Когато днес погледнем програмата на основните претенденти, ето какво се оказва:
Лудогорец (0) - 1Г, 1Д, 0Т;
"Левски"(-2) - 1Г, 2Д, 1Т;
Литекс (-5) - 1Г, 1Д, 2Т;
ЦСКА (-6) - 1(Г), 1Д, 1Т;
"Ботев" Пловдив (-7) - 2Г, 1Д, 2Т.
Където в скоби е изоставането в точките, "Г" е гостуване на основен претендент за титлата, "Д" - домакинство на претендент, "Т" е тежък мач, като тежко гостуване, градско дерби или среща с тези, които правят изненади през този полусезон.
Остават 9 срещи до края.
От цялата работа се вижда, че Лудогорец е в най-изгодна позиция, а "Ботев" Пловдив в най-неизгодна.
Според мен, най-важното за Лудогорец е е както максималната концентрация във всеки мач, за да не се губят точки, така и са важни резултатите на мачовете на "Левски", които играят и с Литекс и с ЦСКА и с Лудогорец. Никой друг от претендентите няма мачове с всички от четворката в челото. Отлично, ако се спечелят и огромен айсберг в същото време. А се борят и за Купата. Доста неща са им в ръцете и след смяната на треньора не знам накъде ще поемат. Напрежението е туширано, но нищо не се знае. Литекс играят отлично, но младият състав е уязвим в определени мачове, което обаче е въпрос на късмет да се случи или не. ЦСКА държат коза си с победа в дербито, но пък влязоха в мини криза, заедно с излизането от такава на скачения съд "Левски"

За Лудогорец - мачът с ЦСКА доказа по безспорен начин игровата криза в отбора. Това е различен вид криза от онези дупки, в които изпадаше отборът с негативните резултати. Тук виждаме може би налагане на някаква промяна в играта или лутане за намиране на решение срещу предсказуемостта на отбора. За мен предстоящите мачове са загатка. Не знам какво да мисля и ще гледам с интерес. Виждам, че играчите не са се стреснали въобще от равенството с ЦСКА и са в настроение. Това може и да е предимство и недостатък. Дано си дават сметка за позицията, в която се намират и това, че държат възможността да дублират титлата в ръцете си. С това точково предимство и тази програма няма нужда да се надяват други да губят точки.