Тема за Кирил Домусчиев

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

honda
Контакти:

Re: Тема за Кирил Домусчиев

Мнениеот honda » 12 юли 2014 01:42

volf написа:
bobonikolov написа:Волф, Левски и ЦСКА дали ще продължават да са в това положение и да се влияят от политическите процеси в страната няма как да го знаем. Но да се твърди, че Домусчиев е слаборисков, заради това, че заводите му имат пазари извън нашите е малко пресилено. Решат ли политиците с няколко хода могат да го поставят в ситуацията на Василев и Ганчев и набързо да го накарат да си прехвърли ако не целия то една голяма част от бизнеса на други техни приближени хора и фирми. Така с един замах БМФ заедно със всичките му кораби, контракти и персонал може да отидат при друг. Същото се отнася и за заводите му. Голям праз като имат пазари извън страната и континента. Пак ще си ги имат само, че този път парите ще отиват при друг. Това се опитвам да обясня. Нито един бизнесмен в тази държава не е слаборисков. Така както са им дадени цели бизнеси даром така могат и да им ги вземат.

Нещо не ти се иска да четеш внимателно?!
Не толкова пазарите му са извън страната, а по скоро фирмите в които е акционер са със забележително участие на значими за запада бизнесмени, а един от тях е известен конгресмен, който наскоро идва в България да ни наставлява как да се държим в настоящата икономическа обстановка и нашето правителство се видя принудено да му угоди, заради което се наложи да сдаде и власта!
Така преди да даваш прогнози не е зле да познаваш обстоятелствата по детаилно а не да ги поставяш в услуга на своите пристрастиия.
Виж ако САЩ или Германия решат да ликвидират част отбизнеса на Домусчиев вероятноста да успеят е 100%, но на настоящият етап и в двете дъжави ще го защитават дори за сметка интересите на нашите управници.
Не ме разбирай погрешно - това не прави Домусчиев по-богат или по-специ
ален от останалите ни известни бизнесмени - случайно или не той просто си е опекал по-добре работата от останалите футболни босове!

Не знам доколко си запознат с бизнеса на Домусчиеви(интересно защо винаги говориш в еднствено число, а те са двама(или още по-точно трима ;) ). Но самия Домусчиев посочи ,че над 70% от бизнеса му е ПБМФ и реално е така.
Какви точно са пазарите на Домусчиеви- аз не знам въобще да има такива,основния им бизнес е превоз на товари по вода,като за къде е товара се определя от собственика(наемателя) на товара,а ПБМФ просто пренася товара за където им посочат.
Нещо малко си се пообъркал ,основните партньори на Домусчиеви са от черноморския регион на бившия СССР :o . Над 60% от товара ,който се пренася с корабите на БМФ се товари в черноморските пристанища на бившия СССР, честно казано не съм останал с впечатление Домусчиеви да имат някакъв сериозен бизнес със западно европейски или американски партньори. Вече ти посочих ,че основната част от корабите на ПБМФ оперира в Черно Море и източната част на Средиземно море.. Една част оперира около Южна Америка, а в Западна Европа и САЩ много малка част(болшинството от корабите на ПБМФ не отговарят на стандартите изисквани за влизане в северозападноевропейско или американско пристанище.)Друг е въпроса ,че ПБМФ практически няма кораби с които е обосновано да се правят презокеански преходи
Интересно след като бизнеса им е толкова независим от политиците защо директор на ПБМФ е човек с инициали АК- член на ВС на БСП и известен като дясна ръка на Б.Гуцанов,същия този няма никакво понятие от управление на корабна компания-никога не се е занимавал с нещо подобно.
Не знам за известни западни бизнесмени,но още преди да започне процедурата по приватизация на ПБМФ Домусчиеви посетиха Параходството в компанията на... лидера на управляваща в онзи момент партия,който ги представи на ръководството като новите собственици-още преди да е започнала процедурата....
Не знам за мастит конгресмен съдружник на Домусчиеви,но виж хора с инициали като Г.П., К.Пр. ,Б.Г. (емблематични личности от ръководството на една партия с червено знаме) май са много по-вероятни ;) .
Очаквам да ми посочиш кои са тези значими западни бизнесмени акционери в ПБМФ?-аз не знам за такива ;) .
Реално Домусчиеви нямат бизнес-бизнеса им е разпродажба на активите на ПБМФ. Колко кораба бяха в момента в който го придобиха и колко са в момента?
След като бизнеса им е толкова успешен ,защо се свива постоянно?- аз лично не намирам никаква логика. На теб оставям какви са приходите от превоз на 20000т въглища или глина от Мариупол до Маргера(Венеция) или Равена,според мен са такива че трудно може да се плати даже заплатите на екипажа. Толкова им е успешен бизнеса.
Дали са зависими от политиците- ами по договора за приватизация на ПБМФ имат да дават още над 700млн лв,нещо което те не могат да си позволят, така че зависими и още как. Затова са назначили и за директор човек по политическа поръчка-най-вероятно да наглежда как се харчат срествата ;) .
Какво може да се очаква от хора занимаващи се с продажба на тениски и бермуди и решили да се захванат с най-консервативния и лобистки бизнес със свои специфични правила. Реално болшинството от играчите на корабния бизнес са на пазара 4-5 поколение(някои и повече),просто нови играчи на масата не са поканени. Шанса за успех на Домусчиеви е приблизтелно същия ,ако се бяха захванали с неврохирургия- и в двете области се изискват много специфични познания, опит ,специално оборудване и много пари. Домусчиеви нямат нито едно от тях(корабен бизнес се прави с милиарди долари,а не с милиони левове).
Между другото,кой е първия в този форум споменал името К.Домусчиев? И този дето го спомена дали не позна какво ще се случи след появата на Домусчиев? Да не би същия този първи в този форум да написа и за предстоящите проблеми на Цв.Василев? Да не би същия потребител първи да написа за предстоящи проблеми на Гр.Ганчев с властта?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 12 юли 2014 06:55

honda написа:
volf написа:
bobonikolov написа:Волф, Левски и ЦСКА дали ще продължават да са в това положение и да се влияят от политическите процеси в страната няма как да го знаем. Но да се твърди, че Домусчиев е слаборисков, заради това, че заводите му имат пазари извън нашите е малко пресилено. Решат ли политиците с няколко хода могат да го поставят в ситуацията на Василев и Ганчев и набързо да го накарат да си прехвърли ако не целия то една голяма част от бизнеса на други техни приближени хора и фирми. Така с един замах БМФ заедно със всичките му кораби, контракти и персонал може да отидат при друг. Същото се отнася и за заводите му. Голям праз като имат пазари извън страната и континента. Пак ще си ги имат само, че този път парите ще отиват при друг. Това се опитвам да обясня. Нито един бизнесмен в тази държава не е слаборисков. Така както са им дадени цели бизнеси даром така могат и да им ги вземат.

Нещо не ти се иска да четеш внимателно?!
Не толкова пазарите му са извън страната, а по скоро фирмите в които е акционер са със забележително участие на значими за запада бизнесмени, а един от тях е известен конгресмен, който наскоро идва в България да ни наставлява как да се държим в настоящата икономическа обстановка и нашето правителство се видя принудено да му угоди, заради което се наложи да сдаде и власта!
Така преди да даваш прогнози не е зле да познаваш обстоятелствата по детаилно а не да ги поставяш в услуга на своите пристрастиия.
Виж ако САЩ или Германия решат да ликвидират част отбизнеса на Домусчиев вероятноста да успеят е 100%, но на настоящият етап и в двете дъжави ще го защитават дори за сметка интересите на нашите управници.
Не ме разбирай погрешно - това не прави Домусчиев по-богат или по-специ
ален от останалите ни известни бизнесмени - случайно или не той просто си е опекал по-добре работата от останалите футболни босове!

Не знам доколко си запознат с бизнеса на Домусчиеви(интересно защо винаги говориш в еднствено число, а те са двама(или още по-точно трима ;) ). Но самия Домусчиев посочи ,че над 70% от бизнеса му е ПБМФ и реално е така.
Какви точно са пазарите на Домусчиеви- аз не знам въобще да има такива,основния им бизнес е превоз на товари по вода,като за къде е товара се определя от собственика(наемателя) на товара,а ПБМФ просто пренася товара за където им посочат.
Нещо малко си се пообъркал ,основните партньори на Домусчиеви са от черноморския регион на бившия СССР :o . Над 60% от товара ,който се пренася с корабите на БМФ се товари в черноморските пристанища на бившия СССР, честно казано не съм останал с впечатление Домусчиеви да имат някакъв сериозен бизнес със западно европейски или американски партньори. Вече ти посочих ,че основната част от корабите на ПБМФ оперира в Черно Море и източната част на Средиземно море.. Една част оперира около Южна Америка, а в Западна Европа и САЩ много малка част(болшинството от корабите на ПБМФ не отговарят на стандартите изисквани за влизане в северозападноевропейско или американско пристанище.)Друг е въпроса ,че ПБМФ практически няма кораби с които е обосновано да се правят презокеански преходи
Интересно след като бизнеса им е толкова независим от политиците защо директор на ПБМФ е човек с инициали АК- член на ВС на БСП и известен като дясна ръка на Б.Гуцанов,същия този няма никакво понятие от управление на корабна компания-никога не се е занимавал с нещо подобно.
Не знам за известни западни бизнесмени,но още преди да започне процедурата по приватизация на ПБМФ Домусчиеви посетиха Параходството в компанията на... лидера на управляваща в онзи момент партия,който ги представи на ръководството като новите собственици-още преди да е започнала процедурата....
Не знам за мастит конгресмен съдружник на Домусчиеви,но виж хора с инициали като Г.П., К.Пр. ,Б.Г. (емблематични личности от ръководството на една партия с червено знаме) май са много по-вероятни ;) .
Очаквам да ми посочиш кои са тези значими западни бизнесмени акционери в ПБМФ?-аз не знам за такива ;) .
Реално Домусчиеви нямат бизнес-бизнеса им е разпродажба на активите на ПБМФ. Колко кораба бяха в момента в който го придобиха и колко са в момента?
След като бизнеса им е толкова успешен ,защо се свива постоянно?- аз лично не намирам никаква логика. На теб оставям какви са приходите от превоз на 20000т въглища или глина от Мариупол до Маргера(Венеция) или Равена,според мен са такива че трудно може да се плати даже заплатите на екипажа. Толкова им е успешен бизнеса.
Дали са зависими от политиците- ами по договора за приватизация на ПБМФ имат да дават още над 700млн лв,нещо което те не могат да си позволят, така че зависими и още как. Затова са назначили и за директор човек по политическа поръчка-най-вероятно да наглежда как се харчат срествата ;) .
Какво може да се очаква от хора занимаващи се с продажба на тениски и бермуди и решили да се захванат с най-консервативния и лобистки бизнес със свои специфични правила. Реално болшинството от играчите на корабния бизнес са на пазара 4-5 поколение(някои и повече),просто нови играчи на масата не са поканени. Шанса за успех на Домусчиеви е приблизтелно същия ,ако се бяха захванали с неврохирургия- и в двете области се изискват много специфични познания, опит ,специално оборудване и много пари. Домусчиеви нямат нито едно от тях(корабен бизнес се прави с милиарди долари,а не с милиони левове).
Между другото,кой е първия в този форум споменал името К.Домусчиев? И този дето го спомена дали не позна какво ще се случи след появата на Домусчиев? Да не би същия този първи в този форум да написа и за предстоящите проблеми на Цв.Василев? Да не би същия потребител първи да написа за предстоящи проблеми на Гр.Ганчев с властта?

Остави го. Нека да вярва, че Домусчиеви никой не можел да ги бутне заради чуждестранните му партньори, които по думите на Волф са толкова силни, че българското правителство им се кланя едва ли не. Дори и да е така в един прекрасен момент бг правителството може да реши да играе пак в комбина със същите конгресмени и не знам си там какви още западни партньори и да решат да си изберат друга пионка, която да и върти парите. И пак Домусчиеви могат да са аут. Никой не е по - силен от държавата, защото държавата е властта.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 14 юли 2014 01:04

Между другото доста интересни неща излизат за бизнеса на Домусчиеви ако се загледа човек. Преди време Кирил Домусчиев твърдеше, че всичките му начинания заедно с ПБМФ вървели успешно. Ако се разрови човек обаче намира доста интересни неща. След приватизацията положението на ПБМФ става от трагично направо на катастрофално. Два месеца преди приватизацията, компанията, която е бъдещ собственик на ПБМФ тегли кредит в размер на 160 милиона Евро за да финансира приватизацията. Като обезпечение, че кредитът ще бъде върнат залогът е...........самата компания - приватизатор. Тя е заложена в три банки. Тези подробности са спестени на държавата, въпреки че е трябвало да бъдe уведомена. След приватизацията става още по - интересно. За три години са нарязани 50 кораба за скраб, 1000 души са съкратени, а много други напускат заради мизерните условия на труд. Останалите кораби във флотилията продължават да бъдат в лошо състояние. Едва през последните 2 години Параходството започва да купува нови кораби. По думите на моряци - големи боклуци, които се чупят и не струват. Повечето от работниците са извикани в офисите на Параходството и им е съобщено, че са съкратени. Но работодателя не прекратява договорите им заради съкращаване на щата, а ги принуждава да подпишат молби за напускане по взаимно съгласие. Колко хитро - спестяват се огромни суми от обезщетения. А, братя Домусчиеви не обичат да плащат си личи и от последвалите събития. Част от "съкратените" работници или по-точно над 110 души отиват след това в Бюрото по труда за да се запишат на трудовата борса и остават учудени, когато разбират, че след приватизацията новият собственик е решил да пести и не е плащал вноските за безработица в НОИ. В резултат на това хората пият една студена вода, защото единственият оправомощен да внесе тези суми е работодателя, а той си прави оглушки и не го прави. В същото време и малкото останали на работа екипажи не са в розова ситуация. Принудени са със седмици да стоят в чужди пристанища очаквайки да получат товар. А поръчки почти липсват. След приватизацията обаче до 31 декември 2009 г. новият собственик на БМФ трябва да направи инвестиции за 53,6 млн. лева. Реално направените инвестиции обаче са за едва 300 000 лв.!.Самият Домусчиев признава, че инвестициите не са направени заради световната криза. Обещава да ги навакса. И тук обаче нашата държава проспива нещата. Вместо да се намеси и да си върне контрола над БМФ тя разсрочва отново инвестиционната програма по предложение на собственика. Само, че се пропуска факта, че към този момент десетки кораби вече са предадени за старо желязо, а парите от тях са прибрани от Домусчиеви. Над хиляда души са съкратени. А инвестиции няма. Това ако не е нарушение здраве му кажи. Капака на всичко е залавянето на кораби от Параходството с огромни количества наркотици на тях. Ами така де - като няма легални товари за возене ще возят нелегални. Важното е алъш вериша на собствениците да върви. По - лошото е, че положението в ПБМФ става все по - лошо. Но ПБМФ не е единствения бизнес със съмнителен успех на фамилия Домусчиеви. В средата на деветдесетте, когато мама Домусчиева - висш член на комунистическата партия е директор на Завод Балкан в Ловеч ненавърпилите тогава 30 годишна възраст Кирил и Георги стават собственици на завода посредством приватизационният фонд "Напредък". В резултат на това някогашният мегазавод, произвеждащ всичко от колела до автомобили е доведен до безпомощно състояние, като днес едва крета и произвежда ......... стилажи, метални палети и тръбна мебел за градина, а от някогашните хиляди работници на работа днес са само 100, от които 80 са в производството а 20 са администрация. Така вместо да изправят завода на крака след приватизацията и той да продължи да дава работа на хиляди хора братята избират най - лесния начин отново. Да разпродадат всичко, което става за скраб, а с останалото да произвеждат каквото може. Някои ловчанлии още помнят с какъв замах са изкъртени портала и бариерите на завода за да може час по - скоро цялата поточна линия за Москвич да замине за скраб. Познато нали?
Нерадостна е и съдбата на друг голям комбинат приватизиран от братята - "Балканкар Средец". Схемата е същата като при Завод Балкан. В резултат на това Балканкар Средец е вече в историята, а на негово място има дупка за небостъргач. Дали нещо се строи там към този момент нямам идея.
В същото време няколко други обекта са закупени или построени от братята и бързо след това продадени за уж големи пари. Дали печалбата наистина е голяма - ние няма как да знаем. А е възможно просто навреме да са се усетили, че и тези обекти не вървят на добре под тяхно управление и да са ги продали за да им вземат каквото могат. Такъв обект е стоков базар Илиянци, където братята са съдружници с разстреляния подземен бос Александър Тасев. Малко след като придобиват имота те го препродават.
Ето и източниците, на които се базира моето мнение:
http://archive.sport1.bg/node/259162
http://www.oplakvania.com/list/rabotodateli/deyan-georgiev-katsov.html

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 14 юли 2014 09:36

Нека да хвърлим един поглед и върху приватизацията на БИОВЕТ. Има доста интересни неща там:
Приватизацията на "Биовет" разгоря пореден скандал

Агенцията за приватизация пак на мушката - и на спечелилите, и на загубилите
ДИМИТЪР ИЛИЕВ

Снимка: Велислав Николов
Ако проф. Васил Мръчков (вляво) беше обяснил на Благовест
Последната "златна кокошка" в българската приватизация - заводът за ветеринарни медикаменти "Биовет"-Пещера е на път да предизвика поредния приватизационен скандал. На 18 февруари Агенцията за приватизация подписа договор с потенциалния купувач "Българска фармацевтична компания". Той трябваше да бъде одобрен от надзорния съвет до 18 март. Сделката обаче вече втора седмица не влиза в дневния ред на надзорниците.

Надзорниците бавят продажбата умишлено,

заяви шефът на БФК Кирил Домусчиев. Според него продуктите на "Биовет" са лицензирани на името на неуспелия кандидат - италианската "Синтофарм". Може да се окаже, че "Биовет" е тайно приватизиран, обяснява забавянето на одобрението на договора.

Според него "Синтофарм" си намерили лоби в АП, което блокирало сделката. Домусчиев твърди, че шефовете на "Биовет" играят срещу тях и успели да "хванат" лично министъра на икономиката Петър Жотев, който в момента проверявал сделката.

Другият кандидат - "Синтофарм", също възропта срещу действията на Агенцията за приватизация. Италианците се чувстват прецакани, защото българите бяха одобрени за потенциален купувач веднага след представянето на офертите и без втори тур за наддаване.

Действията на АП по сделката досега наистина предвещават дълги съдебни спорове, които със сигурност няма да донесат свежи пари за предприятието с монополно положение на българския пазар.

"Биовет" е привлекателно предприятие дори заради това, че по сметките му има 6 млн. лв. плюс вземания от продажби за още 6 млн. лв., сочи финансова справка на завода от септември 1999 г. 90% от продукцията му се изнасят.

Историята

Приватизацията на "Биовет", който е сред 10-те най-проспериращи завода у нас, започва през 1996 г. Годишната балансова печалба на "Биовет" АД за 1997 година е 8146 млн. лв. Препоръчителната цена е 17,2 млн. долара. През 1998 г. 54% от завода са продадени на мултинационалната компания ICN PHARMACEUTICALS Inc. за 13,6 млн. долара.

След това ICN се отказва от сделката. Според едни заради войната в бивша Югославия, според други - защото президентът й Милан Панич не успява да продаде "Биовет" на най-големия американски производител на ветеринарна фармацевтика "Еланко".

АП се опитва да продаде завода на други кандидати - белгийската "Импекстрако", холандската WAB и на ирландската "Нова технолоджи". И тези опити пропадат. На 24 септември се прекратява договорът с ICN. На 5 ноември 1999 г. АП обявява нова приватизационна процедура за 54% от завода. В нея изрично е записано, че кандидат-купувачът трябва да е "инвеститор с опит в бранша, производствена традиция и пазарно присъствие". Около 15 компании се интересуват от тръжната документация. Накрая остават WAB, "Импекстрако", "Синтофарм" и "Българска фармацевтична компания".

Първоначално текстът гласи, че офертната цена на завода е 9,5 млн. долара. Плащането трябва да е 100% кешово. Изведнъж на 19 ноември някой в АП се сеща да промени условието и решава да запише "минималната цена е 9,5 млн. долара". Решението излиза в ДВ седмица след срока за подаване на оферти.

Белгийците пишат писма до премиера, президента и се оплакват. Според изпълнителния директор Захари Желязков обаче минималната цена е практика на агенцията. Белгийците отговорят, че от публикуваните 421 решения за преговори с купувачи в 420 няма минимална цена. На искането им за удължаване на срока за офертите Желязков отговаря, че при повече от един кандидат това няма как да стане.

Факт е, че след новото условие на сцената на кандидатите остават само две фирми - италианската "Синтофарм" и регистрираната малко след обявяването на процедурата за приватизация на "Биовет" "Българска фармацевтична компания". Участниците в нея са неизвестни във фармацевтичния бранш, докато "Синтофарм", позната навремето като спонсор на футболния отбор на ЦСКА, е дългогодишен партньор на "Биовет". Италианците участват с оригиналната си регистрация на Апенините, фирмата има мажоритарни дялове в заводи в Китай и Индия, където се произвеждат най-евтините субстанции в света.

На 18 февруари АП решава, че за потенциален купувач е определена БФК. Това става известно в публичното пространство две седмици по-късно след въпрос на в. "Сега". Захари Желязков остана много изненадан от факта, че в изискванията към претендентите е имало клауза за кандидат-купувач с опит в бранша. Той лично натискаше сделката да стане бързо, твърди участничка в подготовката на продажбата.

Какво стои зад фактите

Изходът на борбата можеше да се предположи според отношението на АП срещу останалите кандидати, твърди източник от агенцията. Там се носят слухове за политическа обвързаност със сините на спечелилия "потенциален купувач."

Факт е, че на местните избори шефът на БФК Кирил Домусчиев даде 5000 лв. на СДС-Монтана. Самият той обаче твърди, че жестът му не бил политически - помогнал на свой личен приятел.

В началото на декември двамата кандидати подават оферти в АП. На 21 декември им дават срок до 28 да ги подобрят. Това са само 2-3 дни работни дни заради Коледа, обяснява представителят на "Синтофарм" Димитър Азлалиев. С намесата на италианския посланик Александро Графини срокът е удължен до 14 януари. Българите предлагат 10,6 млн. долара плюс около 10 млн. долара инвестиции, италианците - 10 млн. плюс 9 млн. инвестиции.

Изненадващо за италианците втори кръг няма. Мислехме точно на втория кръг да дадем истинската цена, твърди Азлалиев. На 20 януари те пишат и специално писмо до Желязков, че са готови да наддават.

Кои са новопръкналите се фармацевти

Битката между БФК и "Синтофарм" се пренася и на друг фронт.

Българите не отговят на изискването за опит в банша, гневят се италианците.

"Българска фармацевтична компания" е регистрирана дни след 18 ноември. В управителния й съвет са Кирил Домусчиев, Петър Манджуков, синът му Ивайло Манджуков. Петър Манджуков е оръжейник, президент на "ПМ-груп" и на българския клон на компютърната фирма "Норууд-България".

През декември бащата и синът напускат компанията и започват преговори с италианците. Петър Манджуков ходи даже до Италия. През март обаче "Синтофарм" пращат писмо в АП, че Манджуков по никакъв начин не е свързан с тях. Италианците са разбрали, че Манджуков няма политическото влияние, което може да им осигури сделката, твърдят запознати.

Основен акционер в БФК е приватизационен фонд "Напредък", участва и Петко Нейков, експерт във фармацевтичния бранш.

Действащото лице е 30-годишният Кирил Домусчиев. Той е шеф на фонд "Напредък". Фондът е купил по масовата приватизация мажоритарни дялове в ловешкия завод за велосипеди "Балкан", "Плевенско пиво" и редица други предприятия. В Пещера имат фабрики за мебели и за дървообработване.

Първоначално се твърди, че зад БФК стоят германски капитали. Няма такова нещо, парите идват предимно от фонд "Напредък" и от няколко банки, засега анонимни, заяви Домусчиев за в. "Сега". "Имаме заводи в много широк диапазон и чрез покупката на "Биовет" искаме да диверсифицираме инвестиционния риск", твърди той. Във фирмата работели светила на агрофармацевтиката, но шефът на БФК не иска да обяви имената им.

Сключихме договор с една от най-големите консултантски фирми в света - американската Fountain agricounsel. Те работят с Пфайзер, Ели Лили, Хьохст и обещават да изпълняваме големи поръчки на водещи фирми в света, заяви Домусчиев. Според представения от БФК профил на щатската компания Робърт Фонтейн и Дуан Турман са сред светилата в агроконсултантството. Не е ясно обаче освен договор за сътрудничество какви условия са договорили консултант и собственик. Между АП, ПФ "Напредък" и БФК е подписан договор за гаранции.

Който и да вземе "Биовет", в бъдеще ще се сблъска с регулациите на ЕС за продажба на антибиотиците, които са основно перо в печалбите на "Биовет".

В момента например е забранена продажбата на тилозин фосфат, докато не се установи дали този антибиотик, с който се хранят животните, не създава резистентност у хората. Изследванията траят от 2 до 5 години - в това време заводи извън ЕС като "Биовет" търпят загуби. Тилозинът е около 20 на сто от износа на "Биовет".

Скандалът около поредната продажба на "Биовет" със сигурност няма да донесе добро на завода, който се нуждае от свежи пари и силен партньор в ЕС. Само бъдещето ще покаже дали пак заради прословутите комисиони "Биовет" не се обрича на смърт.

каре:

Какво е "Биовет"

"Биовет" произвежда над 70 изделия за запазване на фено- и генотипа на животните, витаминни премикси и антибиотици. Основните продукти са 5.92 на сто от продукцията е за износ. Основни клиенти са "Синтофарм", "Мерк Шарп енд Дом". Най-големи конкуренти са "Еланко", "Скуиб" и "Дейвис - все подразделения на "Ели Лили", номенклатурата им покрива изцяло тази на "Биовет". Финансови резултати към третото тримесечие на 1999 г. - няма дългове, по сметки - 6,6 млн. лв., вземания от продажби - 6,2 млн. лв., печалби след данъчно облагане - 4,5 млн. лв.

в каре:

Агенция за приватизация:

БФК има договор със световнопризнат партньор

Българска фармацевтична компания е направила писмено представяне в агенцията. Основният аргумент на екипа за избора на този кандидат за потенциален купувач е представеният от нея договор с Fountain agricounsel LLC за консултации по мениджмънта на "Биовет"-Пещера.

Fountain agricounsel LLC е световноизвестна US фирма за консултации по мениджмънт и е специализирана в помощта си в областта на агробизнеса, пред- и следприватизационен мониторинг, планиране на нови продукти и развитие на пазара. Компанията е основана през 1992 г. и е член на Асоциацията на ветеринарно-биологичните компании.

Друг аргумент е, че "Напредък холдинг" притежава мажоритарния дял и участва в управлението на 15 български предприятия. Мениджърският екип на дружеството има управленски, производствен и търговски опит във всички сфери на икономиката.

От двамата кандидати бе избран този след първия кръг, тъй като по всички показатели неговата оферта бе много по-добра от тази на конкурента му. При условие че при първия кръг има значителна разлика в предложенията, няма никакъв проблем веднага да се избере този, с който ще се продължат преговорите.

АП е изискала договор за поръчителство от "Напредък холдинг", който да гарантира изпълнението на поетите финансови задължения от БФК по приватизационния договор по отношение на цена, инвестиции, евентуални неустойки и лихви. Договорът ще е тристранен и ще бъде неразделна част от приватизационния договор. Притежаваните от "Напредък холдинг" активи са достатъчна гаранция за изпълнение на тези ангажименти.

Решението е поставено на информационното табло в 17 ч. на 17 февруари. Информирани бяха и двата кандидата.

Плащането е гарантирано чрез договор за поръчителство от "Напредък холдинг" и чрез гаранционно писмо от Търговска банка "България инвест", част от "България холдинг", чийто основен акционер е немският застраховател "Алианц".
И спечелилите, и загубилите са недоволни. Подмятат се "политически" причини, плашат АП със съд.

Източник: в-к Сега

Като се загледа човек в материала вижда какви пируети е правила АП за да попадне БИОВЕТ в ръцете на определения човек. Лично на мен ми е интересно от кога опит в определена сфера се доказва с договори за сътрудничество? Как този договор е доказал, че кандидата има 15 годишен опит в сферата? Отговора е елементарен - никак. Друг въпрос също не бива да се подминава. Кому е било нужно доказано печелившо държавно предприятие да се приватизира? Защо не го оставиха в полза на държавата и с правилен мениджмънт то да носи приходи за нея? Колкото повече се рови човек толкова по - интересни неща намира за тази фамилия, която има претенциите да се ползва сред обществото с имиджа на образцово бизнес семейство.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 15 юли 2014 05:44

Продължавам с интересните разкрития:

21.04.2006
Софарма" е депозирала в Комисията за защита на конкуренцията разрешение за придобиване на до 85% от капитала на варненската фирма "Санита трейдинг".Това заяви пред "Политика" директорът "Връзки с инвеститорите" във фармацевтичната компания Борис Борисов. Дружеството вече има 9,99% от дистрибутора на лекарства и на практика поглъща изцяло един от основните търговци на едро. Информацията за поглъщането доведе до значително поскъпване на акциите на фармацевтичното дружество на Българската фондова борса. Цената на книжата на "Софарма" за по-малко от седмица се увеличи от 8,80 лева на 9,45 лева за акция.

Софийското дружество "ГТМ - Ангел Балевски" стана собственик на 69,99% от капитала на "Балканкар Средец", съобщиха от Агенция за приватизация. За 263 808 броя акции компанията трябва да плати 91,111 млн. лева, което е 4,5 повече от първоначално обявената от ведомството на Тодор Николов. Сделката подлежи на одобрение от надзорния съвет на АП, а победителят в конкурса трябва да представи в 20- дневен срок декларация за произхода на средствата.
В наддаването участваха още две компании. "Булкари", София предложи цена от 61,666 млн. лева а "Загора КАР" - 35, 512 млн. лева. Приватизиращото ведомство удължи процедурата с 15 дни и облекчи условията за конкурса, заради силния интерес към дружеството, но в последствие само 6 фирми бяха допуснати до участие. В последния момент от наддаването се отказаха "Атоменергоремонт", "Ремотекс Раднево" и австрийската A - Tec INDUSTRIES. Кандидатите трябваше да докажат 15 млн. лева. годишни приходи от основната си дейност за последните 2 години и да притежават активи на същата стойност. Предишното условие бе за 20 по млн. лева. До конкурса бяха допуснати само инвеститори, които произвеждат машини или детайли за тях.
Победителят в конкурса "ГТМ - Ангел Балевски" се управлява от Борис Балев, който е и изпълнителен директор на "Напредък холдинг". В управлението участват още Маргарита Домусчиева и Красимир Дачев. Дружеството е 100% собственост на холдинг "Група технология на металите - Ангел Балевски".
Досега имаше 3 опита за приватизация на най-големия български машиностроителния холдинг "Балканкар", който има 16 дъщерни дружества.
Мажоритарен собственик на "Балканкар Средец" е Министерство на икономиката и енергетиката с 69,9%. Холдингът държи 26,11% от капитала, а 3,92% е собственост на физически лица. Дружеството е с предмет на дейност производство, сервиз, ремонт и търговия с електрокари, мотокари и друга подемно-транспортна техника. Дружеството завършва вече две поредни години на печалба. За 2004 г. тя е в размер на 22 000 лева., а към края на деветмесечието на миналата година - 25 000 лева. Компанията е разположена в централната част на София и притежава над 100 дка земя. Нейна собственост е терен от 120 декара на бул. "Тотлебен" до Руски паметник. Има и две почивни бази- край Самоков , на площ от 26 дка, който влиза в пределите на проекта "Супер Боровец", и хотел в Китен на площ от 16 дка. Апетитните имоти са в основата на сериозния интерес към активите на "Балканкар Средец", смятат наблюдатели. Това е и причината изискванията към кандидатите да бъдат повишени и да има предпазни клаузи, за да се запази дейността на машиностроителния завод.

А само няколко месеца по - късно:

На мястото на "Балканкар Средец" ще е най-високата сграда в София
Препоръчване (0)
От Таня ДЖОНКОВА
Последна промяна в 16:17 на 12 мар 2007, 9524 прочитания, 89 коментара
Така изглежда проектът на "Европа парк", който ще започне да се изгражда от есента
Така изглежда проектът на "Европа парк", който ще започне да се изгражда от есента
На мястото на завода "Балканкар Средец" ще се изгради многофункционален комплекс с търговски, офисни и жилищни площи, хотелска част, киноцентър както и обекти за хранене и развлечение. Инвеститори в проекта "Европа парк" са "Адванс пропъртис", ЕЦЕ, "Балканкар Средец" и "ГТМ - Ангел Балевски".

Комплексът ще е на кръстовището на булевардите "Ив. Гешов" и "Ген. Тотлебен" в столицата. Изграждането му ще е на две фази, съобщиха инвеститорите.

През първия етап се предвижда да се учредят две дружества между партньорите. Първоначално ще бъдат изградени 70 хил. кв. метра търговска площ, близо 40 хил. кв. метра офиси и 3 хил. паркоместа.

Инвеститорите на проекта заявиха, че ще бъде построена луксозна офис сграда небостъргач. Тя ще бъде 40-етажна и висока над 150 метра, което ще е най-високата сграда в страната. Изграждането ще започне през есента на тази година и ще бъде завършено през 2010 г.

През втората фаза ще бъдат построени жилищен комплекс, допълнителни офисни площи, хотел и места за развлечение с обща площ от 250 хил. кв. метра.

Новият проект ще бъде представен за пръв път на Международното изложение за недвижими имоти в Кан, Франция, което се провежда през март.

В момента в София има голямо търсене на луксозни офисни, търговски и жилищни площи, обясни Георги Домусчиев, изпълнителен директор на "Адванс пропъртис". За нас е удоволствие, че с "Европа парк" ще реализираме втория мащабен проект в София, заяви Александър Отто, председател на управителният съвет на ЕЦЕ.

Преди време председателят на съвета на директорите на "ГТМ - Ангел Балевски" Красимир Дачев обяви, че производството на "Балканкар Средец" ще бъде преместено в завода "Балкан" в Ловеч. Процесът по преместването се очаква да завърши до юли. "ГТМ - Ангел Балевски" е дружество, специално създадено за приватизацията на "Балканкар Средец". То се управлява от Борис Балев, който е и в управлението на "Напредък холдинг", собственик на "Балкан" - Ловеч. Холдингът е собственик на "Хювефарма", която се управлява от Кирил Домусчиев. Той заедно с Георги Домусчиев са собственици на "Адванс пропъртис". В момента в "Балканкар Средец" има 116 работници. Запазването на броя на заетите е един от следприватизационните ангажименти на купувача. На всеки работник ще бъде предложено да работи на новото място, обясниха от новия собственик.

Инвеститорите

"Балканкар Средец" е най-старото машиностроително предприятие в София.

"ГТМ - Ангел Балевски" спечели приватизационния конкурс за "Балканкар Средец" през 2006 г. и привлича като партньор за изпълнението на проекта "Адванс пропъртис" ООД.

"Адванс пропъртис" има стратегическо участие в редица компании за недвижими имоти, машинната индустрия, фармацевтиката и др. Пазарната стойност на инвестициите на групата е над 500 млн. евро.

ЕЦЕ е базирана в Хамбург и се занимава с инвестиране, проектиране, строителство, лизинг и управление на големи търговски комплекси от 1965 г. насам. В момента групата управлява 90 търговски центъра в Европа.

Ето така се затрива завод със скоростта на светлината. Питам се аз в този случай - кому е необходимо АП да прави тогава толкова сложни конкурси като крайният резултат винаги е различен? Защо е необходимо да лъжат хората? Ми излезте и кажете искаме да продадем завода за да го съборят и да си правят каквото си искат. Още по - страшното е, че българският съд се е опитал да налее малко акъл и разум в главите на хората, като е стопирал сделката, но всички са ревнали в един глас срещу това. Как можело съда да пречи да се спаси един завод. Та и Румен Петков е водил парада на недоволните. Е спасили са го няма що.

мили

Мнениеот мили » 15 юли 2014 08:18

bobonikolov написа:Продължавам с интересните разкрития:
...Ето така се затрива завод със скоростта на светлината. Питам се аз в този случай - кому е необходимо АП да прави тогава толкова сложни конкурси като крайният резултат винаги е различен? Защо е необходимо да лъжат хората? Ми излезте и кажете искаме да продадем завода за да го съборят и да си правят каквото си искат. Още по - страшното е, че българският съд се е опитал да налее малко акъл и разум в главите на хората, като е стопирал сделката, но всички са ревнали в един глас срещу това. Как можело съда да пречи да се спаси един завод. Та и Румен Петков е водил парада на недоволните. Е спасили са го няма що.

Няколко нощи не спиш, за да ни сервираш своя монолог.
Не си правя труд да го прочета. Изглежда, че има и други като мен, никой не ти отговаря.
Жалко за безсънните нощи!!! :) :) :)

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 15 юли 2014 08:24

мили написа:
...Ето така се затрива завод със скоростта на светлината. Питам се аз в този случай - кому е необходимо АП да прави тогава толкова сложни конкурси като крайният резултат винаги е различен? Защо е необходимо да лъжат хората? Ми излезте и кажете искаме да продадем завода за да го съборят и да си правят каквото си искат. Още по - страшното е, че българският съд се е опитал да налее малко акъл и разум в главите на хората, като е стопирал сделката, но всички са ревнали в един глас срещу това. Как можело съда да пречи да се спаси един завод. Та и Румен Петков е водил парада на недоволните. Е спасили са го няма що.

Не си правя труд да го прочета. Изглежда, че има и други като мен, никой не ти отговаря.

Това дали ще го четеш си е твой избор :). А пиша посред нощите, защото съм на друг континент пич. И като на теб не ти е интересно не означава, че и на другите няма да им е интересно. Никой не е задължен да коментира. Това, че не се коментира съдържанието не означава, че не се чете :)

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 15 юли 2014 12:00

bobonikolov написа:
мили написа:

Това дали ще го четеш си е твой избор :). А пиша посред нощите, защото съм на друг континент пич. И като на теб не ти е интересно не означава, че и на другите няма да им е интересно. Никой не е задължен да коментира. Това, че не се коментира съдържанието не означава, че не се чете :)

Не е пич,а е пичка ;) и е напълно възможно да не може да прочете толкова дълъг,свързан текст!Аз ги чета нещата,интересни са,ама то е ясно как се забогатява в България в такива размери!

mozart
Контакти:

Мнениеот mozart » 15 юли 2014 18:58

bobinikolov, разбирам, че си раздразнен от мутрата Домусчиев. Мисля, че всички сме, но моля те кажи ми защо точно сега, когато този човек не инвестира в любимия ти отбор? Би ли ми казал за кой друг мафиот си се потрудил толкова и си изнесъл толкова подробна информация (считам, че най-вероятно е точна за Домусчиев и бизнеса му) ?
Защо точно този? Пак казвам, съгласен съм, че миналото му не е чисто, но искам да ми подскажеш поне едно или две имена на български бизнесмени с по-чисто минало? Защо точно в спортен форум? Какво би казал, за това което става в държавата и какво мислиш по въпроса как държавата подпомага целенасочено процес по "събарянето" на една банка?
Мога да те поздравя за това, че си се измъкнал от тукашната действителност, но искам да видя от теб такива данни, статии и теми за всеки един бъгарски президент на футболен клуб, като започнем от босовете на ЦСКА, минем през Батков и Чорни, после Литекс, Локо Сф и Славия и всички други!
Този ти труд относно Домусчиев е похвален, но е свързан основно с това, че Лудогорец разбива псевдограндовете където ги хване, а теб това те тормози...
Поздрави Боби!
Аз съм от Микре Юнайтед

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 15 юли 2014 21:55

mozart написа:bobinikolov, разбирам, че си раздразнен от мутрата Домусчиев. Мисля, че всички сме, но моля те кажи ми защо точно сега, когато този човек не инвестира в любимия ти отбор? Би ли ми казал за кой друг мафиот си се потрудил толкова и си изнесъл толкова подробна информация (считам, че най-вероятно е точна за Домусчиев и бизнеса му) ?
Защо точно този? Пак казвам, съгласен съм, че миналото му не е чисто, но искам да ми подскажеш поне едно или две имена на български бизнесмени с по-чисто минало? Защо точно в спортен форум? Какво би казал, за това което става в държавата и какво мислиш по въпроса как държавата подпомага целенасочено процес по "събарянето" на една банка?
Мога да те поздравя за това, че си се измъкнал от тукашната действителност, но искам да видя от теб такива данни, статии и теми за всеки един бъгарски президент на футболен клуб, като започнем от босовете на ЦСКА, минем през Батков и Чорни, после Литекс, Локо Сф и Славия и всички други!
Този ти труд относно Домусчиев е похвален, но е свързан основно с това, че Лудогорец разбива псевдограндовете където ги хване, а теб това те тормози...
Поздрави Боби!

Трудът ми не е заради това, че Лудогорец мачка. Даже не може да се каже, че мачка след като някои от грандовете го победиха. Трудът ми бе провокиран от мненията на някои ваши фенове, които твърдят колко успешен бизнесмен бил и как бил слаборисков и т.н. А от тези материали се вижда, че е човек на всички власти и е свързан с тях като свински черва и не е никак ама никак слаборисков да му се случи същото като на Василев и Ганчев. И той и брат му като последните двама управляват пари на кукловоди. С останалите президенти е същото- и на ЦСКА и на Левски, на Черно море, Локо Сф и Славия. И публикувам всичко това в спортен форум, защото и Домусчиев е президент на спортен отбор и темата е за Кирил Домусчиев. Едва ли всички фенове на Лудогорец знаеха тези неща нали? Хубаво е да ги знаят за да направят съпоставка с думите на президента, когато другия път пак излезе и каже, че бизнеса му не бил обвързан политически. А за президентите на ЦСКА, на Левски, на Локо Сф, на Славия - всеки знае от къде им доидоха парите. На Васил Божков - от дейността на ВИС, където той е бил популярен с името Васко Зара, на Титаните - от невърнатите кредити през 1996 - 1997, на Внеци Стефанов - от търговията с петрол през Югоембаргото, а за Гигов е известно това: http://razuznavane.com/?p=6241. Парите на Тодор Батков дойдоха от една страна от Чорни, а от друга от закупуването на бивши държавни предприятия предимно във винарския бранш. Беше собственик и на стъкларски заводи. И при него това е постигнато не без намесата на родителите, които са били функционери на БКП ореди 10 - ти ноември.

Върни се в “Лудогорец”