Мнениеот D.Georgiev » 22 авг 2013 18:42
Да си кажа и аз мнението за мача:
Като цяло съм доволен от това, което показа отборът. Първите 15 мин. излязохме толкова притеснени, все едно играехме в Базел, а не в София. За съжаление гостите се възползваха по най-добрия начин от това и октриха. След като видяхме, че няма накъде повече да чакаме, се разиграха и показаха своята игра до края на полувремето, та и в началото на второто. В тези минути стояхме по-добре от швейцарците и изпуснахме добри положение, докато Базел достига единствено до един далечен удар.
Нещата вървяха така до втория гол за нас, като след него се върнахме назад с надеждата да се възползваме от контра атака - така както правехме последните 7 мача. Този път не се поличи. Ако бяхме устискали още 10-на минути можеше и да споличим, но втория гол на Базел дойде някак неочаквано, след пробиви това подаване го проспахме и това съкруши отбора. Това беше преломният момент в мача. Паднахме духом и веднага получихме още един гол. Към края се опитахме да достигнем поне до равен, но тогава вече Базел ни чакаше за контри и така стигнаха до дузпата.
Изводи:
1. С повече концентрация и късмет можеше да извадим по-добър резултат, но това нямаше да е реално, а просто плод на късмет. 2:4 също не отговаря на показаното от двата отбора, може би истината беше някъде по средата. Истината е, че на този етап не сме готови за групи на ШЛ и ако по някаква случайност бяхме отсранили Базел, то в групите щяхме да ядем много бой.
2. Отборът може да стои много прилично на терена, но все още не е готов да запазва хладнокръвие.
3. Имаме крещяща нужда от сработване на двойка централни защитници. Вчера Барт и Моци изглеждаха така все едно за пръв път се виждат. Направо ни разпиляха с тези пасове зад гърба на отбраната и грешните презенки за изкуствена засада. Трябва много сериозно да се наблегне на този елемент.
4. В средата нещата изгледат много добре - може би това е линията, която може да работи върху детайли, а не върху основни неща.
5. В нападение Платини трябва за дълго да седне на скамейката. Всичко които плюеха по Безяк, би трябвало да замълчат, защото вчерта това беше един от най-добрите ни играчи. Направи няколко отлични спрания, даде асистенция и създаде достра проблеми на защитниците на Базел. Добре че Плани каза нещо на Ешпиньо, че да го видим. Мисля че това ще се окаже скъпа грешка при последните трансфери на Петев.
6. Другата грешка - Абало. В това момче няма много футбол, не знам кои го е гледал, но той се върти около топката и не знае какво да прави. Казах го още след двата му гола за Слован - не ми харесва, не го искам сред титулярите. Може би срещу опашкари.
Като цяло съм доволен, защото предпочитам да загубим по този начин - докато се опитваме да играем, отколкото докато пазим половин гол аванс да ни нашиват ВИНАГИ в продълженията. Вижда се израстване в отбора, оптимист съм и мисля, че тази година може много да се надгради (най-накрая). Накрая не искам да изглеждам като лисицата с гроздето, защото и на мен ми се искаше в отбора да влязат повече пари, но реално с тази игра можем да вземем някакви точки в ЛЕ и да ядем пердах в ШЛ. Не мога да кажа, че е по-добре това което стана, но пък си има своите сериозни предимства.
Дано да напълним стадиона за Берое и да покажем на момчетата, че няма от какво да са разочаровани.