gikahadji написа:Според мен Мойс не е виновен, просто с такъв потенциал разполага. САФ много удачно прецени момента в който да се оттегли. В края на краищата не може да очакваш от един крайно застаряващ отбор да се бори с останалаите грандове в такъв сгъстен цикъл. Миналия сезон къде със съдии, къде с късмет, на мускули спечелихте титлата, но този вече няма как да не дойде отрезвяване. Големи футболисти като Видич, Фърдинанд, Евра, Карик, Флечър, Гигс просто вече не стават за отбор като Манчестър. А нищо не се прави за да се обиграват техни заместници. Просто Мойс се превръща в жертва на смяната на поколенията, и страда от липса на качествена средна линия и централна двойка защитници. Лично мое мнение.
Като цяло и аз поддържам това мнение.Мога само да добавя,че Мойс просто не може да мотивира тези играчи да играят след като са играли под ръководството на Фъргюсън и са "преяли" с толкова успехи и трофеи.Напоследък нямах възможност да гледам цял мач на отбора.За съжаление тази вечер успях.Просто бяхме трагични.Незнам дали на някой освен на вратаря му беше обяснено преди мача къде точно трябва да играе.За тактически указания да не говорим.Липса на елементарни футболни качества.Не се влизаше в единоборства,2-3-ма от нашите просто бягаха около играча с топка от Сити.Губеше се първа топка.Неадекватно подреждане в защита,особено при корнерите.При втория гол,ако центрирането беше във вратарското поле 3-ма можеха да я вкарат.Оставяха се постоянно свободни играчи и се изпускаха зад гърба на защитата.Много брак и грешни пасове,половината,от които без да има натиск върху нашите.Липса на преса по терена.Липса на идеи.Топката се подаваше и разиграваше в нашето поле и после се риташе по крилата откъдето следваше центриране,почти винаги безадресно.Другото,което притеснява,е че освен Рууни и ван Перси няма кой да вкарва и бие опасни удари.Тази вечер видях анемични опити на Фелайни,Мата и Уелбек.Жалко.Гледах мача с някакъв руски коментар в нета и коментатора разправя как като бил в Ливърпул през декември и имал възможността да говори с доста фенове на Евертън,всички били единодушни,че Мойс не е треньор за такъв голям отбор.Макар да поддържам мнението на колегата по-горе и съм склонен да го видя какво ще направи следващия сезон,когато изгради свой отбор, се замислям дали тези фенове не са прави.А и ако наистина Кавани,Ройс и Кроос са целите за лятото,то ми мирише на повторение на миналото лято.Има доста по-евтини и реалистични цели на пзара,млади момчета,които играят във ВЛ,с които може да започне да гради нов отбор.