Идеята Левски,отборът на народа или нещо друго

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Идеята Левски,отборът на народа или нещо друго

Мнениеот Кашчей » 01 мар 2010 18:10

Old_death написа:
от Кашчей на 28 Фев 2010 23:09

Old_death написа:
Въпросът ми е резонен,защото искам да зная пред кое посолство да се редя за гражданство!!!

Специално ти, пред сградата на ГЩ на РА, защото си армеец, почитател на отбор, създаден по съветски(сега руски) образец

Колкото вие сте армейци в момента, толкова и "Левски" са отбор на народа!

Или не разбра въпросът ми или отговорът ти е пречупен през призмата на фенството ти.ГЩ е ведомство в Република България.Левски-"отбор на народа" говори,че всички,които не симпатизират на тоя клуб не са и част от тоя народ!Щом като феновете,неподдържащи "отбора на народа" не са част от него,къде да търсим Родината си?

Кашчей написа:Хайде първо някой да ми обясни какво означава терминът "Идеята Левски".Каква идея може да бъде един футболен клуб, за да се говори за това?Малко ми е трудно да приема, че когато са го основавали са имали някаква специална идея, освен да си имат собствен клуб, с който да се афишират и да могат да си ритат топката, да участват в състезания.
Тия приказки за "отбор на народа" и "сами срещу всички" са доста смешни, защото се оказва, че който не е от "Левски" не е от народа, а всички останали са в група и не се борят помежду си, а само срещу "Левски" :mrgreen: Направо сте като в някой екшън, с източни бойни изкуства, или филм с Бъд Спенсър и Теренси Хил :mrgreen:

Ти това прочете ли го?Не за целият пост, а за маркираното те питам.

А това, че сте армейци, колкото "Левски" е отбор на народа.. дали можеш да докажеш противното.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

xWarden
Контакти:

Мнениеот xWarden » 02 мар 2010 10:58

honda написа:
защо написа:.....Общо взето и цесекари и левскари (несофийските левскари), бяха на мнение, че това са подпирани от държавата отбори, които грабят най-безогледно всичко добро, което се появи някъде в България, (с изключение, донякъде, на двата пловдивски отбора и другите два софийски).....

Mоите уважения ,но бих те помолил да подкрепиш твърденията си с факти. Защото доколкото знам почти всички легенди на "Левски" са собствени юноши - такива са Г.Аспарухов, Г.Соколов, Хр.Илиев(Патрата), С.Костов, Ст.Абаджиев(Теко), Ем.Спасов, Бисер Михайлов, Б.Михайлов, Н.Сираков, Н.Илиев, Б.Искренов ит.н. Юноши на обединения с "Левски" "Спартак"(Сф) са Ст.Аладжов,Д.Жечев и П.Панов ,които по-късно стават легенди на "Левски".
Докато от легендите на ЦСКА - М.Манолов, Ст.Божков, Г.Панайотов, Ив.Колев, Д.Миланов, К.Янев, Д.Якимов, Д.Пенев,П.Жеков,Ив.Зафиров,Б.Гаганелов, Г.Денев, Г.Велинов, Г.Димитров, Сп.Джевизов, Ст.Младенов, Цв.Йончев, Пл.Марков, Л.Пенев, Ем.Костадинов, Хр.Стойчков, Тр. Иванов -юноши на ЦСКА са само Ив.Зафиров, Ем.Костадинов и Л.Пенев. Май констатациите ти са доста далече от истината ;)

Много добре казано ;) :)

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 02 мар 2010 21:27

Old_death написа:
от Кашчей на 28 Фев 2010 23:09

Old_death написа:
Въпросът ми е резонен,защото искам да зная пред кое посолство да се редя за гражданство!!!

Специално ти, пред сградата на ГЩ на РА, защото си армеец, почитател на отбор, създаден по съветски(сега руски) образец

Колкото вие сте армейци в момента, толкова и "Левски" са отбор на народа!

Или не разбра въпросът ми или отговорът ти е пречупен през призмата на фенството ти.ГЩ е ведомство в Република България.Левски-"отбор на народа" говори,че всички,които не симпатизират на тоя клуб не са и част от тоя народ!Щом като феновете,неподдържащи "отбора на народа" не са част от него,къде да търсим Родината си?

По същата логика аз мога да попитам от къде на къде вие се наричате "Армейци"? Нима ЦСКА все още значи Централен спортен клуб на армията? И аз ако служа в армията и не съм привърженик на ЦСКА сигурно не трябва да се наричам армеец! В израза "Отбор на народа" има много метафора и не трябва да се приема буквално! Естествено, че ти и всички привърженици на други отбори сте от народа! Глупаво е да се хващате буквално за думите! Друг е въпросът, че този епитет ви дразни!!! Признай си ако имаш доблест! И ако един фен на Ботев ПД каже, че това е отборът на Пловдив, трябва ли друг фен на Марица да го пита "Аз не съм ли от този град?". Схващаш ли ми мисълта?
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

Върни се в “Левски”