Ето това макетче е доста интересно: http://img84.imageshack.us/img84/8052/g ... nt19ji.jpg Освен това, този плъзгащ покрив е дсота интересен.
Не съм специалист по архитектура, проектиране и инжинерство, но ми се вижда че този макет е реален. Геометрията на стадиона се различава от тази на Герена, но в България има кадърни строители, които могат да разчупят нещата. Така като гледам...ако се махне плаващия покрив май тежестта пада на дъговите основи. Тоест, ако покрива се направи от по-леки материали, а тежестта падне на дъгите преблемът с насипите и нестабилната земна маса би отпаднал. Освен това не вярвам че самата козирка ще е бетон или стомана.
В допълнение, ако сте ходили на стадиона в Надежда и си спомняте така прословутите метални въжета....при този макет биха дали малко допълнителна сигурност на конструкцията ако се позиционират на правилните места. Това обаче могат да го подтвърдят компетентните лица, при мен е само идея.
"Левски" с проект за покрив на стадиона
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: "Левски" с проект за покрив на стадиона
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Кашчей написа:THE G.A.M.E написа:dido91 написа:
Мда .... няма спор - добре изглежда !
Ако кажеш и как се държи тази козирка... ще сте върхът в строителството
Ами това е само примерен макет, който покрива 100% от стадиона. Доколкото си спомням изискванията на УЕФА са за 80% покритие (поправи ме ако греша). Та ... картинката на колегата е много добра, защото дава широк поглед и може да се разгледа самия стадион заедно с част от територията около него. Не мисля че ще е толкова трудно да се вдигнат няколко пилона около осветителните кули...не знам колко и къде, не съм инжинер. Мисълта ми е, че може да се пробва схема с метални въжета, които да държат покрива отгоре. Така ще се избегне проблема с насипите, просто носещите конструкции могат да бъдат позиционирани отвън, с подходящите изчисления разбира се

[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

- Синьо сърце
- Контакти:
Вижте,аз съм електроинженер,но доколкото по Съпромат сме решавали доста задачи с конструкции,мога да кажа,че има десетки варианти за осъществяване на покрива,един екип строителни инженери за месец ще направи проектите - идеен, работен и спецификацията.При всички случаи ще се работи с голям коефициент за сигурност-над 10,вземат се впредвид обледяване,вятър и земетръси.Баждеков споменава определена сума,което ме води на мисълта,че това вече е направено-без спецификация на необходимите материали и данни за цената,която ще струват монтажните работи и транспорт не може да се говори за 6 млн,примерно.Живот и здраве лятос ще видим за какво иде реч,но аз мисля,че ще го направят.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Определено конструкциите които покриват Athens Olympic Stadium 'Spyros Louis'
са приложими за всеки един стадион в България . Остава пробелма с паркингите и
финансирането . Колко ли могат да струват 2 такива конструкции ???
Изглеждат идеални дори и за стадион В.Левски .
- Sinqta lavina
- Контакти:
Дано стане реалност 

ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ-НАЙ ГОЛЕМИЯ-ТИТУЛУВАН И ПОПУЛЯРЕН ОТБОР В БЪЛГАРИЯ-57-26 ТИТЛИ 28-КУПИ 3 СУПЕРКУПИ!
ЕДИНСТВЕНИЯ КЛУБ В БЪЛГАРИЯ С ПОЛОЖИТЕЛЕН БАЛАНС И ПЪРВИЯ БГ ОТБОР В ЛИГАТАТА НА БОГАТИТЕ!
7:2 7:1 6:3 5:0
Левски би с 8:0 ЦСКА в Елитната юношеска група
ЕДИНСТВЕНИЯ КЛУБ В БЪЛГАРИЯ С ПОЛОЖИТЕЛЕН БАЛАНС И ПЪРВИЯ БГ ОТБОР В ЛИГАТАТА НА БОГАТИТЕ!
7:2 7:1 6:3 5:0
Левски би с 8:0 ЦСКА в Елитната юношеска група
Pichichi написа:Определено конструкциите които покриват Athens Olympic Stadium 'Spyros Louis'
Идеални са.... само кажи кое трябва да се събори на разстояние поне 50 метра от двете страни на стадиона, за да се направи това!Дори мисля, че трябва да е по-голямо, защото атинският стадион е вкопан, а не е насип.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
За Васил Левски мисля че няма как да се реализира точно този вариант -Athens Olympic Stadium 'Spyros Louis' тъй като наистина трябва наоколо да се бутне туй онуй
, обаче на Герена може и да се реализира. Както спомена колегата Синьо сърце, няма начин да не може, все ще се намери някой кадърен строителен инженер дет да реши задачата. Мисля че поне едно 20-30% оот стадионите все ще могат да се прогодят според изискванията на УЕФА без да се вдигат наново от основи 

rider написа:За Васил Левски мисля че няма как да се реализира точно този вариант -Athens Olympic Stadium 'Spyros Louis' тъй като наистина трябва наоколо да се бутне туй онуй, обаче на Герена може и да се реализира. Както спомена колегата Синьо сърце, няма начин да не може, все ще се намери някой кадърен строителен инженер дет да реши задачата. Мисля че поне едно 20-30% оот стадионите все ще могат да се прогодят според изискванията на УЕФА без да се вдигат наново от основи
За твоята идея на "Г.Аспарухов", стъпките, върху които ще лежат основите на носещите ферми, както и пилоните между тях, трябва да се намират в двата края на червените елипси.Хайде за едната ще се жертва част от тренировъчното игрище и от парка, но за другата... ще преместят ли булеварда

Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
То точно същата конструкция като на "Spyros Louis" няма как да стане . Трябват инжинерни решения за да се пригоди към съответното място . Иначе вкопан е само първия етаж на "Spyros Louis" , горния си е изцяло над земята и е по-висок от Герена . Другото е че Герена е по малък като площ от "Spyros Louis" . , т.е. конструкцията ще е по-малка . Също така си мисля че и на националния може да се направи подобна конструкция . Проблем и на 2-те места ще е паркингa .Примерно никой няма да се съгласи да се унищожи парка до Герена за да се направи паркинг !!!