"Аз мисля, че моето време като треньор на Барселона е към своя край. Аз се чувствам много добре, това е вън от съмнение. Но трябва да сме наясно, че в клубове като Барселона никога не се задържаш прекалено дълго. Ако съм на поста и догодина, това ще бъде четвърта поредна година за мене, обяви Гуардиола.
"Играчите се уморяват от треньорите и търсят нови неща. Аз същото си мислех когато бях футболист. И за мене няма проблем да напусна, защото гледната ми точка за отношенията в съблекалнята не се е променила, заявява бившият полузащитник.
Това е новина която е доста обезпокояваща конкретно за Барселона но и започва да се превръща в тенденция за повечето отбори.
За мен просто няма логика треньор превърнал се буквално в легенда след толкова много успехи да се надява един вид да остане още малко?!? Футболистите искали нови треньори уморявали се от тях???-това ми звучи много наивно след толкова успехи да се умориш от треньора си! То по тази логика сър Алекс трябва да е втръснал на всички в клуба но както се вижда дори е подкрепян още повече и изобщо няма никакви съмнения при него!!
Защо според вас в последните години дори и да спечелиш много отличия с даден отбор някак си им писва отегчават се треньорите и започват да говорят за напускане!?-ето Моуриньо в Интер ван Гаал още миналата година заяви че ще напуска сега и Пеп -защо търсят промяна след 3-4 години това е ужасно малко време за да реализираш идеите философията си да разгърнеш всичките си приоритети напълно според мен трябва минимум 5 години че и повече!! Ето един Венгер вече 14 години води Арсенал и продължава да реализира идеите си гради нов отбор на всеки 4-5 години променя философията манталитета на играчите мотивира ги!!
Дали сър Алекс и Венгер не са последните мохикани както се казва в треньоството? Дали изобщо ще станем свидетели на мениджър който да изкара минимум 10 години в един клуб след време??
Това мен лично много ме тревожи защото когато един отбор играе добре печели трофеи той трябва да поддържа този имидж и същевременно с това да гради нови основи за следващото поколение!
Благодаря за вниманието!