Бесите и Пловдив - коментари

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: Бесите и Пловдив - коментари

Мнениеот plovdivram » 05 авг 2014 17:01

za nas e toj religiq написа:
plovdivram написа:za nas e toj religiq
Рам, запознат съм с историята, не само тези две племена се смятат за Беси, но както сам казваш само се предполага, няма доказателства за това ;) Няма в какво да ме убедиш, отговорих простичко, на поредния който се опитва да ме уязви или обиди с това че съм канарче! За пореден път ти казвам, че аз на историята поднесена по този начин не и вярвам, за това не се и опитвам да ти вадя доказателства!

Иначе ако приемем, че написаното е вярно, то как Реметалк 2(който се смята че е от рода на Сатрите) се е укрил в админстративния център на бесите и се е бил срещу тях :shock:
Не мислиш ли, че твърде много небивалици се получават :)

Небивалици са само твоите "изводи"!!! :)
Само да ти кажа, че през годините в Пловдив са се "укривали" още такива като Книва, Луй II, Фридрих I Барбароса и ред, ред други.... и те ли са били от местен произход, 'щом са били зад стените му?! Дали изобщо се усещаш колко ПЛИТКО е всичко това, което изкарваш като аргумент?! Ако той изобщо може да се нарече такъв...

А дали ти не се усещаш, колко плитко се опитваш да подхлъзнеш всички :) Тия които изброяваш не са се били с Бесите, както твърдиш, пък да се крият и в техния град :lol:
Небивалици са това, което се опитвате да внушите на неутралния читател ;) За разлика от вас, аз не се опитвам да внушавам нещо, просто това което изтъквате е абсолютно недостатъчно, непотвърдено и противоречиво, за да ме убеди в каквото и да било :lol:

Ти, май ТОТАЛНО излезна от РЕАЛНОСТТА?! :)
Ние не се опитваме да ВНУШАВАМЕ нищо!!!
Явно ЗАБРАВИ, че сред ЦИТИРАНИТЕ "ИЗВОРИ" и АВТОРИ няма НИТО ЕДИН ЛОКОМОТИВЕЦ!!! :)

ВЪЗОСНОВА НА ТЕЗИ "ИЗВОРИ", ние просто избрахме МЕСТНОТО!!! За бесите и връзката им с Пловдив и региона има повече писано, отколкото за което и да е друго тракийско племе!!! Това, че ти не си съгласен с избора ни си е ТВОЙ ПРОБЛЕМ, А НЕ НАШ!!! От друга страна - свободата и СЪМНЕНИЯТА, с която правиш ИЗВОДИТЕ и ЗАКЛЮЧЕНИЯТА си ти дава абсолютното право да се "самоопределяш" или "отъждествяваш" с каквото си поискаш, ако пожелаеш!!! Като не ти харесват БЕСИТЕ, бъди "одрис", "унугундур", "кутигур" или ако искаш - "ескимос"...
Изображение

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 05 авг 2014 17:15

plovdivram написа:
plovdivram написа:za nas e toj religiq
Рам, запознат съм с историята, не само тези две племена се смятат за Беси, но както сам казваш само се предполага, няма доказателства за това ;) Няма в какво да ме убедиш, отговорих простичко, на поредния който се опитва да ме уязви или обиди с това че съм канарче! За пореден път ти казвам, че аз на историята поднесена по този начин не и вярвам, за това не се и опитвам да ти вадя доказателства!

Иначе ако приемем, че написаното е вярно, то как Реметалк 2(който се смята че е от рода на Сатрите) се е укрил в админстративния център на бесите и се е бил срещу тях :shock:
Не мислиш ли, че твърде много небивалици се получават :)

Небивалици са само твоите "изводи"!!! :)
Само да ти кажа, че през годините в Пловдив са се "укривали" още такива като Книва, Луй II, Фридрих I Барбароса и ред, ред други.... и те ли са били от местен произход, 'щом са били зад стените му?! Дали изобщо се усещаш колко ПЛИТКО е всичко това, което изкарваш като аргумент?! Ако той изобщо може да се нарече такъв...

А дали ти не се усещаш, колко плитко се опитваш да подхлъзнеш всички ??? Тия които изброяваш не са се били с Бесите, както твърдиш, пък да се крият и в техния град :lol:
Небивалици са това, което се опитвате да внушите на неутралния читател! За разлика от вас, аз не се опитвам да внушавам нещо, просто това което изтъквате е абсолютно недостатъчно, непотвърдено и противоречиво, за да ме убеди в каквото и да било :lol:

Ти, май ТОТАЛНО излезна от РЕАЛНОСТТА?! :)
Ние не се опитваме да ВНУШАВАМЕ нищо!!!
Явно ЗАБРАВИ, че сред ЦИТИРАНИТЕ "ИЗВОРИ" и АВТОРИ няма НИТО ЕДИН ЛОКОМОТИВЕЦ!!! :)

ВЪЗОСНОВА НА ТЕЗИ "ИЗВОРИ", ние просто избрахме МЕСТНОТО!!! За бесите и връзката им с Пловдив и региона има повече писано, отколкото за което и да е друго тракийско племе!!! Това, че ти не си съгласен с избора ни си е ТВОЙ ПРОБЛЕМ, А НЕ НАШ!!! От друга страна - свободата и СЪМНЕНИЯТА, с която правиш ИЗВОДИТЕ и ЗАКЛЮЧЕНИЯТА си ти дава абсолютното право да се "самоопределяш" или "отъждествяваш" с каквото си поискаш, ако пожелаеш!!! Като не ти харесват БЕСИТЕ, бъди "одрис", "унугундур", "кутигур" или ако искаш - "ескимос"...

Аз съм пловдивчанин, не се имам нито за Бес, нито за Одрис, това че вие имате нужда да се оприличавате на някакви, които не сте, си е само ваш проблем :lol:
А РЕАЛНОСТТА Е ТАКАВА, че каквито и извадки да вземете, от който и да било, то те с нищо не доказват, че сте такива каквито искате да бъдете :lol:

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 05 авг 2014 17:36

za nas e toj religiq написа:Аз съм пловдивчанин, не се имам нито за Бес, нито за Одрис, това че вие имате нужда да се оприличавате на някакви, които не сте, си е само ваш проблем :lol:
А РЕАЛНОСТТА Е ТАКАВА, че каквито и извадки да вземете, от който и да било, то те с нищо не доказват, че сте такива каквито искате да бъдете :lol:

Предполагам тогава, че със същата жар обясняваш на вашите - колко ТЪПО е да се определят като "БУЛТРАСИ", което в никакъв случай ОЩЕ НИКОЙ НЕ Е ДОКАЗАЛ, че от БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД :) , да не говорим, че едни хора на ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ от България си го носят това наименования доста преди някой измежду вашите да се сети за него! Ако пък не си го направил още.... замисли се, защото е МНОГО ТЪПО, ТУК - на нас, да ни споделяш "ИЗВОДИТЕ" и "ЗАКЛЮЧЕНИЯТА" си, какви "балъци" са едва ли не хора, чийто имена са останали в ИСТОРИЯТА, свързвайки Пловдив с бесите, а това - някой измежду вашите, 'щото му харесало да сте "БУЛТРАС" е много ОРИГИНАЛНО!

Замисли се над тези неща... 'щото след всичките си приказки, които изписа тук, така и не ни стана ясно, ако не са БЕСИТЕ, кои според теб са живели в Пловдив?! Повтаряш като "развалена плоча", че Реметалк се бил "скрил" в града ни.... ама така и не ни обясни каква е била причината тогава римляните да кръстят областта БЕСИКА, а Филипопол да й е административен център!!! Ако си забравил - одрисите, за разлика от бесите са били съюзник на Рим! Бесите от своя страна са били НАЙ-НЕПОКОРНОТО племе, с което римляните са си имали работа в Тракия! Е?! Каква е логиката, тогава те да свържат нещо такова като Пловдив с БЕСИТЕ, определяйки го дори за административен център, а да не бъде той, а защо не и цялата област също ОДРИСКИ град?! Нали питаше - защо да не са одриси гражданите на Пулпудева/Филипопол?! Ами, айде де... ако са били такива - 'що Рим като завоевател не е наложил и утвърдил своите ВЕРНИ "СЛУГИ" - ОДРИСИТЕ като такива, които да владеят "НАй_КРАСИВИЯ и ГОЛЯМ" според Лукиан Филипопол, а са го кръстили с име свързващо го с най-големите си врагове - БЕСИТЕ?

Айде... като ще се правим на толкова мислещи, дай обяснение на това?
Изображение

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 05 авг 2014 18:34

plovdivram написа:
za nas e toj religiq написа:Аз съм пловдивчанин, не се имам нито за Бес, нито за Одрис, това че вие имате нужда да се оприличавате на някакви, които не сте, си е само ваш проблем :lol:

Предполагам тогава, че със същата жар обясняваш на вашите - колко ТЪПО е да се определят като "БУЛТРАСИ", което в никакъв случай ОЩЕ НИКОЙ НЕ Е ДОКАЗАЛ, че от БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД :) , да не говорим, че едни хора на ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ от България си го носят това наименования доста преди някой измежду вашите да се сети за него! Ако пък не си го направил още.... замисли се, защото е МНОГО ТЪПО, ТУК - на нас, да ни споделяш "ИЗВОДИТЕ" и "ЗАКЛЮЧЕНИЯТА" си, какви "балъци" са едва ли не хора, чийто имена са останали в ИСТОРИЯТА, свързвайки Пловдив с бесите, а това - някой измежду вашите, 'щото му харесало да сте "БУЛТРАС" е много ОРИГИНАЛНО!

Замисли се над тези неща... 'щото след всичките си приказки, които изписа тук, така и не ни стана ясно, ако не са БЕСИТЕ, кои според теб са живели в Пловдив?! Повтаряш като "развалена плоча", че Реметалк се бил "скрил" в града ни.... ама така и не ни обясни каква е била причината тогава римляните да кръстят областта БЕСИКА, а Филипопол да й е административен център!!! Ако си забравил - одрисите, за разлика от бесите са били съюзник на Рим! Бесите от своя страна са били НАЙ-НЕПОКОРНОТО племе, с което римляните са си имали работа в Тракия! Е?! Каква е логиката, тогава те да свържат нещо такова като Пловдив с БЕСИТЕ, определяйки го дори за административен център, а да не бъде той, а защо не и цялата област също ОДРИСКИ град?! Нали питаше - защо да не са одриси гражданите на Пулпудева/Филипопол?! Ами, айде де... ако са били такива - 'що Рим като завоевател не е наложил и утвърдил своите ВЕРНИ "СЛУГИ" - ОДРИСИТЕ като такива, които да владеят "НАй_КРАСИВИЯ и ГОЛЯМ" според Лукиан Филипопол, а са го кръстили с име свързващо го с най-големите си врагове - БЕСИТЕ?

Айде... като ще се правим на толкова мислещи, дай обяснение на това?

Явно не случайно темата се пусна във вашия форум, за да може все пак, когато почнете да издишате, да се намесят, жълтите и бултрас! Не може да се сдържите, в тема за история, да не намесите и футболните пристрастия :roll: Пиша последен коментар и спирам, щото явно няма как да накарам коравия да види, или малоумния да проумее :!:
За пореден път ти казвам, че всичко което твърдиш, НЕ Е ПОТВЪРДЕНО с НИКАКВИ доказателства! Всичко си остава теории, догадки и предположения!

Така и не стана ясно кой твърди, че във Филипопол живеят Беси ? Кой и къде го казва ?
За да се скрие Реметалк във Филипопол, и да чака помощта от Мизия, значи града е бил сигурен за него :!: Никой няма да се скрие в дома на врага нали ???? А щом тоя град е сигурен за него, то явно няма как да са живели там тези които ти казваш, а по вероятното точно съюзниците на Рим одрисите (или най различни прослойки, които обаче да са свързани с тях) :!:
Не стана ясно и как един холандец преди около 500 години, определи къде е областта Бесия :?:
Мисля, че добре ти обясних, как това, че града е бил административен център на тая област, е породено от чисто стратегически причини! Първо града го е имало, и второ е бил на подходящо за целта място! Близко до своите и не толкова далеч от враговете ! Които пък е казано, че живеят във и под балкана, никъде във град Филипопол :!:

От мен толкова, приятни размисли и страсти ;)

Потребителски аватар
Тривелий
Контакти:

Мнениеот Тривелий » 05 авг 2014 19:41

Хахаа , чул нещо, чел-недочел, обаче решил, че е супер сериозен , дръж се на положение моля те :mrgreen:

С кои точно беси се е бил Реметалк :roll: И то затворен и обкръжен в Пловдив!!!!! Или викаш докато е воювал с диите, койлалетите и част от одрисите, междувременно се е пошляпвал и с гражданите Беси :mrgreen:

Хубава нещо е копи-пейст, но трябва да се чете "между редовете"! Реметалк ІІ, не произлиза от сатрите, не! Въпросът е, от кое племе е?

Потребителски аватар
Тривелий
Контакти:

Мнениеот Тривелий » 05 авг 2014 19:49

za nas e toj religiq написа: Аз съм пловдивчанин, не се имам нито за Бес, нито за Одрис, това че вие имате нужда да се оприличавате на някакви, които не сте, си е само ваш проблем :lol:

Това, което си го написал, сериозно ли го мислиш, или е плод на футболния ти негативизъм? Айде, помисли си пак :)
Последна промяна от Тривелий на 05 авг 2014 20:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Тривелий
Контакти:

Мнениеот Тривелий » 05 авг 2014 20:05

za nas e toj religiq написа:Така и не стана ясно кой твърди, че във Филипопол живеят Беси ? Кой и къде го казва ?

Ето, виж какво са написали в сайта на Областна администрация Пловдив. Или и те не знаят какво пишат, а? :mrgreen: Глупости някакви, срамота! :oops:
http://antichen-stadion-plovdiv.bg/?p=21&l=1

Wildbunch
Контакти:

Мнениеот Wildbunch » 05 авг 2014 22:20

"Евмолпия е най-вероятно тракийското наименование на днешния Пловдив. Укрепеният тракийски град възниква на територията на Небет тепе още през желязната епоха. По-късно, когато той е обитаван от бесите, се утвърждава като център на културните и политически процеси в Тракия. През ІV в. пр. Хр. Филип II го включва в Македонската империя и му дава едно от неговите най-популярни имена – Филипопол. Наред с това, обаче, градът получава и възможността да се изяви и наложи като пряк участник във формирането на елинската култура. През 46 г. Рим обявява Тракия за римска провинция, с което значението на Филипопол, наречен от римляните Тримонциум, се засилва още повече. Най-значимите следи са именно от този културен пласт."

Областната администрация и техните догадки. :? Не, не, Беси не е имало в Пловдив!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 06 авг 2014 10:58

Тривелий написа:

Хахаа , чул нещо, чел-недочел, обаче решил, че е супер сериозен , дръж се на положение моля те :mrgreen:

С кои точно беси се е бил Реметалк :roll: И то затворен и обкръжен в Пловдив!!!!! Или викаш докато е воювал с диите, койлалетите и част от одрисите, междувременно се е пошляпвал и с гражданите Беси :mrgreen:

Хубава нещо е копи-пейст, но трябва да се чете "между редовете"! Реметалк ІІ, не произлиза от сатрите, не! Въпросът е, от кое племе е?

Ако беше пейст , нямаше да напиша подобна глупост :lol: Признавам грешката, в главата ми се е въртял друг цар :)
Иначе Реметалк Втори както и 1 и 3 са Сепаи или Боспор (бесараби) Но тая тема е друга, щото ако хванем тая връзка се оказва, че и Аспарух е тракиец ;)

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 06 авг 2014 15:39

Явно не случайно темата се пусна във вашия форум, за да може все пак, когато почнете да издишате, да се намесят, жълтите и бултрас! .....
.....
За пореден път ти казвам, че всичко което твърдиш, НЕ Е ПОТВЪРДЕНО с НИКАКВИ доказателства! Всичко си остава теории, догадки и предположения!
......
Така и не стана ясно кой твърди, че във Филипопол живеят Беси ? Кой и къде го казва ?....

Нека не звучи обидно, но изобщо не ми дреме как се наричате и определяте... Ако беше така, щях да правя по цял ден това, което ти правиш по нашите форуми и теми....Това по първото ти изречение!
.........

По второто .... АЗ НИЩО НЕ ТВЪРДЯ.... ТВЪРДЯТ го хора, които са ПРОЧУВАЛИ РЕГИОНАЛНАТА ИСТОРИЯ И АРХЕОЛОГИЯ!!! Нещо много СЪЩЕСТВЕНО, което ти ПОСТОЯННО пропускаш!!!
.......

КОИ са хората (или поне една част от тях), които твърдят, че Пловдив е свързан с бесите им пише имената, но аз почвам да се съмнявам дали ти изобщо си си направил труда да прочетеш нещо от пуснатото в ОСНОВНАТА тема?! - http://forum.gong.bg/lokopld/viewtopic.php?f=10&t=181353

Но!!! С УПОРИТОСТТА и "завидната" ЛОГИКА, която ни демонстрираш можеш, със същия "размах" да поставиш под съмнение произхода на името на "Лацио" или пък това, че видиш ли едва ли някой може да докаже, че е видял СЪС СИГУРНОСТ как Ромул и Рем сучат от вълчицата, че сега тези от Рим да са го превърнали в символ на града и основаването му, а отбора на Рома за своя емблема!!! Тези примери ти ги давам, за да не се ЗАСЕГНЕШ пак, че се занимавам с вас.... Просто с примера за вас ми се искаше да ти покажа, колко "странно" (да не кажа друга дума) звучиш тук с "размислите и страстите" си, но за да не говориш пак, че "все за "жълтите" говори", ти давам сега друг пример.... Дано пъ' той те накара малко да се замислиш, ама надали!!!
Изображение

Върни се в “Локо Пловдив”