PFC Litex написа:mistreated:
1. В Литекс няма толкова персонал
2. Максималният осигурителен праг в 2 000лв, може да получаваш 20 000, но осигуровки се плащат върху 2 000
3. Не всички в Литекс получават големи заплати или според и шофьора взема 5 000 на месец
Пишете по инерция в повечето случай без да сте запознати с материята. Аз също не съм запознат и за това по тези въпроси няма как да дам някакво обективно мнение.
Първо, аз съм пределно запознат с материята, защото това ми е работата.
Второ, чети какво съм ти писал по-горе, не да ми преразказваш каквото си чул от тук от там. В отчета за приходи и разходи на ЦСКА са обявени разходи за заплати 8 765 000 лв, а на Литекс 526 хил лв. Това какво общо има с осигурителния праг не разбирам?!
Трето, колко според теб е персонала и колко взимат футболистите? Приемам, че средната заплата на футболистите е 3000 лв (която естествено е далеч по-голяма, но за да ти угодя ще ти направя сметка при тази цифра). 20 футболисти (а те са повече) * 3000 лв = 60 000 лв на месец, 720 000 лв на година. И това с цифри и брой персонал далеч под реалния! Ако ми кажеш, че футболистите в Литекс взимат по-малко от тези в ЦСКА ще ти кажа, че хич не си в час.
Четвърто, дори и да приемем, че няма да има разлика в осигуровките заради максималния осиг. праг (което в случая не е вярно), то има огромна разлика в данъците, които трябва да платят футболистите върху дохода им намален с осигуровките. Тоест, ако аз взимам реално 10 000 лв, но фирмата ми декларира че взимам 1000, аз ще платя данък грубо 85-90 лв на месец. Ако обаче фирмата ми декларира реалният ми доход 10 000, аз ще трябва да платя около 1000 лв данък на месец. Е кой пак лъже държавата, ЦСКА или Литекс?!
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...