То реално колко силни са Испания не е ясно. Май бяха в най- слабата група а и още не са се класирали. Иначе съм убеден че са напълно способни да изпаднат в безизходно мотане на топката подобно на отпадането им от Мароко.
Немците бяха по-добри тази вечер.
И друго- ужасно дразнещо е оставянето на играта да продължи след очевидни засади и реалната възможност някой свирчо да вдигне несъществуваща засада и да спре голова атака. На мен лично да гледам футбол все по-малко ми харесва.
ЕП 2024 (1/8-финал): Германия - Дания - 2:0 FT
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: ЕП 2024 (1/8-финал): Германия - Дания - 2:0 FT
Последна промяна от Pichichi на 30 юни 2024 00:40, променено общо 2 пъти.
Испания - Германия значи се очертава сблъсъка на титаните. Дано пак вар не ни отнеме удоволствието от играта
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER
Re: ЕП 2024 (1/8-финал): Германия - Дания, Събота от 22:00 часа
RMCF написа:Ама кой определя каква е границата между "малоумна" или не засада?
Засадата е игрово предимство. Крачка, две, три и нечестен старт спрямо бранителя. Не 3 пръста, 2 косъма или защото лакътя му бил по-дълъг и бил в засада.
Re: ЕП 2024 (1/8-финал): Германия - Дания, Събота от 22:00 часа
wolf написа:RMCF написа:Ама кой определя каква е границата между "малоумна" или не засада?
Засадата е игрово предимство. Крачка, две, три и нечестен старт спрямо бранителя. Не 3 пръста, 2 косъма или защото лакътя му бил по-дълъг и бил в засада.
Добре, а 10 пръста? 20? 30? Нали все някъде ще спре тая граница и пак ще има спорове дали е бил в засада 30 или 31 сантиметра. Няма оправия, затова всяка една засада трябва да се свири, била тя и 1 сантиметър.
-
ElCapitana_Puyol
Нали щяха да променят правилото за засада, за да се толерира нападателния футбол. Тогава подобни засади че пръста му бил по-напред е абсурдно да се свирят !
Рашка капут, Буданов салют ! 
Точно това е проблемът, където и да се сложи границата все ще има недоволни. Та май е по-добре да остане правилото както си е. И на мен не ми харесва такова отсъждане с 5 сантиметра като днешното, но пък ако признаят подобен гол срещу мой отбор заради това че нападателят е "нямал предимство" също не би ми харесало.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

ElCapitana_Puyol написа:Нали щяха да променят правилото за засада, за да се толерира нападателния футбол. Тогава подобни засади че пръста му бил по-напред е абсурдно да се свирят !
Същото ще е, просто тогава ще гледат дали са отделени с 1 сантиметър или не. Пак казвам, няма оправия освен всяка една засада да се свири.
- Udoji90
- Контакти:
Аз лично нямам проблем дори за 1 милиметър да е засадата. Щом може да се види, нека се отсъжда. В противен случай, ако трябва да се разсъждава колко сантиметра реално дава предимство на атакуващия играч, би било още по-субективно.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Аз лично съм за свирене и на всяка игра с ръка в наказателното защото теорията: естествено или не положение на ръката; можел ли да избегнеш контакта или не; увеличаваш ли обема и т.н.т. е просто смешно. Един съдя свири с/у теб дузпа в следващия мач не ти дават такава заради друг съдя и отпадаш. Ако свирят всичко и голове ще има повече. Иначе засадите нека си ги свирят но да решат винаги ли се доиграва положението или се вдига на момента.
Pichichi написа:Аз лично съм за свирене и на всяка игра с ръка в наказателното защото теорията: естествено или не положение на ръката; можел ли да избегнеш контакта или не; увеличаваш ли обема и т.н.т. е просто смешно. Един съдя свири с/у теб дузпа в следващия мач не ти дават такава заради друг съдя и отпадаш. Ако свирят всичко и голове ще има повече. Иначе засадите нека си ги свирят но да решат винаги ли се доиграва положението или се вдига на момента.
Не е така, ще има умишлено търсене на контакт и защитниците ще бягат и пазят с ръце зад гърба само и само да няма дузпа което им нарушава баланса