kiko75 написа:ремонта е направен от томоф просто сега ще го признаят за разход за да ни дадът концесия
До колкото видях, става въпрос за проект по ремонта на козирката, а не за извършен вече ремонт.
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
kiko75 написа:ремонта е направен от томоф просто сега ще го признаят за разход за да ни дадът концесия
msm написа:PFC Litex написа:Всичко зависи от това какво е договорено, защото много често се случва да пише "всякакви ремонти и подобрения остават за сметка на наемателя".
Тук Държавата е наемодател и те трудно ще се прекарат, повярвай ми
Защо винаги трябва да има прекарани? Фирмата извършител на ремонта( проекта) си казва цената, Титаните я плащат за което получават фактура, а министерството я одобрява и приспада от задълженията. Къде е прецакването? Иначе, по-принцип винаги има недоволни, но така е в бизнеса.
Живко6461 написа: Защото в България нещата стават по-различно. Фирмата (в случая може би "Титан") плаща и представя фактура, министерството я одобрява и (евентуално в случая) приспада от задълженията. Твърде често сумата от фактурата е много по-голяма от реалната цена на извършения ремонт. И "оная страна, прекараната" е държавата. Може би разсъждавам така защото не разбирам от бизнес. Уверявам те, не е защото става въпрос за ЦСКА.
msm написа:kiko75 написа:ремонта е направен от томоф просто сега ще го признаят за разход за да ни дадът концесия
До колкото видях, става въпрос за проект по ремонта на козирката, а не за извършен вече ремонт.
PFC Litex написа:vaskonti написа:2. Ремонт на нещо чуждо се прави когато парите бъдат прихванати от задълженията. Ако аз съм под наем в апартамент и му направя ремонт, стойността му ще се приспадне от наема.
Всичко зависи от това какво е договорено, защото много често се случва да пише "всякакви ремонти и подобрения остават за сметка на наемателя".
Тук Държавата е наемодател и те трудно ще се прекарат, повярвай ми
левскар07 написа:И на мен не ми става ясно - хем са изплатени 300 000, хем ще се приспадат от евентуален ремонт на козирката.
Потребители, разглеждащи този форум: drvasko98 и 13 госта