърна в ресторант с едно ястие - "ОТРОВА" със съставки (спорове, негативни емоции, манипулативни теории, хейт, обиди и огромно количество комплекси за малоценност )
Не, Благодаря !
Докато в това състояние се намира общност ЦСКА : Никога, абсолютно никога няма да тръгнем нагоре отново.

Нека има спорове, само да се спазва добрия тон.

Аз за отбора не се притеснявам. Ако собствениците са със сериозни намерения, ще намерят правилния път. На всеки се случва да сгреши.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 24 сеп 2025 11:53

Red_Neck написа:Някои колеги тази нощ не са спали :)))))
Явно голям катарзис е споходил дребните им душички и рязко обърнаха палачинката. Добре, че архивите са тук!

Датата е 8 юли 2025, а повода за опашатата лъжа на колегата-специалист по лъскане на имидж е мое мнение с което алармирах, че за по-малко от 2 години хората на Шефа са генерирали огромни загуби и капиталът на дружеството с което оперира КЛУБА е вдигнат със 62 000 000 лева!
Red_Neck написа:
ivo55 написа:Подчертавам, че ЦСКА ще бъде 50% собственик на стадиона и Панчарево, включително на земята. Вече няма да сме наематели или концесионери. И 100% собственик на новата база на децата, за която са тези 25 милиона. Счетоводно тези пари ще бъдат изхарчени, да, но не загубени, а трансформирани. Това са много сериозни активи и в никакъв случай не са загуби.

Благодаря, но съвсем леко, но пък целенасочено заблуждаваш.
"ПФК ЦСКА" ЕАД не е и няма да бъде СЪ/собственик ни на стадион, ни на бази!
Към днешна дата СЪ/собственик е "АРЕНА ЦСКА" ЕООД, която е собственост на Папаза или който там стои зад него.
Казвам го не за да провокирам, .... а за да информирам.
ПФК ЦСКА ЕАД беше СЪ/собственик до средата на ноември 2024!!!!
... и чак след това капиталът на ЦСКА бе вдигнат от 40 на 87 000 000, ... с чисто счетоводни техники и добри помисли, разбира се :))))

Поредният мазен опит за манипулация оставам без коментар!
Иво, точно ти ли ще "обясняваш" процесите в и около клуба?

Кажи честно, колко см. е високо челото ти?
Кое не разбра, ПФК ЦСКА АД и АРЕНА ЦСКА и двете са собственост (едното 50% е на държавата заради апортната вноска) на Фонд Спорт ООД. Всичко това е 100% собственост на Папазки. Ти ако си с някакви проблеми, споделяй, за да се отнасяме по-специално с теб ...
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 24 сеп 2025 12:04

55, никой не спори, че Папазки или Фондацията притежават и клуба, както и 50% от стадиона! Въпросът е, че стадионът вече не се води към клуба, а са отделни обекти! И не се знае в бъдеще какво ще направи Папазки или Фондацията с тази им собственост?! ;) :)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 24 сеп 2025 12:42

Успех на Ицо Янев! Дано успее и да има подкрепа от ръководството. P.S - Керкез е искал да напусне още след подготовката в Словения защото е знаел накъде отиват нещата. Нога който толкова критикувахме е предлагал футболисти и треньори с връзките които има, обаче някой мръсно е отрязал всичките му мераци. Никой не го е бръснал за слива в клуба и затова сам е напуснал. Дано са си взели поука шефовете

dedko2022
Контакти:

Мнениеот dedko2022 » 24 сеп 2025 12:52

Жал ми е за Янев, че идва в такъв момент в клуба. Ако няма тотална промяна в управлението, Ицо просто ще бъде поредният похарчен треньор, а управлението на принципа проба-грешка и безогледното харчене на милиони ще вкара клуба в едни други филми, откъдето излизането ще е много болезнено.
Успех на Ицо и дано ни донесе радостите и положителните емоции, които ни носеше, когато бе треньор на отбора във В група!

П.П На Иво му пожелавам да открие всички врагове с партиен билет, които така упорито търси от доста време.
Последна промяна от dedko2022 на 24 сеп 2025 16:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 24 сеп 2025 13:02

Red_Neck написа:
bubka написа:Не го мислете много тоя казус - каквато и да е собствеността на стадиона, то той е изцяло зависим от това ЦСКА да играе на него и по възможност да е топ отбор, с което да привлича публика. Каква ще му е печалбата на еди кой си, ако никой не играе там и не се пълнят магазините и заведенията покрай това. Кой ще играе там, освен ЦСКА, няма кой.
Така че, който и да е собственик, иска, не иска, ще има интерес ЦСКА да се развива чисто футболно и да си пълни стадиона.

Масовата грешка на всички (в това число съм и аз) е, че се опитваме да мислим рационално.
Т.е. ние не допускаме, че някой ще инвестира в спортно съоръжение за да не изкарва пари от него.
Да де, ама това което евентуално би изкрал Шефа (ако той наистина стои зад проекта) е буквално жълти стотинки в сравнение с основния му бизнес. Само покрай хазарта (хардуер и залози) оборотите му са по няколко милиарда годишно. Напомням, че говорим за сфера, в която печалбите са над 50% от оборота. Кое се предполага да е приоритет - запазване на хазартния бизнес или евентуални доходи от спортно съоръжение и футболен клуб? В този ред на мисли, колко ФК-та в Европа са на печалба?
Другото което ме притеснява е, че Шефът е в голямата игра от доста години и чака да наближи 70-те за да се захване с ФК, ... изглежда нелогично. Ще поживеем, ще видим, но предвид това което се случва с клуба в спортен план ме прави огромен скептик.
Та инвестицията в спортни съоръжения съвсем спокойно може да е схема, а може и да е такса към някой (било то "спокойствие" за да върви хазарта, било то за опраскването на Чери и преразпределението на неговия дял, включително придобиването на телефонната палата от синдик за смешните 22 млн.).
Разбира се, че може и всички тревоги да са напразни и Шефът и брат му просто да са решили да си ги премерят с братята от Разград, ....... но някак не ми излизат от главата 2 думички - "София Ленд".

Мисля, че идеята на Биг Бос е още да се разшири. И затова са тези контакти със Сити груп, Милан, шейх Мансур.
Стадионът и клубът вероятно да му служат за лице, макар че в днешното състояние на отбора, това по-скоро е антиреклама.
Не знам дали няма да се опита да продаде клуба на Сити груп след завършването на стадиона - клуб с национално значение, нов стадион, много фенове. Много ми е любопитно как ще се казва стадионът?

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 24 сеп 2025 13:13

soilwork написа:Успех на Ицо Янев! Дано успее и да има подкрепа от ръководството. P.S - Керкез е искал да напусне още след подготовката в Словения защото е знаел накъде отиват нещата. Нога който толкова критикувахме е предлагал футболисти и треньори с връзките които има, обаче някой мръсно е отрязал всичките му мераци. Никой не го е бръснал за слива в клуба и затова сам е напуснал. Дано са си взели поука шефовете

Еххх тоя Стойко Сакалиев :lol: :lol: :lol:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 24 сеп 2025 13:15

djd написа:Стадионът и клубът вероятно да му служат за лице, макар че в днешното състояние на отбора, това по-скоро е антиреклама.
Не знам дали няма да се опита да продаде клуба на Сити груп след завършването на стадиона - клуб с национално значение, нов стадион, много фенове. Много ми е любопитно как ще се казва стадионът?

Истинската цел на Папазки е имидж и реклама !
Производител топ 5 в света на казинно оборудване.
Абсолютен лидер в Лас Вегас :idea:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 24 сеп 2025 13:18

CSKA 78 написа:55, никой не спори, че Папазки или Фондацията притежават и клуба, както и 50% от стадиона! Въпросът е, че стадионът вече не се води към клуба, а са отделни обекти! И не се знае в бъдеще какво ще направи Папазки или Фондацията с тази им собственост?! ;) :)

Ти на кое казваш клуба? Защото според мен там някъде настъпва вашето объркване.
Както вече поясних подробно, ФИФА изрично казват че футболен клуб е = фенове + стадион + фланелки + историческите постижения + детско юношеската част + треньори + ветерани и някъде накрая в това уравнение е търговското дружество (компанията) която ползва клуба, за да сключва сделки. И ФИФА многократно, мотивирано и писмено, с окончателно влезели в сила решения, е посочвало, че фалирането на дадено търговско дружество, не води до изчезване на клуба и е напълно възможно клубът да почне да оперира с друго търговско дружество, когато сключва сделки.

Ако ти или някой твърди, че това не е така, значи твърдите, че ЦСКА не съществува ... защото ние сега работим с ново търговско дружество, предното фалира и вече е заличено от Търговския регистър.

Та не разбрах каква е драмата, с кое търговско свое търговско дружество сем. Папазки инвестират в стадиона и го притежават на 50%. И не разбрах какво ви притеснява това, че стадиона се води на Арена ЦСКА, а клубът се води ПФК ЦСКА АД, като и двете фирми са дъщерни (100% собственост) на фирмата Фонд Спорт, която си е на Папазки.

А най-интересното е, че това е схема направена от Ганчев и Инджов, това са техни фирми, които към днешна дата са вече на Папазки. Нещо не става ясно защо първо считате, че това има някакво значение, и второ защо избягвате факта, че това са сделки сключвани от Ганчев и Инджов, а не от Папазки.

Казвате, че е проблем, ама нито дума защо, и нито дума за това, че всъщност това е конструкция, създадена от Ганчев и Инджов. И договорите с държавата пак са договаряни от тях.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Върни се в “ЦСКА”