veni__85 написа:Лично ,аз очаквам медал от гимнастичките, и имам някакви малки надежди за някой медал от борбата, бокса, в атлетиката -Габриела Петрова , също така и сестрите Стоеви в бадминтона, който спечелиха златен медал в Баку миналата година.
Единствено гимнастичките и борбата имат шансове медал, а и там нещата хич не са сигурни. Една бухалка в страни и веднага изхвърчат от медалите ансамбъла, те съдиите само това чакат. За борбата конкуренцията също се качи много и вече излизат много добри борци от всякакви европейски страни в допълнение на целия СССР и Източна Азия. Там и жребия играе съществена роля.
Останалите спортове просто няма никакъв шанс ние да вземем медал. Ако има някой спорт, който да е по-корумпиран от гимнастиката, това е бокса. Там дори и най-отявлените обръщалки на футбола могат да завидят на нагласенките. Неслучайно британския Телеграф излезе със статия преди Игрите, че медалистите в бокса са вече избрани още преди да е почнал турнира. А спрямо това което гледах на квалификационните турнири, съм склонен да им вярвам. Станимира Петрова изтегли много лош жребий да се падне в частта на британката Никола Адамс. Оново черничко момиче, което е лицето на женския бокс, първата жена олимпийски шампион и така нататък. Та, аз не виждам, как ще я оставят без медал, за сметка на никому неизвестна българка. Няма как да стане.
За медал в атлетиката също е смешно да се говори, че може да имаме. Габриела изобщо не е във формата, която беше миналата година, а дори и да е в нея за медал от Олимпиада пак няма да е достатъчно. Не знам дали тоя скандал със спрените права е нарушил подготовката и или нещо друго, но тя дори не мина квалификацията на европейското, беше една от последните, та какво да говорим за Олимпиада.
За сестри Стоеви, да те наистина са може би най-добрите във Европа, но това е спорт, в който Европа е второстепенен континент. Ей сега като им се изсипят една камара азиатки, ще има да гледат перото накъде отива. Те са в група с китайки и корейки. Още днес в първият им мач ще се види дали изобщо ще могат да излязат от групата в мача с корейките. А дори и да излязат след това трябва да бият още 2 азиатски тандема на елиминациите за медал..