В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Имат ли Ботев (Пд) неоспорими доказателства за създаване на клуба през 1912-та година

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Muscarin

Re: В.Стефанов: Само Славия може да докаже, че е на 100 години!

Мнениеот Muscarin » 26 юни 2012 10:31

slavia_forever написа:
Thurman Murman написа:
Достатъчно е и хората да гледат как някои цъкат "не"-то само от злоба и жълтомразие ;)

Аз цъкнах НЕ не от жълтомразие. Повтарям за кой ли път, че УВАЖАВАМ отбора на Ботев Пд! Смятам, че трябва да се гласува безпристрастно на зададения въпрос! А ако се гласуваше безпристрастно "Не" е единственият възможен отговор и вие сами си го признавате докато кликате в "Да"!

О да, естествено....всички "цъкали" да, са цъкали не по съвест,а съвестните граждани лумкат НЕ. Браво, желязна логика.

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 26 юни 2012 10:34

Muscarin написа:
terata написа:
костенурк написа:БФС призна юбилея Ботев официално си е на 100 години.Вие нямате думата 8-) Много злоба бе хора като почне първенството ще испукате от злоба и завист :)

Значи щом някой си, в случая БФС (което по принцип го плюете, ама сега ви отърва БФС-то)... та значи некой си отишъл на неква "забава" с пиене и ядене да чества нещо си, и тва за вас е равносилно на ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ. Тъй ли да го разбирам? Че то по тая логика широко прокламираните Дийп Пърпъл и Борусия Дортмунд не пожелаха да ви уважат "юбилея" следователно ни ви признават стогодишнината а??? :)

Нито феновете, нито ръководството някога са твърдяли, че ще има подобни неща! Набий си го в тиквата! Да, имаше запитване до Дортмунд, да, имаше запитване и до Пърпъл.Това, че някакви журналисти смятат запитванията за свършен факт си е техен проблем ,и проблем на наивници като теб. И да, група ще има-не Пърпъл, и да, мач ще има, не с Дортмунд.

Ми именно бе гений :) Нали тва казвам и аз, изпратили сте им покана/запитване те са ви отказали, следователно не ви признават стогодишнината :) :) :) Чети преди да пишеш... и тва е по вашата логика

Потребителски аватар
костенурк
Контакти:

Мнениеот костенурк » 26 юни 2012 10:39

slavia_forever написа:
костенурк написа:БФС казва кой кога е създаден не феновете.Имаме медал за 30 годишния юбилей от футболното ръководство на България имаме и сега на 100 годишнината 8-) Вие си ни плюйте разбирам ви зависта.Ръководствата на Левски и Локомотив и те ни поздравиха за годишнината :)

Ето го сигурното доказателство. :oops: Вие питахте ли БФС кои са хората от снимката на учредяването на Ботев, как точно е изглеждал Пухтев тогава и кои са мачовете им до 1917-та година? :oops:

Със завист славистите не говорят. Те си имат доказателствата за учредяването, имат си личностите със снимки и години, регистрациите, мачовете и всичко останало! Завист може да има като се види броя мнения в темата, без дори и едно неоспоримо доказателство, докато кликате "Да" в анкетата. :oops:

Не ми трябва да питам БФС след като велики за времето си българи са чествали 15 години от основаването и са държали реч по случая пред паметника на Ботев :twisted: В цялата ни история се споменава единствено 1912 година.Не днес 36 утре 26 днес сме смърфове и железничари и ювентинци утре сме беси и наполетанци и други такива дивотии :lol: Навремето когато е имало живи свидетели на прохождането на футбола пак са ни поздравявали за нашите годишнини.Само сега някои решиха да си променят историята решиха да променят и нашата :lol: Няма как да стане
Феновете на Локо (Пд) и кандидатът за собственик Левент Назифоглу тайно се срещнаха вчера сутринта в пловдивския хотел "Кендрос".От фенклуба заявиха, че е тяхна инициативата за визитата под тепетата на турския бизнесмен.

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 26 юни 2012 11:12

Да спориш с фенове на Ботев е напълно безсмислено. Още ли не сте разбрали каква е психологията на жълтите фенове? Тяхната логика е една - "Аз съм велик, защото съм фен на велик отбор" и от тук нататък е напълно излишно да им обясняваш каквото и да е с факти и документи. Те веднага ще скочат срещу всеки и всичко, което застрашава тяхното величие. Те отдават голямо значение на годината на създаване само по една единствена причина - така могат да казват, че са велики защото са най-старият отбор. Можете да сте напълно сигурни, че ако бяха създадени например 1921 година щяха да намерят да се величаят с нещо друго както и да омаловажат това, че други отбори са създадени преди тях. При тях нещата са толкова изкривени, че каквото и да се случи това е поредното доказателство, че са много велики. Поканили са Борусия Дортмунд със самочувствието, че германците трябва да са поласкани и веднага да се качат на самолета за да играят престижен мач с този велик отбор, а когато са им отказали просто се оказва, че Ботев са много велики и без да играят с Борусия. Просто жълтите не пропускат случай да изтъкнат колко са велики. Цяла България се интересува от жребия за ЛЕ и ШЛ а те проглушиха ушите на хората как са отишли сто хиляди човека на първа тренировка. Когато стана ясно за тежкото заболяване на Стилян Петров просто си знаех, че по някакъв начин ще се окаже че заради това заболяване феновете на Ботев са много велики и така и стана. Ако трябва да се направи класация с най-големите глупости които са издрънкали жълтите няма да е топ три или топ десет а поне топ сто. И вие искате на такива хора да убеждавате с документи и исторически факти. Даже и да успеете да убедите всички жълти, че Славия е по-стар отбор от тяхния това само по някакъв начин ще означава, че те са много велики.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 26 юни 2012 11:22

Преди да кача протокола (чакам още докъде ще стигне злобата и простотията)
Ще ви дам координатите на доказано най-старият клуб е България
Държавен Архив-Варна
Архивна единица 112-номер поред 119.... :!: :!: :!:
Дали Венци ще се извини :?:
Нека още няколко дни (като се успокоят страстите)да оставя на ''белия'' клуб да си мислят , че имат само те документи черно на бяло
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 26 юни 2012 11:25

костенурк написа:Не ми трябва да питам БФС след като велики за времето си българи са чествали 15 години от основаването и са държали реч по случая пред паметника на Ботев :twisted: В цялата ни история се споменава единствено 1912 година.Не днес 36 утре 26 днес сме смърфове и железничари и ювентинци утре сме беси и наполетанци и други такива дивотии :lol: Навремето когато е имало живи свидетели на прохождането на футбола пак са ни поздравявали за нашите годишнини.Само сега някои решиха да си променят историята решиха да променят и нашата :lol: Няма как да стане

Въпросът е, че другите отбори с претенции не са имали наглостта да приемат за рожденна дата време, в което не са имали нито човешки, нито материален ресурс, нито минимална футболна култура (разбирай да познават правилата на играта), нито организация, нито надлежно съхранявана документация, нито доказано участие във футболния живот. На много хора естествено това им се вижда недопустимо и нагло, нелепо и нахално. Защото тази наглост ви прави най-старият съществуващ футболен клуб у нас- достойна титла, която не бива да се присвоява по такъв начин. ;)

Да, и повечето други отбори имат дупки в ранната си история, но поне повечето от гореспоменатите условия за доказано съществувал ИСТИНСКИ отбор ги покриват... за разлика от вас! ;)
Последна промяна от Blue1914 на 26 юни 2012 11:32, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 26 юни 2012 11:38

HEATSEEKER написа:Преди да кача протокола (чакам още докъде ще стигне злобата и простотията)
Държавен Архив-Варна
Нека още няколко дни (като се успокоят страстите)да оставя на ''белия'' клуб да си мислят , че имат само те документи черно на бяло

Хайде пак старата песен. Нали говорихме. Или давай протокола, или не давай протокола. Някои изказвания вече започнаха да обиждат. Не смятам, че съм простак, смятам че съм учил достатъчно години, както и че съм обикалял и аз архивите, както и съм контактувал с хора, които се занимават с история, интересувам се от документи, както всеки, който иска да знае, също както ти. Не от предания, не от сказания. Не смятам също така, че съм озлобен.За мен истината не е в желанието и в преданията от поколение на поколение, а в документите. Намирам те както и преди казах за интелигентен човек. Ако имаш нещо за показване, няма смисъл само да предупреждаваш и никой не казва, че лъжеш. Убеден съм обаче, че в този момент няма всички да се втурнат неистово към Варна за да търсят Архивна единица 112-ти номер поред 119. А дали Венцислав Стефанов ще се извини и в друг пост ти писах, че привържениците на "Бялата" идея не са нито телепати, нито познават по звездите.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 26 юни 2012 11:42

Леко безсмислена ми се струва анкетата. Какво значи "Имат ли неуспорими доказателства". Еми НЯМАТ. Те ако имаха, те щяха да са НЕУСПОРИМИ и да не ги успорва никой.

Много интересно защо не говорят за въпросната "Златна книга" как така се появи изведнъж и от къде ;)

Още по-интересно е защо ги няма нито оригиналния учредителен протокол на клуба, нито официалния препис, който всички отбори са били задължени да направят и заведът в градския архив. Те жълтите намериха НАШИЯ, а техния къде ли е :idea:

Един от тези два документа докато не се появи 1912 година ще си остане само лъжа, повтаряне до безсъзнание няколко десетилетия и едно добро желание на група хора да бъдат "най" поне в едно нещо.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 26 юни 2012 11:44

slavia_forever написа:
HEATSEEKER написа:Преди да кача протокола (чакам още докъде ще стигне злобата и простотията)
Държавен Архив-Варна

Хайде пак старата песен. Нали говорихме. Или давай протокола, или не давай протокола. Някои изказвания вече започнаха да обиждат, не смятам, че съм простак, не смятам, че съм озлобен. Намирам те както и преди казах за интелигентен човек. Ако имаш нещо за показване, няма смисъл само да предупреждаваш. Убеден съм, че в този момент няма всички да се втурнат неистово към Варна за да търсят Архивна единица 112-номер поред 119. Дали Венцислав Стефанов ще се извини и в друг пост ти писах, че привържениците на "Бялата" идея не са нито телепати, нито познават по звездите.[/quote

Аз никъде не съм те обидил с нищо а няма да го направя.Идеята коята лансираш я разбирам достатъчно добре.Единственните 2 неща с които не съм бил съгласен с теб,че ''Тича'' нямала документи , за прословутата думичка ''туризъм''.Повярвай в учредителния протокол тази дума я няма.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 26 юни 2012 11:50

Тук някои казват, че по принцип ''уважават'' съперника, не знам колко е сърдечно или лицемерно , но аз наистина смятам,че ''Славия'' е достойна за уважение.Това което го има за клуба ти съм го прочел всичкото.Нещо повече за една ваша легенда съм търсил материали,даже попаднах на негов роднина(няма начин да не го познаваш).

Върни се в “Славия”