honda написа: По-голямата част от клубовете в ППЛ и почти всички ФК от долните групи , директно или коствено са общински и се издържат пряко или котвено от съответната Община. Няма лошо , проблема е че болшинството от тези Община се издържат със средства от републиканския бюджет. Не знам доколко ти е известно ,че масово кметове/ОС ( особено такива от ГЕРБ и ДПС) теглят кредити от държавата и използват тези средства за популистки цели. Като на всеки е ясно ,че тези средства никога няма да бъдат върнати.
Примерно според теб нормално ли е Арда да плаща заплати доста по-високи от тези ,които можем да си позволим, няма лошо само дето Арда реално е общински клуб.
Община Пазарджик плащаше по 8 млн лв на година за футболния и волейболния клуб.
Според теб нормално ли е Община Пловдив да тегли кредит от Държавата за да построи стадиони на Ботев и Локото . Ясно на всеки ,че тези кредити никога няма да бъдат върнати .
Нормално ли е според теб да бъдат давани десетки милиони левове от републиканския бюджет за строеж на стадион на частен ФК?
Нормално ли е да бъдат опростени задължения към държавата на Ботев(Пд) за над 30 млн лева ?
Нормално ли е губещо държавно предприятие да плаща в продължение на повече от 10 години по 6 млн лв за Берое само и само да бъдат в най-високо ниво на футбола в България.
Мога да ти посоча още десетки примери. Необходимо ли е да напомням ,че през 2013 почти всички клубове в А РФГ излезнаха с декларация, че не са съгласни Газпром да стане спонсор на Левски .
Според теб това дали е лоялна конкуренция?
Въпросите, които си поставил са изключително коректни и ти благодаря, че ги засягаш. Това наистина е въпиюща неправедливост и то на фона на това, че орда футболни общественици са се наредили като окултни диваци около клада и нямат търпение да ни драснат клечката за дълговете ни, а никой не задава твоите супер адекватни въпроси, които избождат очи.
Но, разбираш ли, че това е отделен казус. Не става "Вие правите така, ние ще ви го набием с правата". Такава конфронтация до нищо няма да доведе. Накрая взаимно ще се удавим един друг в една безумна теория на хаоса, вместо да седнем и да видим на кой какви са му проблемите и от един държавен фонд за дотации в размер на 100 млн. на година да се разпределят справедливо. База тук, стадион там, козирки, зали, терени, рехабилитационни центрове, внос на специалисти отвън, палтени квалификации в чужбина на наши перспективни специалисти за ДЮШ. Но всичко да се решава прозрачно. Специална комисия с 50% хора от БФС(ама новите, дай Боже на Градев) и 50% правителствени експерти. И да могат взаимно да се контролират. И всички заседания с онлайн излъчване, за да няма разписване % на салфетки. Сериозни договори при раздаването на парите с неустойки. Изобщо не е толкова сложно, колкото ни го изкарват. Градев съм сигурен, че ще го направи, защото го познавам добре. Бербатов, по-скоро НЕ!
Та ние само за Украйна под различна форма сме минали 100млн. Толкова ли сме богати, питам?! Плачем на чужди гробове, а няма кой сълза да пусне за нашият окаян край. Ами милиардите за стари самолети на чертеж, които пак заминаха натам, откъдето няма връщане, а самотети познай дали ще видим. МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ!!! Съжалявам, че пиша тези редове. Пиша ги със скръб, защото жена ми е украинка, а детето ми е със сини украински очички като мъниста. Жал ми е за всеки страдащ, но най ми е жал за България, защото детето ми ще учи и живее тук.