tmanolov написа:Кое не е ясно от това, което съм казал? Левски върви много уверено към фалит, защото заявява цели и харчи средства, каквито реално не може да си подсигури, тъй като собственикът му на хартия е скъсаняк, а реалният собственик е циция и не иска да дава пари. Парите в Левски, които идва основно от феновете, изключая последната година с трансферите от отбора на Мъри, не стигат за нещо повече от макс 3-4 място, да не кажа по-ниско. Т.е. този модел не е работещ и води към фалит, ако не се яви Башица - колко поясно да го кажа?
Аз не съм чул някой от отбора да заяви цел за този сезон. Те си знаят, че трето място им е таванът, а не могат да го кажат директно, което води до поредица от изказвания в стил "играем мач за мач". Сираков и Палмите нямат място начело на отбор с нашите традиции и публика, но приказките за фалит са повече от фанстасмагорични.
Истината е, че управляват лимитиран ресурс сравнително устойчиво - в степента, в която им позволяват възможностите. Парите от трансфери основно отиват за погасяване на стари задължения, а нови не се трупат. Селектират евтини играчи, на които дават кратки договори, така че успешно прекратиха практиката с изплащането на колосални неустойки на трансферни издънки. Можем да погледнем селекцията ни прозорец по прозорец, откакто Мъри го няма, като смея да твърдя, че нямаме такъв, в който да сме на загуба от привлечените играчи - винаги има поне едно попадение (Майкон, Макун, Вуцов и т.н.), което при продажба спокойно да изплати общата сума за всички. Отделно новината от днес, че селекцията се финансира целево от Палмите в последния сезон (колкото и мижава да е сумата).
И, също много важно, маркетингът ни е на топ ниво - светлинни години пред всички в България. Левски винаги е имал най-голямата и лоялна публика, но за такива обороти в магазина не сме си и мечтали. Тази година също ще превъртим играта, с новите екипи и трите домакинства в Европа.
Та, за финал - на едно мнение сме по отношение на това, че на Левски не му е тук мястото и имаме нужда от собственик, който да осигури финанси, отговарящи на амбициите на клуба и феновете. Обаче, при все двуцифрения ми брой години работа с публични компании и стартъпи, не виждам един признак за наближаващ фалит, причинен от действие/бездействие на ръководството.