PAJO написа:
Аз понеже съм от семейство на антикомунисти патили доста от режима и в нас Лефски е едно от най-мразените неща (все пак е отбора на доносниците пратили стотицихил.хора по Белене).
А иначе е смешно да се радвате на успех 7:2 при положение, че същата година ЦСКА прави дубъл, въпрос на приоритети

[/quote]
"Колега" ето защо 7:2 е резултат най-велик на този свят:
Разгромът влиза за винаги в сърцата на сините фенове, тъй като е на връх 20 годишнината от създаването на червения клуб, а и по това време на Армията имат далеч по-силен отбор от своя съперник. Само година по-рано, ЦСКА играе полуфинал в турнира за КЕШ.[/quote]
Кирил Миланов - Байко: - През 1966 г. като играч на Марек подарявате шампионската титла на ЦСКА. - Ооо, това ми тежи още на съвестта и оттогава не съм стъпил на стадион "Българска армия". Тогава Левски водеше на ЦСКА с една точка. Сините гостуваха на Черно море, а червените - на Марек. Мачът беше уреден. Умишлено започна с 20 минути закъснение, за да знаем резултата от Варна. Титулярният ни нападател Трайчо Спасов не излезе нарочно. Аз бях само на 17, но им шибнах два гола и ги поведохме 2:0. На почивката ме извика първият секретар на партията Станоев: "Кире, недей така. Догодина влизаш войник. Оставаш в Станкето, при нас. Ще служиш в КЕЧ. Всичко сме уредили. Ние с тях не бива да се караме." По телефона разбрахме, че Левски губи. Взехме да им пускаме. Накрая биха 3:2 и станаха шампиони. С нашата аванта участваха и за КЕШ. Стигнаха полуфинал!
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .