1982 написа:В.Р.С., мен лично ме дразни недостойното им поведение. Ако Донков, например, излезе и каже, съжалявам, дадох всичко от себе си, но явно това са ми възможностите, няма нищо да кажа против него, аз и медал не съм чакал да донесе. Ама да ми обяснява, че вятърът му пречил ....
Метеорологичните условия ми изиграха лоша шега. Вятърът беше много силен, на пориви и това лошо време беше минус за представянето ми.
..... аре, стига. Най-малкото и на другите им е духал тоя вятър сигурно.
Пак казвам, кеф ми е да гледам момчета като дужудиста и сабльора, майната му, че не взели медали, но са пример какво трябва да е един спортист - както на терена, така и извън него. Трезви момчета, здраво стъпили на земята, сърцати и борбени.
Не говоря за спортистите ни по отделно, а за темата, която е направен да се плюе по тях, което се вижда от самото заглавие. Това, че някой се е оправдавал не трябва да се прехвърля и върху останалите ни спортисти, които дават това на което са способни и се стараят да се представят добре. След като нашите са туристи, при положение, че не са някаква сила в спортовете, в които участват, какво да кажем за Джокович и сабльора, който загуби от нашето момче, от когото се очакваше не само да е на финал, а да спечели златата, тъй като е № 1 в момента? Гледах Чамов с тайландеца онази вечер и момчето се представи много добре, дори и аз съм на мнение, че беше по-добър и трябваше той да бъде обявен за победител, но съдиите решиха друго. Джудистът ни се бори също добре, отпадна в най-дългата схватка от италианеца продължила 8:17 минути, като накрая и двамата бяха изтощени до краен предел. Сестрите Стоеви ги гледах и в двете срещи, какво да искаме повече от тях, бориха се здраво, но азиатките са хегемон в бадминтона, а да не говорим, че китайките са втори в ранглистата, а корейките са девети. Имаха шанс в първият мач, като успяха да стопят голяма разлика и дори да поведат и да спечелят първият гейм, като имаха два геймбола, не се получи, но това не ги прави туристки.
Искаме медали, но как да ги има при положение, че го няма масовият спорт, няма ги школите, от където навремето излизаха таланти , а за условията да не говорим. Тук някой даде пример с Косово и Виетнам, да те спечелиха исторически медали за страните си, но косоварката е двукратна световна и европейска шампионка, като преди да се състезава за Косово се е състезавала се за Албания. Виетнамката не ми е известна, но това е първа титла за Виетнам не само на тази олимпиада, а въобще в историята на старата. Вероятно е талантлива, след като е станала шампиона, а може освен талант да се дължи и на късмет, поне в стрелбата се касае за точност с милиметри.
Трябва да гледаме реално, че вече не сме спортна нация, каквато бяхме преди, няма школи, няма масов спорт, вече все по рядко виждам деца да играят футбол, баскетбол и въобще да спортуват дори и за здраве, докато навремето по цял ден тичахме, но не да гоним покемони, а гонехме топката.
Така, че занапред само ще си спомняме олимпиадите като тази в Сеул, където завършихме с 35 медала, от които 10 бяха златни и по медали заехме 7 място, а ако не беше допинг скандала с щангистите ни щяхме да сме четвърти, след СССР, ГДР и САЩ, като след нас останаха нации като, Великобритания, Франция, Италия и Китай.
Преди олимпиадата в един от сутрешните блокове гост беше бившият министър на спорта Лучано, който на въпроса колко медала да очакваме, каза че ако имаме медали, то най-много ще са два и няма да са златни. Като това е било най-оптимистичният вариант за него, а според него реално било да нямаме нито един. Вярно май беше почерпен доста солидно, поне с такова впечатление останах, но макар и почерпен явно знаеше какво говори и какви са възможностите ни на тази олимпиада.