Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола призна, че има амбиции да работи в Англия.
Запитан дали би искал да практикува професията си на Острова, той заяви: "Като футболист исках, но не бе възможно. Сега обаче не бих го изключил. Не е нещо, което съм планирал, заради особеността на този вид работа. Знам, че няма да съм тук вечно, нито дори за много години".
"Не искам обаче да изключвам тази възможност, въпреки че не е нещо, което планирам в момента", добави Гуардиола. Челси имаше желание да привлече Гуардиола в миналото. Арсенал и Манчестър Юнайтед също се свързват с него като дългосрочен заместник на сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер
http://gong.bg/view_article.php?article_id=175899
Това не ми харесва, но ест не зависи от нас феновете на Барса. Иска ми се и ние да имаме треньор, който да остане начело на клуба поне 10 години, както са САФ и Венгер в МЮ и Арсенал. В момента повечето от критиците на Пеп използват като най-силен довод срещу него, че той е наследил готов състав от Рийкард, и че успехите на Барса на са плод на труда на Гуардиола, а просто естествен резултат вследствие на отличните играчи,с които разполага. Ако Пеп остане достатъчно дълго начело на клуба ни ще можем ясно да видим кой е крив и кой е прав! Другата причина поради, която не искам Пеп да ни напусне е, че в който и клуб да отиде той ще е опита да наложи там нашият стил на игра! Стила, който е до болка познат на Пеп още от годините му в Ла Масия и после, докато беше играч под ръководството на Кройф! Някак си не ми се иска този стил на игра да виждам в други отбори! Това си е нашият стил и точно той прави Барселона толкова уникална! С други думи, наречето го ревност!

В същото време Пеп и да отиде в Англия, за да успее да наложи този стил и той да донесе същите резултати... ще му трябват поне 10 години, може би 20! Все пак той сега използва основата положена от Кройф, а ако Пеп иде другаде... ще му се налага той самият да полага тези основи и най-вероятно след доста години някой друг ще бере плодовете на неговият труд!
Така че Пеп: Стой си удома, където си безкрайно обичан и уважаван!