metodito написа:@Странджа и olimpi, това като мразите някаква страна и народ съм се чудил по-национално самочувствени ли ви прави? Щото българите никога не сме били мразалянковски народ. Тъкмо напротив. Но пропагандата съм забелязал не прощава и мнозина оправдават съществуването си именно така. При някои омразата е негативно чувство, при някои положително. Обичат да мразят. Нали знаете как се определят принципно тези, които изпитват ненавист към определен етнос или народ?
Отговорът е много офф.
Аз не мразя Русия, изпитвам дълбока ненавист към сегашния режим в Русия, а и в Бг.
Имам близки приятели руснаци, работил съм там известно време, изпитвам уважение към културата, донякъде историята, научните постижения (професията ми налага да знам на доста добро руски ако искам да съм водещ в областта си и да не съм осакатен на ниво информация, просто една част от поколението колеги не знае английски, а китайски няма шанс да науча дори с жива граматика). Разбирането ми е, че ако човек има сантименти към Русия или както се казва по нашенски е русофил, въпреки че не обичам такива крайности, трябва да е антипутинист. Сегашният режим е събрал всичко най-лошо от царизма, сталинизЪма и арогатността и майцепродавството на новорусктата клика ака олигархиш (предишните поне са си обичали страната, тези я продават, но нашите наследници на БКП и носталгици по дивия соц им пляскат). Гарнирано с това, което правят в момента, което може да ни затрие като цивилзация е причината да ги наричам Мордор. Кокто по0бързо се оттърват от тези сатрапи, толкова пои-добре за всинца ни.
Колкото до Олимпий Панов, да подлъгал се е, дали от наивност или недалновидност никой не знае, забравен герой, който даже не е сколасал да участва в заговора.... но преди това е спасил Сливнишката позиция и действа решително по време на преврата. Може да се каже, че поради действията му се избегнали гражданска война и руска окупация.