От Арсенал до Касъмпаша

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Краставичарят Ганчо
Контакти:

Re: От Арсенал до Касъмпаша

Мнениеот Краставичарят Ганчо » 18 май 2010 11:17

Madridist написа:
Краставичарят Ганчо написа:Аз не разбирам защо е това тръшкане! Турското първенство е много по-силно от нашето, така че това е крачка напред за Сърмов и Хичо. Аз дори се очудих, че Касъмпаша ги иска.
А защо турското първенство е по-силно от нашето? По простата причина, че Турция има 70 млн. население, а ние сме малко над 7 млн.! Както сме талантлив народ, ние ако бяхме 70 милионна държава щяхме да имаме поне една световна титла на национално ниво и поне 2-3 спечелени шампионски лиги на клубно ниво.

Това с населението не може да е оправдание,защото тогава Китай и Индия, където населението общо е около 2,5 милиарда трябва да са на всяко световно минимум на полуфинал и да имат вече няколко Златни топки. Или защо Кипър,който по население е колкото половин София ни опука с 4-1. Според мен проблема на е е в броя на населението, а другаде :roll:

Точно в броя на населението и причината. Индия и Китай са неуместни примери, защото футбола там не е популярен. Вижте Германия и Австрия! И в двете държави живеят немци и футбола е еднакво популярен. Но колко успехи има 80-милионна Германия и колко 8-милионна Австрия! Много по-лесно е когато избираш таланти от 10 пъти по-голямо население. Малките държави могат да направят някой фойерверк, ако случат на добро поколение, но не и да бъдат постоянна футболна сила!
На стар краставичар краставици не продавайте !

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 18 май 2010 11:26

Ами Холандия е футболна сила, а е не повече от 16 милиона. И пак ти давам пример с една държава като Кипър,която по население е около 800 000. Две години подред участници в ШЛ, националния им отбор от година на година расте. Съгласен съм,че населението е важен фактор, но според мен не е основен ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Краставичарят Ганчо
Контакти:

Мнениеот Краставичарят Ганчо » 18 май 2010 12:11

Madridist написа:Ами Холандия е футболна сила, а е не повече от 16 милиона. И пак ти давам пример с една държава като Кипър,която по население е около 800 000. Две години подред участници в ШЛ, националния им отбор от година на година расте. Съгласен съм,че населението е важен фактор, но според мен не е основен ;)

Броят на населението не е единствения фактор, но е един от най-важните. Другите са стандарта на живот и това дали футбола е популярен. Кипър продължава да бъде футболно джудже и може да постигне само отделни проблясъци като победата над България. И въпреки, че ги хвалиш те завършиха далеч след нас в класирането в групата и не се класираха за световните финали. И никога няма да се класират именно, защото са държава джудже. А клубните им отбори напреднаха малко, заради високия стандарт на живот и парите, които се наливат във водещите клубове. И въпреки това клубния им коефициент продължава да е по-нисък от нашия.
Ако ние бяхме 70-милионна държава като Турция щяхме да имаме поне 4-5 града като София плюс един 10-милионен мегаполис. Е, тогава и стадионите щяха да са пълни, конкуренцията по-голяма и успехите също. Ние сме по-футболна държава от Турция, но страдаме от това, че сме малка държава и имаме сравнително нисък стандарт на живот!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 18 май 2010 12:24

Краставичарят Ганчо написа:
Madridist написа:Ами Холандия е футболна сила, а е не повече от 16 милиона. И пак ти давам пример с една държава като Кипър,която по население е около 800 000. Две години подред участници в ШЛ, националния им отбор от година на година расте. Съгласен съм,че населението е важен фактор, но според мен не е основен ;)

Броят на населението не е единствения фактор, но е един от най-важните. Другите са стандарта на живот и това дали футбола е популярен. Кипър продължава да бъде футболно джудже и може да постигне само отделни проблясъци като победата над България. И въпреки, че ги хвалиш те завършиха далеч след нас в класирането в групата и не се класираха за световните финали. И никога няма да се класират именно, защото са държава джудже. А клубните им отбори напреднаха малко, заради високия стандарт на живот и парите, които се наливат във водещите клубове. И въпреки това клубния им коефициент продължава да е по-нисък от нашия.
Ако ние бяхме 70-милионна държава като Турция щяхме да имаме поне 4-5 града като София плюс един 10-милионен мегаполис. Е, тогава и стадионите щяха да са пълни, конкуренцията по-голяма и успехите също. Ние сме по-футболна държава от Турция, но страдаме от това, че сме малка държава и имаме сравнително нисък стандарт на живот!

Хората в Турция, ходят на мачове, не защото са много по-население, а просто,защото има перфектни условия на стадионите и е истинско удоволствие да идеш на мач. А тук, няма къде да си паркираш колата, няма къде да седнеш-навсякъде скали, тоалетни няма, в краен случай една химическа, която е за жени и мъже :| И стандарта не може да ни е оправдание, билет за мач струва колкото кутия цигари ;) .
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
makaveli_rip
Контакти:

Мнениеот makaveli_rip » 18 май 2010 13:32

Само като видя думата ПАША в името и ми става ясно.Къв Истанбул тия сигурно са нещо от рода на Академик (София).Трагедия да се продадеш на турците.Явно вече името ЛЕВСКИ нищо не значи ако офертата е добра и ще запълни бюджета.апосле кой ще вземат да играе няма значение тъй като в момента Левски няма пари за нито един качествен играч от БГ.

Потребителски аватар
Краставичарят Ганчо
Контакти:

Мнениеот Краставичарят Ганчо » 18 май 2010 14:45

Хората в Турция, ходят на мачове, не защото са много по-население, а просто,защото има перфектни условия на стадионите и е истинско удоволствие да идеш на мач. А тук, няма къде да си паркираш колата, няма къде да седнеш-навсякъде скали, тоалетни няма, в краен случай една химическа, която е за жени и мъже :| И стандарта не може да ни е оправдание, билет за мач струва колкото кутия цигари ;) .[/quote]

Намери кой да дадеш за пример! И колко ходят турците на мачове?! От 12 млн. мегаполис като Истанбул ходят не повече от 0,1% от населението на мачовете на Касъмпаша и по 0,2% от населението на мачовете на грандовете Бешикташ, Галатасарай и Фенербахче.
Виждам, че си им фен. Вземи по-скоро се измитай натам, за да не хленчиш тука при нас. И по възможност гледай да се заселиш някъде в Анадола, в някое градче на турско-иракската граница!

Loyalist
Контакти:

Мнениеот Loyalist » 18 май 2010 14:49

Реално погледнато Сърмов и Хичо не ставаха, и никога не са ставали за Левски.С епизодичните далечни удари на Сърмов и от части финтовете на Хичо няма как да не си резерва през годините и да запълваш дупки или да играеш защото няма друга алтернатива.Така че ,ако наистина ще вземем над 1 000 000 това е добре ,стига да не влезнат в някой джоб .

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 18 май 2010 15:07

Краставичарят Ганчо написа:
Намери кой да дадеш за пример! И колко ходят турците на мачове?! От 12 млн. мегаполис като Истанбул ходят не повече от 0,1% от населението на мачовете на Касъмпаша и по 0,2% от населението на мачовете на грандовете Бешикташ, Галатасарай и Фенербахче.
Виждам, че си им фен. Вземи по-скоро се измитай натам, за да не хленчиш тука при нас. И по възможност гледай да се заселиш някъде в Анадола, в някое градче на турско-иракската граница!

Дадох пример с Турция,защото темата е за турски отбор, самият ти говореше за Турция в няколко коментара. Ненавиждам турците заради много неща, но по отношение на спорта не мога да кажа на черното-бяло ;) . А ако говорим за проценти, положението при нас е много по зле. 2 милиона в София, на официален мач на националите ходят по 3000 души, да не говорим на повечето домакински мачове на грандовете,че положението е меко казано отчайващо. Имаше тука една статистика, че на Фенербахче средната посещаемост е ..... 45 000 души. Не хленча за нищо, гордея се че съм българин, страшно обичам страната , но мразя държавата 8-) И ми е болно, като гледам нации,които им пращахме треньори и ги научихме на правилата на футбола като Кипър и Малта, сега имат стадиони и бази,които тук само ще сънуваме и вече взехме да падаме от тях.

[offtopic]И мисля, че водим нормален разговор, не съм от хората,които обичат да спорят. Ако искаш да се караш на някой, не си уцелил въобще подходящия човек 8-)[/offtopic]

Потребителски аватар
НКВД-
Контакти:

Мнениеот НКВД- » 18 май 2010 15:21

Не мога да си позволя да правя изводи за трансфера на Хичо, без да зная що не го взеха в клубовете където беше на проби !!!!! Явно си има кусури момчето и трансфера в Труция ще е даже успех за него !

Пък и в тази криза ,дайте да видим колко продажби ще има в Европа това лято и на какви цени.
Мисля, че Левски прибира добра сума от този трансфер. Колкото до Хичо, сега ще се види дали става за голям футбол или не. Ще има възможност да играе срещу силните футболисти на Фенерите, Джим Бом и Бешикташ !!!
Звездолинчо, избърши си сополките и си припомни, че от теб се иска да вкарваш голове, а не тъпи лафове !

Потребителски аватар
Blue Mind
Контакти:

Мнениеот Blue Mind » 18 май 2010 19:11

Ахххх да не би да ''собствениците на БГ грандовете'' го прецакаха на пробите :?: :)
Изображение
Изображение
Изображение

Върни се в “Левски”